Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση ΠΟΠΣ Μακεδόνων για τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ για τη δημιουργία «Κέντρου Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα»


Οι πρόσφατες δηλώσεις των Ζ.Ζάεφ και Ν.Δημητρώφ, σχετικές με την δημιουργία «Κέντρου Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και οι δημόσιες ευχαριστίες τους σε Τσίπρα και Μητσοτάκη, φέρνουν στην επικαιρότητα και επιβεβαιώνουν μία ακόμα δυσμενή για την Ελλάδα συνέπεια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ουσιαστικά γίνεται φανερό, και στον πιο δύσπιστο, ότι με την υποστήριξη των δύο αυτών Ελλήνων πολιτικών βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία δημιουργίας μειονότητας στην Ελλάδα βασιζόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Καλούμε τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη να υλοποιήσει, πριν από τις επερχόμενες εκλογές, τις προηγούμενες προεκλογικές δεσμεύσεις του για ΒΕΤΟ στην ενταξιακή πορεία του γειτονικού κράτους στην ΕΕ, εάν δεν αλλάξει ο όρος «Μακεδονική» γλώσσα και «Μακεδονική» Εθνικότητα, κάτι που όχι μόνο δεν το έχει πράξει έως τώρα, αλλά έχει γίνει και υπερασπιστής της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει επιζήμια, εξαπατώντας αυτούς που τον ψήφισαν.

Καλούμε επίσης όλα τα κόμματα, που στηρίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών, να δουν καθαρά και ψύχραιμα τις επιζήμιες συνέπειες αυτής της συμφωνίας, πέρα από οποιεσδήποτε ιδεολογικές προσεγγίσεις, και όλοι μαζί να συναινέσουν στην κατάργησή της (με καταγγελία ή άλλο τρόπο) για να αποφύγουμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Ζητούμε, από τους πολίτες που έχουν πλέον αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί η «Συμφωνίας των Πρεσπών», να μη διστάσουν να εκφράσουν τα αισθήματά τους στους βουλευτές της περιφέρειάς τους. Οι βουλευτές είναι αυτοί που είτε την ψήφισαν στην βουλή είτε στηρίζουν την πλήρη εφαρμογή της, και από την μία πλευρά λένε ότι είναι πατριώτες και από την άλλη εφαρμόζουν πλήρως μία επιζήμια συμφωνία για την πατρίδα μας που οι ίδιοι οι γείτονές μας την παραβιάζουν καθημερινά.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να τονίσουμε ότι οι «σλαβοφανείς» τοπικές γλωσσικές εκφράσεις που γνωρίζουν μερικοί γηγενείς Μακεδόνες Έλληνες, σε συγκεκριμένες περιοχές της Μακεδονίας, δεν έχουν καμία σχέση με την τεχνητά κατασκευασμένη γλώσσα των Σκοπίων. (Την κατασκεύασε, το 1945, η επιτροπή που συστήθηκε υπό τον τότε πρωθυπουργό των Σκοπίων Κολιζέφσκι, ως μία ξεκάθαρα σλαβική και λίγο διαφορετική από την Βουλγαρική γλώσσα, για τους σλάβους κατοίκους της περιοχής των Σκοπίων, την οποία ονόμασε «Μακεδονική» εντελώς αυθαίρετα, ανιστόρητα και για καθαρά πολιτικούς, προπαγανδιστικούς και επεκτατικούς λόγους)

Οι «σλαβοφανείς» αυτές τοπικές γλωσσικές εκφράσεις δεν έχουν ούτε είχαν ποτέ γραπτό λόγο, διαφέρουν από λίγο έως πάρα πολύ από χωριό σε χωριό, έχουν διαφορετικά ονόματα από περιοχή σε περιοχή και φέρονται να είναι γνωστές με διάφορα ονόματα όπως: «εντόπικα», «εντόπια», «ντόπια», «Μακεδονικά», «σλαβομακεδονικά», παλαιοσλαβικά, «Βουλγαρικά», « παλαιοβουλγαρικά» κλπ.

Μέσω της ίδρυσης του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» γίνεται προσπάθεια να ταυτιστούν οι παραπάνω «σλαβοφανείς» τοπικές γλωσσικές εκφράσεις, με την τεχνητή σλαβική γλώσσα των Σκοπίων, που ονομάσθηκε «Μακεδονική» από την επιτροπή Κολιζέφσκι, και έτσι οι Μακεδόνες Έλληνες που τα γνωρίζουν, να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία σλαβικής «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Όσοι γνωρίζουμε τα «εντόπια» του τόπου μας δεν θα πέσουμε στην παγίδα της οργανωμένης παραπληροφόρησης. Ως γηγενείς Μακεδόνες Έλληνες, πολλοί από τους οποίους γνώστες αυτών των «γλωσσικών εκφράσεων», με την έννοια που αναφέραμε παραπάνω, έχουμε αποδείξει την Ελληνικότητά μας με την συμμετοχή μας σε όλες τις μάχες του Ελληνισμού πχ στην επανάσταση του 1821 (Εμμανουήλ Παπάς, Καρατάσος, Αγγελής Γάτσος, Γεώργιος Λασσάνης κλπ), στις επαναστάσεις του 1878 στον Όλυμπο και στο Βούρινο (Κοσμάς Δουμπιώτης, Αναστάσιος Πηχιών κλπ) και κατά την διάρκεια του Μακεδονικού αγώνα από το 1860 έως την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912 (Άρμεν Κιούπτσος, Καπετάν Μητρούσης, Γκόνος Γιώτας, Καπετάν Κώττας, Λάκης Πύρζας κλπ).

Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη που διαχρονικά οι Έλληνες πολιτικοί και ορισμένα Ελληνικά κόμματα, συγχέουν λανθασμένα τα «εντόπια» των Μακεδόνων Ελλήνων με την σκοπιανή γλώσσα της επιτροπής Κολιζέφσκι, ταλαιπωρούν τους γνωρίζοντες, και αφήνουν ανεξέλεγκτη την οργανωμένη ανθελληνική προπαγάνδα να οργιάζει εντός και εκτός Ελλάδος. Στις μέρες μας, μάλιστα, ο Τσίπρας ως πρωταίτιος και Μητσοτάκης δια της ανοχής, έφθασαν στο σημείο να υπογράφουν ή να υπερασπίζονται επιζήμιες συμφωνίες που δημιουργούν ψευδεπίγραφη μειονότητα εντός Ελλάδος, δικαιώνοντας τον επεκτατισμό των γειτόνων μας και δεχόμενοι για αυτό αδιαμαρτύρητα και χωρίς ντροπή τα συγχαρητήρια των παραχαρακτών της ιστορίας μας, Ζ.Ζάεφ και Ν.Δημητρώφ.

Μας προκαλεί επίσης θλίψη να βλέπουμε τους πολιτικούς του γειτονικού κράτους να ενδιαφέρονται για τους λιγοστούς ομοϊδεάτες τους εντός Ελλάδος και τους δικούς μας πολιτικούς να φοβούνται να αναφερθούν στους πολυπληθείς Ελληνικής καταγωγής γηγενείς κατοίκους της γειτονικής χώρας που εγκλωβίσθηκαν το 1912 μέσα στα όρια της τότε Σερβίας. (Το 1912 το Μοναστήρι, τα σημερινά Μπίτολα, ήταν η πολυπληθέστερη Ελληνική πόλη στα Βαλκάνια και το 1993 ο πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου γειτονικού κράτους Κύρο Γκλιγκόρωφ είχε εκτιμήσει ότι περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι Ελληνικής καταγωγής ζουν εντός του κράτους του).

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας
Δημήτριος Γιουματζίδης    Γεώργιος Τσαμπούρης
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 comments:

 1. Συγχαρητήρια και στους δύο κύρους που ενδιαφέρονται να μα εξηγησουν κάποιες λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε εμείς οι νεότεροι Συγχαρητήρια επίσης και στον κύριο Παπαλαζαρου πο μας διευκρίνισε προχθές με την εφημερίδα σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για εκείνο που ντρέπομαι είναι που μας κοροϊδεύουν στις άλλες περιοχές της Ελλάδας Δε γνωρίζουν οι νέοι την ιστορία της Μακεδονίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρε πολιτικοί των συμφερόντων σας.Εμένα ως πολιτη του κράτου σας με ρωτήσατε αν θέλω να ονομάζομαι μακεδόνας ίδιος με τον γείτονά μας πάνω, που δεν έχει σχέση με τον Έλληνα και τη ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ;
  Όχι φυσικά. Τώρα όμως σε κανα μήνα γιατί θα έρθετε να μου πείτε να σας ψηφίσω τη στιγμή που για σοβαρά εθνικά θέματα δε με ρωτάτε και με ΧΕΖΕΤΕ ; Αίσχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στο Βέλγιο μπορείς να δηλώσεις ότι είσαι Αυστριακός και να μιλάς ισπανικά αλλά να αγαπάς τη Ρουμανία.Κακό είναι να δηλώνεις ότι θέλεις σε δημοκρατικά κράτη? νομίζω στο Ιρακ τιμωρούν με εκτέλεση τους διαφορετικούς.Εδω όποιον διαφέρει τον εκτελούμε? τον κοροιδεύουμε ? ή τον βρίζουμε? πάντως την Κυριακή Εκκλησία θα πάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όσο πιο προοδευμένο ένα κράτος τόσο πιο ελεύθερα να νομίζουν τα άτομα ότι θέλουν για τον ευατό τους.
  Εάν κάποιος νομίζει ότι είναι απ τη Σελήνη και δεν ενοχλεί κάποιον ,ας νομίζει ότι ειναι απ τη Σελήνη.
  Έχει κανείς συμβόλαιο ότι κατάγεται από κάπου? Και υπάρχουν αλάνθαστοι που υπογράφουν τέτοια συμβόλαια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.