Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΓΓ Δασών για αυθαίρετα: Αναλυτικά η τροπολογία με τις παρατάσεις για την «νομιμοποίηση» ακινήτωνΤρίμηνη παράταση για την τακτοποίηση των δασικών αυθαιρέτων και παράταση στις άδειες δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία δεν αφορά μεμονωμένα αυθαίρετα αλλά συγκεντρώσεις αυθαιρέτων που παρουσιάζουν μια λειτουργική ενότητα πχ μικροί οικισμοί μέσα σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, είπε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Δασών Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Αραβώσης.
Η τροπολογία δεν αφορά μεμονωμένα αυθαίρετα, αλλά ομάδες αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται σε «οικιστικές πυκνώσεις» σε δάση και δασικές εκτάσεις, διευκρίνισε.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα σε μια πλατφόρμα στο Κτηματολόγιο, με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται. Τα ακίνητα αυτά δεν νομιμοποιούνται, ταχτοποιούνται για τριάντα χρόνια, έως ότου ελεγχθούν, είπε.

Υπάρχουν οι δασικοί χάρτες που έχουν κυρωθεί ήδη κατά 95%. Οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην τροπολογία για το ακίνητο είναι:
 • Να βρίσκεται εντός δασικής έκτασης.
 • Η χρήση του να είναι κατοικία, μόνιμης ή εποχιακής διαμονής.
 • Η ανέγερση να έχει γίνει μέχρι τις 27 Ιουλίου 2011.
 • Να μη βρίσκεται σε προστατευόμενες περιοχές (Νatura 2000, υγροτόπους της συνθήκης Ramsar κ.ά.) εκτός κι αν κατασκευάστηκε πριν από τον χαρακτηρισμό των περιοχών αυτών.
 • Να μη βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο ζώνης Α, σε ιστορικό τόπο, ιστορικό διατηρητέο οικισμό και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους εκτός κι αν κατασκευάστηκε πριν από την κήρυξη της αρχαιολογικής ζώνης εφόσον δεν απαγορευόταν η δόμηση.
 • Για όσα κριθούν κατεδαφιστέα η ευθύνη της κατεδάφισης είναι στην Περιφέρεια, είπε.
 • Η Ελλάδα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που για πολλές δεκαετίες δεν είχε δασικούς χάρτες, ούτε Κτηματολόγιο ανέφερε.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.