Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη της Θ. Τζάκρη στη Μονή Αρχαγγέλου: Διεξάγεται έρευνα για αρχαιοκαπηλία (φωτο)


Την 
Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αλμωπία επισκέφθηκε η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες που διεξάγονται στη Μονή. Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο αναφέρει:
''Επισκέφτηκα σήμερα την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ενημερώθηκα αρμοδίως από την Προϊσταμένη της έρευνας ότι διεξάγεται έρευνα για αρχαιοκαπηλία, στο πλαίσιο προανάκρισης που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Εφετών, από την Διεύθυνση Αρχαιοκαπηλίας της ΕΛΑΣ, με την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, παρουσία της Δικαστικής αρχής. 
Μετέφερα στην Προϊσταμένη των ερευνών, απηχώντας την αγωνία των μοναχών και των κατοίκων, την ανάγκη να ληφθούν προστατευτικά μέτρα  ώστε να μην θιγεί η στατικότητα της Μονής η οποία έχει ανεγέρθη το 1180 και αποτελεί σημείο αναφοράς της Ορθόδοξης πίστης για χιλιάδες πιστούς και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Με διαβεβαίωσε ότι έχουν κληθεί ήδη όλες οι  αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και ότι οι έρευνες θα προχωρήσουν, αφού ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να προστατευθεί η στατικότητα της Μονής, ενώ  είναι ενήμερη και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Πέλλας''.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Λέτε η Μονή Αρχαγγέλλου να έχει ψήφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα από τόσα σούρτα φέρτα στο εξωτερικό ήρθε η ώρα και του Αρχάγγελου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.