Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ευρωσοσιαλιστές: Ανακοίνωσαν τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από την ευρωομάδα



Την απόφαση για διαγραφή της Εύας Καϊλή ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και έρχεται μετά την αναστολή της ιδιότητας μέλους που αποφασίστηκε την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία έγινε η προσαγωγή της κυρίας Καϊλή προς ανάκριση από τις βελγικές αρχές.
Παράλληλα, το S&D ανακοίνωσε ότι ζήτησε την απομάκρυνση της Εύας Καϊλή από το αξίωμα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας, με βάση και το άρθρο 21 του εσωτερικού κανονισμού.
Η πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρεζ, από την πλευρά της έκανε γνωστό πως θα φέρει το θέμα στην επόμενο Διάσκεψη των Προέδρων, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου.

«Οι S&D θα ζητήσουν νέο σημείο στην ημερήσια διάταξη της επόμενης διάσκεψης των προέδρων του ΕΚ, με βάση το άρθρο. 21 του Κανονισμού. Δεδομένης της έρευνας, η Εύα Καϊλή θα πρέπει να αντικατασταθεί ως αντιπρόεδρος του ΕΚ προκειμένου να προστατευθεί η αξιοπρέπεια του θεσμού και η εμπιστοσύνη των πολιτών», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.
«Είμαστε συγκλονισμένοι από τις καταγγελίες για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. To κόμμα των Σοσιαλιστών έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και πλήρη αποκάλυψη. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές» αναφέρει το S&D.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. για όσους δεν ξέρουν η κυρία Καιλή ήταν το δεξιό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, το κομμάτι εκείνο που θέλει Εκκλησία,Ελλάδάρα, πόλεμο στο Σύριζα κλπ.Το ακροδεξιό κομμάτι του Πασοκ θα έλεγε κάποιος.
    Άλλη μια μεγάλη υποκρισία !!! Ας το χωνέψουμε όλοι μας καλά: υπάρχει πολύς κόσμος με ακροδεξιά αντανακλαστικά και στοιχεία αλλά νομίζει λαθεμένα ότι μπορεί να είναι στο Πασοκ.Λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.