Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ'': Έγινε η συνάντηση πρώην υπουργών για την διάσωση του ακινήτου- Δήλωση της Θ. Τζάκρη



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στην Καλαμαριά η συνάντηση πρώην αλλά και νυν Υπουργών Μακεδονίας Θράκης ή Βόρειας Ελλάδας, όπως κάποτε αποκαλούνταν, η ενημερωτική συνάντηση με θέμα το «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» ή «ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ», που απηύθυνε η Πρωτοβουλία Πολιτών «ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ». 
Στη συνάντηση, εκτός των άλλων, συμμετείχαν από την Π.Ε. Πέλλας ο Γιώργος Πασχαλίδης και η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία επισημαίνει τα εξής:
"Σήμερα βρέθηκα στην Καλαμαριά, στη συνάντηση όλων των Υπουργών Μακεδονίας - Θράκης που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών «Σώστε το Παλατάκι» για την συντήρηση και την ανάδειξη του Κυβερνείου του εμβληματικού αυτού μνημείου της πόλης που έχει ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ - Υπερταμείο και καταρρέει, όχι μόνο για να ευχηθώ, αλλά για να δεσμευτώ ως συμπαραστάτρια στην προσπάθεια για την διάσωσή του.
Σε όλο τον κόσμο, όλες οι πολιτισμένες χώρες, αγωνίζονται και καταφέρνουν να διασώσουν και να αναδείξουν τα κρίσιμα τοπόσημά τους.
Στην προκειμένη περίπτωση «το Παλατάκι» σηματοδοτεί την ακμή και την ιστορική εξέλιξη όχι μόνο της Καλαμαριάς, αλλά ολόκληρου του Ανατολικού Μητροπολιτικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, μιας περιοχής, όπου ρίζωσαν και άκμασαν γενιές προσφυγικών ρευμάτων από την Μικρασία και τον Πόντο και άλλες περιοχές τις οποίες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ο Ελληνισμός.
Επί πολλές δεκαετίες η Ελληνική Πολιτεία για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί σε αυτή την πολιτιστική και κοινωνική απαίτηση.
Ένας πόλος μνήμης δύναται να μετατραπεί σε πόλο έλξης επισκεπτών και μέσα από αυτή την διεργασία και ένα πλήθος εκδηλώσεων να μυήσει τους επισκέπτες στην ιστορία και τα έθιμα αυτής της ιστορικά και κοινωνιολογικά μοναδικής και υπέροχης περιοχής της Μακεδονίας.
Χρειάζεται σχέδιο υπομονή και σύμπραξη κάθε διαθέσιμης πηγής χρηματοδότησης προκειμένου να ικανοποιηθεί το ιστορικά αναγκαίο και εφικτό αίτημα διάσωσης.
Αυτό για το οποίο μπορούμε να δεσμευτούμε είναι ότι η νέα προοδευτική διακυβέρνηση που θα προκύψει μετα τις ερχόμενες εθνικές εκλογές θα θέσει σε άμεση προτεραιότητα την διάσωση του μνημείου και την ανάδειξή του σε πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο με αξιοποίηση ενός πολύ μικρού μέρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ δηλαδή κονδυλίων που η σημερινή κυβέρνηση έχει προδιαγράψει την κατεύθυνσή τους σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και Funds.
Θέλω να συγχαρώ όσους/ες ανέλαβαν την πρωτοβουλία αυτή, γιατί χωρίς κομματικές παρωπίδες και μικροκομματικές σκοπιμότητες ενώνει δυνάμεις για το κοινό καλό."


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Καμία σχέση με καλαμαριά , προσφυγιά κλπ. Θεσσαλονικη είναι το κτίσμα.Ας αποφασίσει η ΕΕ αφού πρώτα τιμωρήσει την Καϊλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Καιλη να την ξεσκισει συμφωνουμε μεχρι εδω. Το ΚΥΒΕΡΝΕΊΟ ομως ειναι απο μονο του μια ιστορια και ανηκει στον Ελληνικο λαο. Ειναι μνημειο πολιτισμου, ιστοριας και παραδοσης. Γι' αυτο λοιπον οποιος εγκληματιας το παραχωρησε στο ΤΑΙΠΕΔ να βγει στα μανταλακια. Μπραβο σε ολους οσους ξεκινησαν την πρωτοβουλια "διασωσης" του και καλα θα κανουμε να ειμαστε ολοι αρωγοι στην προσπαθεια ολων αυτων. Τα περι προσφυγιας, Καλαμαριάς, Σαντορινης, Ιμιων κλπ δεν εχουν νοημα και κακως τα αναφερεις. ΕΛΛΑΔΑ ειμαστε ωρε...

      Διαγραφή
  2. Μόνον αν δωθεί σε ιδιοτη θα σωθεί.και για φάρο θα φτιάξει ένα φουγάρο που θα βγάζει καπνούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.