Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοινωνία σε Κίνηση'': Καν΄το όπως η Δράμα



Ο συνδυασμός  ''Κοινωνία σε Κίνηση'' με επικεφαλής τον Γιάννη Τσεπκεντζή, παροτρύνει την δημοτική αρχή Έδεσσας να διαχειριστεί τα δέντρα της πόλης όπως ο Δήμος Δράμας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

- Ξέρετε ότι υπάρχουν πόλεις στην Ελλάδα που δεν αντιμετωπίζουν το πράσινο ως εισβολέα προς εξόντωση;

- Που έχουν στον προϋπολογισμό τους περισσότερα χρήματα για δενδροφυτεύσεις παρά για αποψιλώσεις;

- Που δεν κόβουν τα δέντρα επειδή ρίχνουν τα φύλλα τους, επειδή τρώνε χώρο από τα τραπεζοκαθίσματα ή από τις θέσεις στάθμευσης ή επειδή τα στραβοκοίταξε ένας ψηφοφόρος ή γιατί η Δημοτική Αρχή έχει υποσχεθεί κάπου τη ξυλεία;

- Που τα αντιλαμβάνονται ως ένα ξεχωριστό οικοσύστημα μέσα στην πόλη;

- Που εκτιμούν τη συμβολή τους στη σκίαση, τη μείωση της θερμοκρασίας, τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, τη μείωση του θορύβου, την αισθητική αναβάθμιση του χώρου;

Ο Δήμος Δράμας αξιοποίησε μέρος των κονδυλίων του ΕΚΤ ΣΒΑΑ για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό μητρώο στο οποίο το κάθε δέντρο είναι καταγεγραμμένο με κάθε λεπτομέρεια:

Πού βρίσκεται, ποιες είναι οι συνθήκες στις οποίες διαβιώνει, ποια είναι η κατάσταση της υγείας του, ποιος είναι ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει,ποια είναι η ικανότητά του να συγκρατεί διοξείδιο του άνθρακα.

Τα στοιχεία βρίσκονται και στη σελίδα του Δήμου Δράμας, και ο κάθε πολίτης μπορεί να παρακολουθεί και κάνει παρατηρήσεις ή να επισημαίνει προβλήματα πχ αν είναι άρρωστο ή επικίνδυνο για κάποιο λόγο.

Ο στόχος είναι να διαχειριστούν τα δέντρα σωστά ώστε να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους και φυσικά να αυξηθεί ο αριθμός τους ώστε να θωρακίσουν την πόλη τους έναντι της κλιματικής αλλαγής. Όλα αυτά με τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής των δημοτών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 9 m2/κάτοικο.

Μήπως να μπούμε στον κόπο να δούμε που βρίσκεται σε σχέση με αυτήν την αναλογία η Έδεσσα, «η πόλη του πράσινου και των νερών»;

Πως θα σας φαινόταν να συγκρίνουμε την αναλογία του σήμερα με αυτήν 10 χρόνια πριν;

Στην Κοινωνία σε Κίνηση αισθανόμαστε την υποχρέωση να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διαφυλάξουμε την ταυτότητα της πόλης, και να ενισχύσουμε αυτό που όλοι θεωρούμε συγκριτικό της πλεονέκτημα!

Στο χρόνο που απομένει στον κ. Γιαννου και την παράταξή του θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην αναίτια αποψίλωση του πρασίνου της πόλης και με την έναρξη της νέας Δημοτικής περιόδου δεσμευόμαστε ότι πρωταρχικός μας στόχος θα είναι η αποκατάσταση του αποτελέσματος που έφερε η καταστροφική τους φιλοσοφία!

(Εδώ η εφαρμογή του Δήμου Δράμας: https://app.greentree.gr/el/map/10)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Πάλι καλά είστε στην Έδεσσα. Ελάτε Σκύδρα να δείτε πως τσεκουρεύουν τα δέντρα στο κλάδεμα. Για φύτευση νέων, δεν το συζητάμε. Και αν μπει θα είναι μόνο μανόλια, γιατί είναι το αγαπημένο της πρώτης κυρίας της πόλης . Σιγά να μη ρωτήσει τους ειδικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Δράμα Γιάννη υπάρχουν άξιοι και στον δήμο αλλά κυριότερο στην αντιπολίτευση και έχει συναγωνισμό, σε σχέση με εδώ που αντιπολίτευση είναι από τα λινλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τώρα θέλεις να μας πεις, ότι ξέρεις τι υπάρχει στην Δράμα. Δεν είναι όλοι ίδιοι φιλε, οχι δεν είναι, προσπαθούν να σας το περάσουν αυτό και να τα ισοπεδώσουν όλα, μην τσιμπάς.

      Διαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ…. ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ…. ΟΠΟΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΠΗΚΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΦΥΤΕΥΤΗΚΕ ΝΕΟ.ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΥΤΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΕΝΤΡΑ… ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΗ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ .ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ….ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ….ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ .ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ…ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο έχω ξαναπεί, γράφεις με κεφαλαία και προδίδεσαι... Όπως κάνεις και στο facebook όταν γράφεις ο ίδιος και δεν σου τα γράφει ο σύμβουλός σου. Για πες μας, ποια από τα δέντρα που με εντολή σου έχουν κοπεί έχουν αντικατασταθεί με νέα ;

      Διαγραφή
    2. Εσύ που έγραψες αυτό το κείμενο μάλλον κοιμάσαι όρθιος η όρθια.εχετε καταστρέψει όλο το πράσινο της πόλης.μιλας για αντικατάσταση δέντρων και δεν ντρέπεσαι για τα ψέματα που γράφεις.στην πλατεία που είναι τα δέντρα?μοναστηριού Ευρυπίδου Αρχ.νικοδημου Ηφαιστίωνος Φιλίππου πεζόδρομο οποίο καφέ το ενοχλούσε κάτι έφυγε .και σε άλλα πολλά σημεία. Τσιμεντοσατε τα πάντα .όσο για την επισκεψιμότητα ρωτά τούς επαγγελματίες της πόλης πού οικονομησαν από το τόσο κόσμο.

      Διαγραφή
  4. Εσύ 9:43, μήπως θυμάσαι ποιά παράταξη τσιμεντωσε, ή μάλλον μαρμάρωσε τον πεζόδρομο; Ή παράταξη αυτού που υποστηρίζεις,δηλ. του Γιαννακη,που ρήμαξαν τότε με Νομάρχη του ίδιου κόμματος ,τοτε το λέγανε Πασοκ, όλα τα δέντρα από το ιχθυοτροφείο μέχρι το Κιουπρι,για να φτιάξουν τα ζαρζανετια στις όχθες του ποταμού; Αλλά ξέχασα,τοτε δεν υπήρχε fb ώστε να γράφει ο κάθε άσχετος.Ενω τώρα, όλοι γίνανε ειδήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο επιτέλους σου έκοψε να γράψεις με μικρά 12:00 και 8:26. Είδες αν δεν σε πιάνει πανικός πόσο καλύτερα είναι;

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΝΤΙΠ…. ΠΕΤΑΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΛΧΑΣ!!!!! ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΛΕΣ…. ΟΥΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΜΑΙ!!!! ΑΠΛΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ…. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ….. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.