Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Αντί-ΡΗΣΗ» ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΕΔΕΣΣΑΣ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανεκπαιδευτική απεργιακή συγκέντρωση



ΟΛΟΙ/ΕΣ την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ στην Πανεκπαιδευτική απεργιακή Συγκέντρωση στις 12 .30 στη Διεύθυνση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης στην ΕΔΕΣΣΑ
Συνάδελφοι/ισσες, ο χειμώνας φέτος θα είναι βαρύς. Εδώ και 12 χρόνια βιώνουμε τις περικοπές, τη λιτότητα και τη φτώχεια στο πετσί μας. Έχουμε χάσει το 40% περίπου του μισθού μας, ενώ η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξανεμίζει μέσα σε 15-20 ημέρες ό,τι έχει απομείνει. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει με αυτούς τους μισθούς. Από την άλλη στα σχολεία μας η χρόνια υποχρηματοδότηση, η έλλειψη ελέγχων και η κρατική αδιαφορία έχουν διαμορφώσει μία άκρως επικίνδυνη καθημερινότητα, όπου σοβάδες και παράθυρα πέφτουν, τμήματα της οροφής και των κλιμακοστασίων γκρεμίζονται, στέγαστρα και σωληνώσεις καταρρέουν, προαύλια και αίθουσες πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, ενώ καυστήρες μετατρέπονται σε βόμβες και σκοτώνουν παιδιά, όπως στο τραγικό περιστατικό στις Σέρρες. Η εικονική πραγματικότητα του Υπουργείου για το «σχολείο της αξιολόγησης» και «των διαδραστικών πινάκων» καταρρέει με πάταγο.
Άλλος δρόμος δεν μας έχει απομείνει από τον αγώνα. Δεν περιμένουμε σωτήρες από την κάλπη πια. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας, να αγωνιστούμε και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας. Να παλέψουμε συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, με όπλο την αλληλεγγύη για το Δημοκρατικό Δημόσιο Σχολείο που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση. 
ΟΛΟΙ/ΕΣ την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ  ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ., στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ  
Παλεύουμε και Διεκδικούμε:
- Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για την κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων ,των πολιτικών λιτότητας και της ανόδου του πληθωρισμού. Κανείς κάτω από 1.000€ καθαρά! Επαναφορά του 13ου–14ου μισθού. Να δοθεί πίσω το κλεμμένο Μ.Κ. του 2016/17. 
- Να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη και στην ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.
- Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων χωρίς προϋποθέσεις. Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς με μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία–πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές.. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
- Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των συναδέλφων των ολιγοθέσιων σχολείων με βάση τα έτη υπηρεσίας και όχι με την οργανικότητα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών. Ενιαίο ωράριο για ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. (δάσκαλους-νηπιαγωγούς –ειδικότητες) όπως στη Β/θμια. 
- Γενναία Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. 
  - Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. 
- Κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την αυτονομία των σχολείων. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. 
Ελευθερία και δημοκρατία ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ  ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ (Δολοφονία του 16χρονου Ρομά)
ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΘΑ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ;
«Αντί-ΡΗΣΗ» ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΕΔΕΣΣΑΣ 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ολα γίνονται για αυτό ΄΄Κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου για την αξιολόγηση΄΄ όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε, εργαζόμενοι που 4 μήνες τα ξύνουν, και οι μισοί ειναι με σπουδές σε Βουλγαρία και Σερβία (ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ) με μαθητές του 14 και 15 που απέτυχαν εδώ! ήρθαν και διδάσκουν τα παιδιά μας. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.