Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή σύμφωνα με Βελγικά ΜΜΕ



Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την Εύα Καϊλή και την υπόθεση διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο, καθώς όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ εντοπίστηκαν σακούλες με χρήματα στην οικία της.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, λόγω της έρευνας για διαφθορά που σχετίζεται με το Κατάρ, η βελγική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή και βρήκε τα χρήματα.

Σύλληψη
Στο πλαίσιο έρευνας για δωροδοκία ευρωβουλευτών από το Κατάρ, οι αρχές του Βελγίου προσήγαγαν και ανακρίνουν την ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, ενώ συνελήφθη επίσης ο σύντροφός της, που είναι κοινοβουλευτικός βοηθός στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, και ακόμη 2 άτομα.
Ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο και η DW ανέφεραν ότι η Εύα Καϊλή έχει επίσης συλληφθεί.

Τι αναφέρει η L’ Echo
«Τσάντες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στη γαλλική L’ Εcho, με φωτογραφία της Εύας Καϊλή και αναφέρει ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις στις Βρυξέλλες και άλλες δύο στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπό ανάκριση τέθηκε και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος φέρεται ότι είχε «στην κατοχή του μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά και βρισκόταν σε κίνηση, έχοντας ειδοποιηθεί από συνεργούς του, όπως πιστεύουν οι ερευνητές».
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν σακούλες με χρήματα, διανυκτέρευσε σε κελί.

Οι έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή επέτρεψαν, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, να εντοπιστούν κι άλλοι σάκοι γεμάτοι χαρτονομίσματα. Το συνολικό ποσό δεν έχει καθοριστεί. Κάποιοι μιλούν για 600 χιλιάδες ευρώ.Μετρητά και στο σπίτι του Ιταλού ευρωβουλευτή – Βοηθός του ήταν ο σύντροφος της Καϊλή
Το Belga, στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή είναι από φέτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται οι σχέσεις με τη Μέση Ανατολή. Προσθέτει ότι ο σύντροφος της κ. Καϊλή Φ.Γ. – κοινοβουλευτικός βοηθός στο S&D – ανακρίθηκε ήδη την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης.

Εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και δραστηριοποιείται επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Fight Impunity. Έρευνες έγιναν εκεί και στο σπίτι του Παντζέρι. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ μετρητά.

Να παραδώσει την έδρα της
«Έχουμε ένα μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό πλέον ζήτημα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, με αφορμή τη σύλληψη της Εύας Καϊλή από τις αρχές του Βελγίου και κάλεσε την ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει να μην συμπεριληφθεί η κα Καϊλή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Από χθες το επίπεδο αλλάζει, έχουμε ένα μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό πλέον ζήτημα.

Ένα ζήτημα αδιαφάνειας, ζήτημα φερόμενης διαφθοράς, ζήτημα πολιτικής ηθικής στο οποίο δεν χωράει ούτε σκιά ούτε καμία ανοχή. Είναι αυτονόητη και αυτόματη η διαγραφή της κας Καιλή, με απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Καλούμε την κα Καιλή να παραδώσει την έδρα στην παράταξη, με την οποία εξελέγη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος. 

in.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. γνήσιο παιδί του φρέσκου Πασοκ ! Το κόμμα των βολεμένων που από υποχρέωση μένουν ακόμα εκει.
    Έλεος κύριοι του 6% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΝΔ ΗΤΑΝ.
      ΜΗΠΩΣ ΕΔΙΝΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ;
      ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ

      Διαγραφή
    2. εγω ειχα την εντύπωση πως ολα τα λαμογια πήγαν προς κ@λοτουμπα μεριά αυτή πως εμεινε ;

      Διαγραφή
    3. Λαμόγια έχει και στη Ν.Δ και στο Σύριζα. Μην το παίζετε ανήξεροι. Σαφώς και είμαστε υποψιασμένοι οι περισσότεροι από τα πόθεν έσχες τους. Το ερώτημα είναι γιατί ενώ γνωρίζουμε τους ψηφίζουμε;

      Διαγραφή
    4. Καραμπινατη άνοια ή πρόωρη εσύ;

      Διαγραφή
  2. Μόνο σιχαμερά υποκείμενα μπορείς να τους πεις στην πολιτική. ΝΤΡΟΠΗ τους Ντρέπομαι εγώ γι αυτούς αντί αυτοί για τον εαυτό τους. Σε λίγο θα τους απολαύσουμε στα παράθυρα τις γειτονιές τις πλατείες και ΣΤΟ ΣΦΙΞΙΜΟ των ΧΕΡΙΩΝ ΜΑΣ που είμαι σίγουρος ότι μετά πάνε στα σπίτια τους και πλένουν με ΑΚΟΥΑΦΟΡΤΕ τα χέρια τους για τί μας θεωρούν μιάσματα και βρώμικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ τού Ανδρέα τού Μένιου του Αθανασοπούλου είναι εδώ ενωμένο οικονομημενο δυνατό σε νέα έκδοση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γυναίκα τα πήρε σπίτι της να τα μετρήσει ρε πως κάνετε έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κολλητή του Αντωνακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.