Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νεκρός ο ορειβάτης που ανασύρθηκε από τον Όλυμπο



Από την Αθήνα ήταν ο άτυχος ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο, ο οποίος ανασύρθηκε από χαράδρα στον Μύτικα. Αναμένεται διενέρεια νεκροψίας-νεκροτομής που θα δώσει απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Δηλαδή αν οφείλεται σε πτώση ή στο κρύο.

Πρόκειται για έναν 41χρονο, έμπειρο ορειβάτη, που έκανε ανάβαση με φίλο του. Ο φίλος του ενημέρωσε τις αρχές όταν τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του στη χαράδρα.

Οι δύο ορειβάτες το μεσημέρι των Χριστουγέννων βρίσκονταν στη βάση Λουκιού στο Μύτικα σε υψόμετρο 2.700 μέτρων.

Ο ένας αποφάσισε να συνεχίσει για την κορυφή, ενώ ο δεύτερος είπε ότι θα τον περιμένει να γυρίσει. Ωστόσο, όταν ο φίλος του επέστρεψε από την κορυφή, δεν τον βρήκε, έψαξε στην περιοχή και έστειλε μήνυμα ότι αγνοείται.

Ο φίλος του άρχισε την έρευνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, που κινητοποιήθηκαν, προς σημείο όπου και στο παρελθόν έχουν γίνει ατυχήματα. Τελικά τον εντόπισε αναίσθητο έπειτα από κατάβαση σε δύσκολη περιοχή και ειδοποίησε τις αρχές.

Η επιχείρηση για την ανάσυρσή του ήταν πολύ δύσκολη και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσχερείς.

Ο άτυχος ορειβάτης ανασύρθηκε από ελικόπτερο Super Puma και διακομίστηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο φίλος του άτυχου ορειβάτη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη, καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει στο σημείο λόγω κινδύνου οξείας υποθερμίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Καλο παράδεισο να εχει κουράγιο να δίνει ο Θεός στην οικογένεια του και στους φίλους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.