Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ηράκλειο: Νεκρός ο ένας από τους δύο του μονοκινητήριου που έπεσε στη θάλασσα



Μονοκινητήριο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα, ανοιχτά της περιοχής του Κακού Όρους και βυθίστηκε.

Το μικρό αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με προορισμό – σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – την Αίγυπτο, εξέπεμψε mayday στις 9.55 το πρωί.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και έσπευσαν στο σημείο περιπολικό του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη για την παροχή βοήθειας των δύο επιβαινόντων, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Το σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τους δύο επιβάτες έφτασε στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον έναν και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Πρόκειται για 26χρονο από την Ινδονησία.

Ο δεύτερος, ένας 68χρονος από τη Νότια Αφρική, τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν άνδρες του Λιμενικού και διασώστες του ΕΚΑΒ, πάνω στο σκάφος του λιμεναρχείου Ηρακλείου, να τον επαναφέρουν.
«Απογειώθηκετο πρωί και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά χιλιόμετρα ανοιχτά. Τον έναν τον είδα να κολυμπά είναι καλά.
Το αεροσκάφος που έπεσε, με επιβάτες δύο αλλοδαπούς, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα, ήταν εταιρείας Ινδονησίας, είχε προέλθει από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και επόμενος σταθμός του θα ήταν η Ουργκάντα της Αιγύπτου. Μαζί με το μονοκινητήριο που έπεσε απογειώθηκε ένα ακόμη ανάλογο αεροσκάφος, με το οποίο έκαναν μαζί το ταξίδι. Το δεύτερο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχούλα του κουράγιο να δίνει στην οικογένεια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.