Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Ο προϋπολογισμός του 2023 περιλαμβάνει τη στήριξη της κοινωνίας και διαφυλάσσει την αναπτυξιακή μας πορεία»



Ομιλία κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2023 που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

Στην εισαγωγή της τοποθέτησης του ο Βουλευτής τόνισε ότι αυτός είναι ο τρίτος κατά σειρά προϋπολογισμός, από τους 4 που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καταρτίζεται μέσα σε ένα κλίμα εξαιρετικής αβεβαιότητας και αστάθειας σε διεθνές επίπεδο. Και σημείωσε, συνεχίζοντας, ότι παρόλο το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, εξαιτίας της πανδημίας και ακολούθως της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει τεράστιες αντοχές και ιδιαίτερα καλές επιδόσεις, οι οποίες συνοδεύονται από την ιστορικής σημασίας εξέλιξη της εξόδου της από το μνημονιακό πρόγραμμα και το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια.

Ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις εξαιτίας της πληθωριστικής κρίσης, που ασκεί πίεση στους προϋπολογισμούς, τονίζοντας ότι αν δεν υπήρχαν οι εξωγενείς δυσκολίες τα οφέλη που θα επέστρεφαν στην κοινωνία θα ήταν πολλαπλάσια, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι καλές επιδόσεις της οικονομίας είναι αυτές που επιτρέπουν στην κυβέρνηση να στηρίζει τους πολίτες και να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των πρόσθετων βαρών, για όσο αυτό χρειάζεται. Στο κύριο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προϋπολογισμού, ο οποίος κινείται στην κατεύθυνση της στήριξης των πολιτών και φιλοδοξεί να διατηρήσει σταθερή την ταχύτητα της οικονομίας αλλά και να προφυλάξει την πορεία τη όσον αφορά την ανάπτυξη της.

Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, στηλιτεύοντας την ισοπεδωτική της στάση απέναντι σε όλα αλλά και την αμετανόητη πρακτική της να τάζει χωρίς μέτρο. Συγκεκριμένα τόνισε: «Είναι λογικό, θεμιτό και επιθυμητό να δεχόμαστε κριτική για τα πεπραγμένα αλλά και για όσα προγραμματίζονται. Ποιος διαφωνεί στην ανάγκη ύπαρξης διαλόγου; Ποιος διαφωνεί με την κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων; Κανείς! Με αυτούς που διαφωνούμε είναι αυτοί που τα ισοπεδώνουν όλα και, ακόμη μια φορά, αμετανόητοι, τάζουν στους πολίτες τα πάντα!». Ενώ τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσα έχουν γίνει για τον Νομό Πέλλας στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στις πολιτικές για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου αλλά και στα έργα που έχουν δρομολογηθεί όπως το οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα, το Φράγμα του Αλμωπαίου, το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας κ.α., αντιδιαστέλλοντας τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπου υπήρξε, όπως τόνισε, πλήρης απαξίωση του πρωτογενούς τομέα και των ανθρώπων του καθώς επίσης και μηδενική πρόοδος στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Νομό Πέλλας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Πέλλας τόνισε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζοντας με συνέπεια να εφαρμόζει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα αλλά και να υπηρετεί το όραμα μας για μια Ελλάδα, που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, παροχή ευκαιριών, κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία για όλους, καταθέτει τον προϋπολογισμό του 2023 με το βλέμμα στραμμένο, όπως προανέφερα, σε δύο κατευθύνσεις: στη στήριξη της κοινωνίας από τη μια, και τη διαφύλαξη της αναπτυξιακής πορείας της χώρας από την άλλη. Οι προβλέψεις για ανάπτυξη της Ελλάδας με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για το 2022 και τριπλάσιο για το 2023, δίνουν προοπτική για την επόμενη ημέρα και δημιουργούν στέρεες βάσεις».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βουλευτή Πέλλας:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. .....στήριξη των πολιτών.....
    ΚΑΤΑΤΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ Ε.Ε, ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει αυτοι οι ίδιοι φώναζαν και έσκιζαν τα ιμάτια τους για τα επιδόματα όπου έλεγαν κατάντησαν τους Έλληνες τεμπέληδες κλπ.και είναι οι ίδιοι που έχουν δώσει τα περισσότερα είναι αυτοι που θα έφερναν την ανάπτυξη και το παραμύθι καλά κρατεί.
    Λοιπόν τη. Κυριακή κλειδώνει τον προϋπολογισμό και ανακοινώνει εκλογές εκεί να δείς κλάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι μπράβο το τριφύλλι είναι καλύτερο από το αχυρο. Μεγαλώνει μοσχάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.