Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΚΤ: Αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης



Να αφήσει το πόδι από το γκάζι και να προχωρήσει με μια ηπιότερη αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης, μετά από δύο διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς συνεχίζει την εκστρατεία της για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό που παραμένει πέντε φορές υψηλότερος του επίσημο στόχου της τράπεζας.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβράδυνε στο 10% τον Νοέμβριο, από το ρεκόρ του 10,6% τον Οκτώβριο, με τον επίσημο στόχο της ΕΚΤ να είναι για πληθωρισμό στο 2% σε μεσοπρόθεσμη βάση. 

Το Δ.Σ. της ΕΚΤ ανακοίνωσε πάντως ότι περιμένει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια του προκειμένου να καταφέρει να επαναφέρει τον πληθωρισμό σε ανεκτά επίπεδα.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι τα επιτόκια θα πρέπει να "αυξηθούν σημαντικά" με σταθερό ρυθμό, για να φτάσουν σε επίπεδα που είναι αρκούντως περιοριστικά για να διασφαλίσουν την έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.