Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την επαναλειτουργία της 162 Α/Κ ΜΒΠ στα Γιαννιτσά ως Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων ζητάει ο Σταμενίτης



Με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο και επιστολή προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Χαρδαλιά ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης θέτει το ζήτημα της επαναλειτουργίας του στρατοπέδου 162 Α/Κ ΜΒΠ στα Γιαννιτσά ως Κέντρου Κατάταξης Νεοσυλλέκτων.

Ειδικότερα, στην ερώτηση και την επιστολή του ο κ. Σταμενίτης σημειώνει ότι η 162 Α/Κ ΜΒΠ στα Γιαννιτσά έχει λειτουργήσει ως ΚΕΝ για πέντε ΕΣΣΟ Στρατεύσιμων. Συγκεκριμένα με το έτος 2011 με τις Γ’ και Δ’ ΕΣΣΟ και το έτος 2012 με τις Α’ – Β’ – Γ ‘ ΕΣΣΟ. Είχε δύο Πυροβολαρχίες και διέθετε τη δυνατότητα κατάταξης περίπου 200 έως 250 στρατεύσιμων. Με την αποχώρηση των στρατοπέδων από την περιοχή των Γιαννιτσών και τη μετεγκατάσταση στην Άσσηρο σταμάτησε να λειτουργεί ως ΚΕΝ από τον Μάιο του 2012.

Δεδομένης της σταδιακής κατάργησης των ΣΥΠΟ (Σημεία Υποδοχής Οπλιτών) και της ενεργοποίησης των ΚΕΝ, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας προτείνει την επαναλειτουργία της 162 Α/Κ ΜΒΠ ως ΚΕΝ παρουσιάζοντας τους λόγους που την καθιστούν κατάλληλη. Αναλυτικά:

1. Θα είναι το μοναδικό ΚΕΝ που θα λειτουργήσει στη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση δαπανών από τις μετακινήσεις στρατεύσιμων από τη Βόρεια Ελλάδα σε ΚΕΝ της Νότιας Ελλάδας.

2. Διαθέτει τη δυνατότητα πλήρους υποστήριξης λόγω γειτνίασης με τη Θεσσαλονίκη, με υπηρεσίες αναγκαίες για την κατάταξη των Νεοσυλλέκτων (πχ. υγειονομικές επιτροπές, στρατολογικές υπηρεσίες κτλ).

3. Λόγω της προηγούμενης λειτουργίας της ως ΚΕΝ διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Κανένας νέος δεν κατατάσσεται στην Νότια Ελλάδα. Δεύτερον λειτουργούσε στα Γιαννιτσά πριν χρόνια, όλοι μόλις βγαίνανε με έξοδο την κοπανουσαν στον τόπο κατοικίας. Κανένα κερδος στα Γιαννιτσά. Τρίτον όταν κυβερνούσε η άνοιξη και το κέντρο ήταν στα Γιαννιτσά αυτός πετούσε αετό .Τέταρτον ψαρεύει σε θολά νερά λόγω των εκλογών. Ακόμη και η φωτογραφία που χρησιμοποιεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί δεν είναι πρόεδρος σε καμία επιτροπή. Και εδώ Ακόμη πουλάει παραμύθι.
    Καρατζοβα δεν βρίζω αποκαλύπτω, επιπλέον δεν επιτρέπω να με δουλεύει και όποιος μπορεί ας με διαψεύσει. Όποιος Νίκος η Nik θέλει. Εδώ είμαι. Περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TΩPA TI TOY ΛEΣ TOY ΔIONYΣH;
    EPΩTHΣH EINAI EΠIΣTOΛH EINAI; OTI KAI NA EINAI, ΠΩΣ ΛENE: APMEΓE ΛAΓOYΣ KAI KOYPEYE XEΛΩNEΣ. ΔΛΔ ΠIO AΠΛA KOYPAΦEΞAΛA . TO ΩPAIO EINAI OTI ΘEΛEI NA TO ΠIΣTEYEI OTI ΘA EINAI TO MONAΔIKO ΣTHN BOPEIA EΛΛAΔA KAI TO ΛITOXΩPO; H NEA ΣANTA , TO ΠOΛYKAΣTPO... TI EINAI; ΠOIEΣ METAKINHΣEIΣ ΣTHN NOTIA EΛΛAΔA KAI BΛAKEIEΣ ΓPAΦEI . TO ΣHMANTIKOTEPO OTAN HTAN TO ΠOYΛEN TO 2012 -2014 TO KENTPO YΠHPXE ΣTA ΓIANNITΣA , TOTE TON EIXAN ΣTA AZHTHTA , OMΩΣ ΠETAΞE TO ΠOYΛAKI KAI TΩPA ΣTEΛNEI KPAMA EPΩTHΣH - EΠIΣTOΛH- EKΛOΓEΣ ΓAP- KAI MAΣ ΠOYΛAEI ΦYKIA ΓIA METAΞΩTEΣ KOPΔEΛEΣ. AΣTO AΣTO ΔIONYΣH AΣTO. EINAI APΓA ΓIA ΔAKPYA ΔIONYΣH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τον γνωστό κωδικό 5046C, μήπως υπάρχει άλλος με στοιχεία 162 Α/Κ ΜΒΠ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νισκοοο άσε τα κέντρα και ξεκινά επαφές με τον κόσμο και μην περιμένεις από τον σταμκο γιατί δεν σε βλέπω καλά. Μου φαίνεται κάποιοι έχουν περισσότεροι αξία που δεν έχουν παράσημα από ότι εσυ που τα έχεις. Γιατί εύκολα ξηλώνονται!!! Φιλικά ένας παλιός σου φίλος από την άνοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.