Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά κανονικά η αξιολόγηση στην εκπαίδευσηΣε δημοσιεύματα για δήθεν αναβολές στη διαδικασία αξιολόγησης στην εκπαίδευση απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρει, η αξιολόγηση στην εκπαίδευση, που πρώτη φορά υλοποιείται καθολικά σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, δομείται σε τρεις πυλώνες και προχωρά ως εξής:

1. Αξιολόγηση σχολικής μονάδας και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου: βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη χρονιά υλοποίησης, αφού, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις συνδικαλιστικών κύκλων, ολοκληρώθηκε ήδη η πρώτη εφαρμογή της κατά το σχολικό έτος 2021-2022, με σχεδόν απόλυτη συμμετοχή των σχολείων, της τάξης του 99%.

2. Αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος – «ελληνική Pisa»: ολοκληρώθηκε ήδη ο πρώτος κύκλος -και προετοιμάζεται ο δεύτερος- των Εθνικών Εξετάσεων Διαγνωστικού Χαρακτήρα που διενεργήθηκαν στις 18 Μαΐου 2022, που αποτυπώνουν το βαθμό ανταπόκρισης των μαθητών στις εξεταζόμενες γνώσεις και δεξιότητες, σύμφωνα με τους στόχους που θέτουν τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών, σε 554 Σχολεία, Δημοτικά (ΣΤ’ τάξη) και Γυμνάσια (Γ’ τάξη), όλων των τύπων όλης της χώρας, με τη συμμετοχή 11.411 μαθητών/-τριών.

3. Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: έχουν γίνει όλα τα αναγκαία βήματα (διαμόρφωση ειδικής πλατφόρμας και ειδικού επιμορφωτικού προγράμματος) για την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης. Η ατομική αξιολόγηση θα ξεκινήσει εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, όπως ήταν προγραμματισμένο, με την ολοκλήρωση της επιλογής των νέων Συμβούλων Εκπαίδευσης η οποία είναι σε τελική φάση. Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης θα είναι και οι πρώτοι που θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς (εν συνεχεία θα αξιολογήσουν και οι Διευθυντές σχολείων) και οι πρώτοι αξιολογούμενοι θα είναι οι πρόσφατα διορισθέντες εκπαιδευτικοί.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αποδείξει, όπως σημειώνει, ότι, παρά τις αντιξοότητες και τις παγκόσμιες κρίσεις, όπως η υγειονομική, έχει υλοποιήσει μία προς μία τις εξαγγελίες του, όπως:
 • επέκταση του νηπιαγωγείου από την ηλικία των 4 ετών
 • αγγλικά στο νηπιαγωγείο
 • Εργαστήρια Δεξιοτήτων
 • διπλασιασμός των Πρότυπων και των Πειραματικών Σχολείων
 • 166 νέα προγράμματα σπουδών
 • οριζόντιες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών
 • τράπεζα θεμάτων
 • 25.000 μόνιμοι διορισμοί
 • πρότυπα επαγγελματικά λύκεια
 • θεματικά και πειραματικά δημόσια ΙΕΚ
 • ψηφιακός μετασχηματισμός εκπαίδευσης και διαδικασιών
 • απελευθέρωση του θεσμικού πλαισίου των ΑΕΙ
 • αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, περισσότερη αυτονομία σε εκπαιδευτικούς, σχολεία, πανεπιστήμια.
“Έτσι προχωρά και η αξιολόγηση, που συνιστά βασική δέσμευση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου ως εργαλείο βελτίωσης της εκπαίδευσης εν συνόλω: συστηματικά, μεθοδικά, οργανωμένα, με στοχοπροσήλωση και αποτελεσματικότητα” καταλήγει η ανακοίνωση.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ!!! ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ!! 27 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!! ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αι οι πρώτοι αξιολογούμενοι θα είναι οι πρόσφατα διορισθέντες εκπαιδευτικοί; ΓΙΑΤΙ; ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑΔΑ!! ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ!! ΠΑΛΙ ΦΟΒΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!! ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟ; ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ... ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 67,,,ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ; ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΛΙ... ΠΟΣΟ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.