Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μ. Γκάγκα: Χορήγηση μηνιαίου κινήτρου 250 ευρώ σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ



Τη χορήγηση μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

Στο πλαίσιο κατάθεσης νομοτεχνικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, η κα Γκάγκα είπε ότι, από 01/01/2023 χορηγείται οριζόντια, σε όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας, μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής. Το κίνητρο σημείωσε, χορηγείται ανεξαρτήτως ειδικότητας, “γιατί όλοι γιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν την ίδια δουλειά”. Σημείωσε επίσης ότι τα 250 ευρώ είναι επιπλέον της αύξησης 120 ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα και του 5% αύξησης στον βασικό μισθό.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, λόγω της συμμετοχής πλέον των 80 βουλευτών, θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Παρασκευή το μεσημέρι, Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχέδιου, καθώς και επί των επίμαχων άρθρων για την μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Στην επαρχία το ΕΚΑΒ δε διαθέτει ιατρούς, μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε καλή μεριά, αυτοί που είναι στους δρόμους πραγματικά σώζουν ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην επαρχία πολλές φορές δεν υπάρχουν οδηγοί και μιλάμε για γιατρούς;
      Από προσωπική εμπειρία όταν χρειάστηκε νυχτερινές ώρες να κληθεί ΕΚΑΒ με ενημερώσανε ότι υπάρχει 1 όχημα σε όλο το νομό και βρισκόταν σε απόσταση πάνω από 40 χιλιόμετρα οπότε αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε ΙΧ.
      Στο τέλος αυτοί, Κούλης - Πλεύρης-Γκάγκα, που πάνε το ΕΣΥ για ιδιωτικοποίηση, θα αφήσουν έξω από το παιχνίδι το ΕΚΑΒ;
      Το βλέπω ιδιωτικό και με χρέωση για κάθε διακομιδή.
      Μήπως δωράκι δίνει μια και εκλογές έρχονται

      Διαγραφή
    2. Όχι μήπως, δωράκια μοιράζουν λόγω εκλογών.

      Διαγραφή
  2. Τι μας λέει και η Γκαγκα η νεκροθάφτης του ΕΣΥ τα καθίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χα Το θέατρο σε όλο του το μεγαλείο. Και η υποκρισία φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.