Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η επιμορφωτική συνάντηση γονέων στην Κρύα Βρύση με θέμα: Η σεξουαλικότητα στην εφηβεία



Μια από τις μεγαλύτερες (αν όχι η κορυφαία) προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε έφηβος/η είναι η ανακάλυψη και διαχείριση της βιολογικά ώριμης σεξουαλικότητας. Η σεξουαλικότητα ως δυνατότητα ανοίγματος στον άλλο άνθρωπο και συμμετοχής στην κοινωνική ζωή είναι σε θέση να κινητοποιήσει το σύνολο των βιολογικών και ψυχικών δυνάμεων του/της εφήβου και να νοηματοδοτήσει τις επιλογές ζωής που καλείται να αναλάβει. Ωστόσο, ελλοχεύει πάντοτε ένας κίνδυνος ο/η έφηβος να βιώσει τη σεξουαλικότητά του σε ένα κλίμα άγχους, αμφιβολιών (για τους άλλους και τον εαυτό), καταναγκασμών και ενοχών. Οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, καλούνται να συντροφεύσουν, με διακριτικότητα και υπομονή, τους/τις εφήβους/έφηβες σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον, αν και κάπως επικίνδυνο, ταξίδι.

Οι σκέψεις αυτές αποτέλεσαν τον πυρήνα του προβληματισμού που διέτρεξε την επιμορφωτική συνάντηση για γονείς που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14-12-2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης. Εισηγητής ήταν ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής του σχολείου κ. Αθανάσιος Μπαζούκης, πρώην Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτριος Ντίτουρας. Οι γονείς που συμμετείχαν συμφώνησαν ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς συναντήσεων με ανάλογο περιεχόμενο και εισηγητές προσκεκλημένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που θα υποστηρίξουν γονείς και εκπαιδευτικούς στο έργο της αγωγής των νέων ανθρώπων και θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία μεταξύ τους.

Ο Διευθυντής
του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης
Δημήτριος Ντίτουρας



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.