Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Φωτιά» το ηλεκτρικό ρεύμα – Αύξηση τιμολογίων έως 29%



Ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ τα τιμολόγια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για το μήνα Ιανουάριο και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις προκύπτει σημαντική αύξηση των τιμών σε ποσοστό άνω του 25%. 

Πιο συγκεκριμένα η χρέωση της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 48,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες (1η κλίμακα κατανάλωσης) και στα 50,01 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η αύξηση είναι της τάξης του 29% καθώς η χρέωση της ΔΕΗ για το Δεκέμβριο ήταν στα 38 λεπτα του ευρώ για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες και στα 39,2 λεπτά για πάνω από 500 κιλοβατώρες. 


- Η Protergia ανακοίνωσε τιμή για το Οικιακό MVP Plus στα 44,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

- Ο Ήρων ανακοίνωσε 45 λεπτά για το Generous Home.

- Η Elpedison ανακοίνωσε χρέωση 45 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το πρόγραμμα "Electricity HomeDay" από 35 λεπτά τον Δεκέμβριο. Το "Elpedison Συνέπεια Day" προσφέρεται με πάγιο 5 ευρώ αλλά και έκπτωση συνέπειας, χάρις στην οποία η χρέωση Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 42,27 λεπτά ανά kWh, από 32,27 λεπτά ανά kWh.

- Η Watt + Volt έχει το πρόγραμμα Zero Plus στα 45,9 λεπτά.

- Η ΖΕΝΙΘ ανακοίνωσε 46,5 λεπτά για το Powe Home Basic.

- Η NRG προσφέρει το NRG Prime στα 44 λεπτά.

- Η Volterra ανακοίνωσε 51,8 λεπτά για το οικιακό της τιμολόγιο. 

- Η Φυσικό Αέριο ανακοίνωση τιμή με έκπτωση συνέπειας στα 35,8 σεντς ανά κιλοβατώρα

Η αύξηση των τιμολογίων οφείλεται στην αύξηση του κόστους στη χονδρεμπορική αγορά. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του ενεργειακού χρηματιστηρίου η μέση τιμή στην αγορά επόμενης ημέρας για τις 20 ημέρες του Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 28823 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 227,75 ευρώ την ίδια περίοδο του Νοεμβρίου. 

Βεβαίως οι τιμές αυτές των παρόχων δεν επηρεάζουν την τελική τιμή καταναλωτή, η οποία διαμορφώνεται με βάση το ύψος της κρατικής επιδότησης, η οποία ωστόσο θα πρέπει να αυξηθεί προκειμένου οι τελικές τιμές λιανικής να κινηθούν στα επίπεδα των 15 με 17 σεντς ανά κιλοβατώρα. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.