Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο γαστρονομικός πλούτος της Παιονίας στο πιάτο (φωτο)



Ένα εντυπωσιακό μενού αποτελούμενο από 20 διαφορετικά πιάτα βασισμένα αποκλειστικά στις εύγευστες πρώτες ύλες της Παιονίας, το οποίο συνόδευαν τα φημισμένα κρασιά της περιοχής, συνέθεσε τη θεματική εκδήλωση για την προώθηση της γαστρονομίας και του οινοτουρισμού που διοργάνωσε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Παιονίας υπό την αιγίδα του Δήμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην πλατεία Εμπορίου Θεσσαλονίκης, στο εστιατόριο "Ο Φανός της Πόλης’’, όπου η σεφ Ευτυχία Παπαδοπούλου "ξενάγησε" τους καλεσμένους στους γαστρονομικούς "δρόμους" της Παιονίας, μαγεύοντάς τους.

Αγριογούρουνο σε ξινόμαυρο Γουμένισσας με δαμάσκηνα, ταρτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια Πάικου, μαύρος χοίρος με κάστανα και κυδώνια Πάικου, γιαουρτλάκια, λουκουμαδάκια γεμιστά με τυρί συνοδευόμενα από καρύδια και μέλι Πάικου, πατάτες Μεγάλων Λιβαδιών, σύκα ξερά μουλιασμένα σε Ξινόμαυρο, ήταν ορισμένα από τα εκλεκτά εδέσματα που εμπνεύστηκε η σεφ και συνοδεύτηκαν από εκλεκτά κρασιά των γνωστών και πολυβραβευμένων οινοποιείων Χατζηβαρύτη, Αϊδαρίνη, Τάτση, Τραϊανού, Σακαλάκη, Σπανούδη, Γκόγκου και Βαλτάρα.

Εύγευστα γλυκά τόσο από την Ευτυχία Παπαδοπούλου όσο και από το ζαχαροπλαστείο Πίψος της Γουμένισσας, ολοκλήρωσαν το μενού.

Έτσι, οι προσκεκλημένοι της θεματικής αυτής εκδήλωσης είχαν τη μοναδική ευκαιρία να κάνουν ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Παιονία και να γνωρίσουν τις μοναδικές της γεύσεις, οι οποίες μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της και την παράδοσή της.

Εξάλλου, η πληθώρα των επισκέψιμων οινοποιείων στην Παιονία, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει από κοντά τη μυστικιστική παράδοση του κρασιού και να επισκεφθεί οινοποιεία φτιαγμένα με μεράκι. Όταν δε, γνωρίσει και την τοπική γαστρονομία της Παιονίας ο επισκέπτης μαγεύεται από την περιοχή.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης "Με βάση αυτό το σκεπτικό οργανώθηκε η εκδήλωση σε ένα εμβληματικό σημείο της Θεσσαλονίκης που δεν είναι άλλο από το εστιατόριο ‘’Ο φανός της Πόλης’’, ακριβώς επειδή το όνομά του μάρτυρα το γνωστό χωριό Φανός που βρίσκεται στην Παιονία και αποτελεί ένα γαστρονομικό προορισμό.

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου και σεφ Ευτυχία Παπαδοπούλου εγγυήθηκε την ποιότητα και την επιτυχία του μενού και η Επιτροπή Τουρισμού έθεσε τις βάσεις για την ολοκληρωμένη τουριστική προβολή της γαστρονομικής μας παράδοσης".

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας της Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταγράψουν αυτή την όμορφη προσπάθεια του δήμου Παιονίας και να διαφημίσουν το τουριστικό γαστρονομικό της προϊόν ενώ παράλληλα ήταν παρόντες τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι

ασχολούνται με τις ημερήσιες εκδρομές και έτσι μπορούν να εντάξουν την Παιονία στα εκδρομικά τους προγράμματα.

Ο δήμος Παιονίας προχωρά με βήματα σταθερά μεθοδικά και αποτελεσματικά στην προβολή και προώθηση του πλούσιου τουριστικού του προϊόντος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Χρήστος Δραγανίδης υπογράμμισε: "Τα κρασιά μας, η γαστρονομία μας, η ιστορία μας, η πλούσια φύση μας, τα μοναστήρια μας, οι ιεροί ναοί μας είναι ένας μεγάλος πλούτος που διαθέτουμε και αποτελούν στοιχεία που οφείλουμε με σοβαρότητα ως Δήμος να τα προωθήσουμε στο αντίστοιχο ενδιαφερόμενο κοινό με στοχευμένες δράσεις όπως τη συγκεκριμένη και όλες όσες θα ακολουθήσουν"paiong
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.