Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών



Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Χρήστο Τανάσκο, και τα μέλη (Ιωάννη Δεσποτόπουλο, Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου και Μιχαήλ Χατζημιχαηλίδη), επισκέφθηκαν σήμερα, 30-12-2022, το ίδρυμα παιδικής προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια», που λειτουργεί στη Μητρόπολη Γιαννιτσών, το ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών και το Γεύμα Αγάπης «Επιούσιος Άρτος» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, όπου διένειμαν κούτες από γάλα μακράς διάρκειας και τρόφιμα, και αντάλλαξαν ευχές.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών και ο Σύλλογος Αθλούμενων Δικηγόρων Γιαννιτσών και Φίλων «Δικαιόπολις» θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς όλους του συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και στήριξαν έμπρακτα για άλλη μία χρονιά τις δράσεις «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» και «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας υπήρξε συγκινητική και συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1060 κουτιά γάλα μακράς διάρκειας και πλήθος τροφίμων, που διανεμήθηκαν σε άπορες οικογένειες και δομές της πόλης. Η παραπάνω έμπρακτη απόδειξη της αγάπης, της κοινωνικής ευαισθησίας και του αισθήματος αλληλεγγύης μάς γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για τη συμβολή σας στην επιτυχία των δράσεων μας και σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, με υγεία και χαρές σε όλους!

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Τανάσκος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ROMFEA.GR

    Αυτές τις ημέρες έρχεται ο λόγος του Χριστού και διαπερνά τις καρδιές μας σαν ρομφαία δίστομος.

    "῞Οταν οὖν ποιῇς ἐλεημοσύνην, μὴ σαλπίσῃς ἔμπροσθέν σου, ὥσπερ οἱ ὑποκριταὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ ἐν ταῖς ρύμαις, ὅπως δοξασθῶσιν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀπέχουσι τὸν μισθὸν αὐτῶν. 3 σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου, 4 ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ. " (Ματθαίου 6, 2-4)

    Όταν λοιπόν κάνεις ελεημοσύνη, μη σαλπίσεις μπροστά σου όπως ακριβώς κάνουν οι υποκριτές στις συναγωγές και στα δρομάκια, για να δοξαστούν από τους ανθρώπους. Αλήθεια σας λέω, έχουν πάρει πλήρως το μισθό τους. Εσύ, όμως, όταν κάνεις ελεημοσύνη, ας μη γνωρίζει το αριστερό σου τι κάνει το δεξί σου χέρι, για να γίνεται η ελεημοσύνη σου στα κρυφά και ο Πατέρας σου που βλέπει στα κρυφά θα σου αποδώσει».

    Αυτές τις ημέρες θα κληθούμε σχεδόν όλοι να δείξουμε και όχι να "αποδείξουμε" τα φιλάνθρωπα αισθήματά μας!

    Θα κληθούμε σχεδόν όλοι , από το υστέρημα, όχι πλέον από το περίσσευμα, όπως πάντα ήθελε ο Χριστός, να δώσουμε το "δίλεπτο της χήρας" για να ανακουφίσουμε ορισμένους ανθρώπους, συνανθρώπους, αδελφούς μας, εικόνες του Θεού και θα τολμούσα να πω όχι μόνον αυτές τις ημέρες, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.


    Εκείνο όμως που αυτές τις ημέρες έρχεται απέναντι κυριολεκτικά στο λόγο του Θεού, στον κρυστάλλινο και ανόθευτο λόγο του, είναι το παραπάνω χωρίο και δη ο γνωστός σε όλους σχεδόν, ενδιαφερομένους και μη, "μή γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου".

    Μη σαλπίσεις αδελφέ μου αυτές τις ημέρες την ελεημοσύνη σου. Μην την κάνεις γνωστή...μη φωνάξεις τις κάμερες και τους φωτογράφους, κάνε την κρυφά, αθόρυβα με πολλή πολλή αγάπη και ο Πατέρας μας βλέπει.

    Είναι ευλογημένο, μυστήριο αγάπης, αλλά συνάμα αυτό το μυστήριο, αυτή η αγάπη καταντά λυπηρό φαινόμενο αυτές τις ευλογημένες γιορτινές ημέρες που διανύουμε και θα διανύσουμε.

    Να αντικρύζεις αδελφούς , συνανθρώπους, εικόνες του Θεού, να βγαίνουν από τους Ιερούς μας Ναούς , από τις αίθουσες και δεν ξέρω και γω από που αλλού, με τσαντούλες (στην καλύτερη περίπτωση να είναι μπλε για να μην φαίνονται τα μακαρόνια και το ρύζι), ανθρώπους αξιοπρεπείς, οικογενειάρχες, μέχρι προ τινος εργαζομένους, τακτοποιημένους με χρήματα στην τσέπη τους να στέκονται στην ουρά για να παραλάβουν λίγα τρόφιμα μακράς διαρκείας και ίσως και ελάχιστο κρέας για μία-δυο ημέρες.

    Δεν επιθυμώ να θίξω κανέναν. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι βρισκόμαστε στην εποχή της εικόνας και "μία εικόνα χίλιες λέξεις", με τη διαφορά όμως , ότι ο Χριστός με τον λόγο του καταδίκασε αυτή την εικόνα.

    Οι Άγιοι μας υπέδειξαν τον ίσιο δρόμο, της ταπείνωσης και της αληθινής ελεημοσύνης. Έναν τέτοιο μεγάλο Άγιο τον γιορτάσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

    Δεν ήθελε ο "Ποιμήν ο καλός" να κυλισθεί το παιδί του, το ποίμνιο του στην βρωμιά και αθόρυβα τρεις φορές, μάλιστα νύκτα , πήγαινε και πέταγε το πουγγί με τα νομίσματα της εποχής στην πόρτα του πατέρα, που είχε κατά νου να μολύνει τα κορίτσια του με το φοβερό αμάρτημα "επί χρήμασιν" για να τα αποκαταστήσει.



    Να γίνεται η ελεημοσύνη, αλλά όχι με τυμπανοκρουσίες, με τις κάμερες στημένες έξω από τις εκκλησίες, τους φωτογράφους ώστε να γεμίζουμε τα sites και τα περιοδικά με φωτογραφίες ανθρώπων αξιοπρεπών που βρέθηκαν τούτες τις δύσκολες ώρες σ ' αυτήν την ανάγκη.

    Να ευχόμαστε στο Θεὀ να μην βρεθούμε σ΄αυτή την κατάσταση διότι θα πεθάνουμε της πείνας, όπως λέει ο λαός μας, γιατί δεν ξέρω αν έχουμε την ταπείνωση να πάμε να στηθούμε στην ουρά για να πάρουμε ελάχιστα τρόφιμα και να μας φωτογραφίζει ο υπεύθυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΑΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.