Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Ισχυρό τουριστικό brand name η Πέλλα»



Πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του τοποθετεί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, την τουριστική ανάπτυξη της Πέλλας, δεδομένων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης.

Σε επιστολή του προς την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ο κ. Τζαμτζής εξηγεί επιγραμματικά τους λόγους για τους οποίους η Πέλλα θα μπορούσε να αναδειχθεί σε προμετωπίδα του ελληνικού τουρισμού και προσκαλεί την Γκερέκου να επισκεφθεί την Πέλλα, ώστε να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για την τουριστική της ανάπτυξη.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τζαμτζή προς την κ. Γκερέκου.

Προς την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ.
κ. Άντζελα Γκερέκου
Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της προφορικής πρόσκλησης που σας απηύθυνα, κατά τη συνάντησή μας στην έκθεση Τουρισμού Philoxenia, να επισκεφθείτε την Π.Ε. Πέλλας, επανέρχομαι για να σας προσκαλέσω και επισήμως στην Πέλλα, της ιστορίας και του σύγχρονου πολιτισμού, των παραδόσεων και της ιδιαίτερης τοπικής κουλτούρας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και εγώ προσωπικά, επιδεικνύουμε έντονο ενδιαφέρον για την τουριστική προβολή του Νομού Πέλλας, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, ακούει στο όνομα «Μέγας Αλέξανδρος», μία ισχυρή ιστορική προσωπικότητα με παγκόσμια απήχηση. Επιπλέον, προϊστορικοί οικισμοί, βυζαντινά μνημεία και εκκλησιές, ιστορικά μοναστήρια και μνημεία της οθωμανικής περιόδου ενισχύουν το ιστορικό αφήγημα της Πέλλας.

Οι περίφημοι καταρράκτες της Έδεσσας, τα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, παραδοσιακοί οικισμοί μαζί με τους σπάνιους υδροβιότοπους ποταμών και λιμνών, αποτελούν ένα μέρος μόνο ενός

ποικιλόμορφου φυσικού τοπίου, με τις εντυπωσιακές εναλλαγές. Οι ξεχωριστές μακεδονικές γεύσεις δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Η Πέλλα λοιπόν αποτελεί αναμφίβολα ένα ισχυρό τουριστικό brand name, μία δυνατή πρόταση του ΕΟΤ διεθνώς, για κάθε είδους τουρισμό, όλες τις εποχές του χρόνου.

Κυρία Πρόεδρε

Θα ήταν ξεχωριστή τιμή και χαρά, για εμένα και για τους κατοίκους της Πέλλας, να σας φιλοξενήσουμε και να σας ξεναγήσουμε στον τόπο μας, ώστε να διαπιστώσετε, ιδίοις όμμασι, τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση της Πέλλας.

Με εκτίμηση
Ιορδάνης Τζαμτζής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Σανό,τριφύλλι,βίκοοοοοο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόψε κάτι ρε Τζαμτζη που κοιμάσαι κ ονειρεύεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eιναι πραγματικα ενας ξεκαρδιστικος yesman.
    Σπαω το κεφαλι μου να σκεφτω καποιον που θα ηταν πιο πισω απο την εποχη του και δε βρισκω.
    Τοπικος παραγοντας δεκαετιας του 60.
    Εχει περασει απο καθε πιθανη και απιθανη θεση στο Νομό και μερικες δεκαετιες μετα δεν υπαρχει καν δρομος που να συνδεει το Νομό με του όμορους Νομούς.
    Εμαθε και το brand name τρομαρα του.
    To χιονοδρομικο εδω κ δεκαετιες σε απλη διαχειριση χωρις καμια επενδυση.Η μοναδικη ολυμπιακων διαστασεων πιστα (κρέμαση) τις περισσοτερες φορες κλειστη λογω ομιχλης.
    Επειτα μιλαει για τοπικες μακεδονικες γευσεις.Ποιες ειναι αυτες? Ουτε ενα Π.Ο.Π προιον. Ουτε μια μελετη για branding και τυποποιηση παραδοσιακων προιοντων.
    Οι καταρρακτες ατραξιον της μιας ωρας που δεν κραταει ουτε εναν τουριστα στην Εδεσσα.
    Οι υδροβιοτοποι πληρως τουριστικα αναξιοποιητοι.
    Το ποζαρ με αναπτυξη χωρις μελετη μακροπροθεσμης βιωσιμοτητας.
    Ενας Νομός σε μια μονιμη και διαρκη αποεπενδυση και απαξιωση.Μονιμα στη σκια της Θεσσαλονικης οπου για να μη χαλασουν τη ζαχαρενια του αιωνιου περιφερειαρχη δεν απαιτουν τιποτα και δε σηκωνουν τους τονους ουτε για τα αυτονοητα.
    Να τον ξαναψηφισετε παιδια.Τετοια αγαπη για τον τοπο δεν εχει κανεις.Μεχρι και τη Γκερεκου θα φερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.