Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντώνης Σαμαράς: H Ευρώπη έχει έλλειμμα ηγεσίας (βίντεο)



Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» στο θέατρο Παλλάς, με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά έδωσαν το παρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργοί, βουλευτές και πλήθος κόσμου. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στις προκλήσεις του δυτικού Πολιτισμού και στις κρίσεις, που – όπως είπε – αποτελούν τη νέα κανονικότητα. Υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει έλλειμμα ηγεσίας και μίλησε για ψευδαισθήσεις που καταρρέουν με πάταγο.  «Η Ευρώπη βρίσκεται ένα βήμα πριν το κενό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά έδωσε τα εύσημα στον πρωθυπουργό για τα νέα οπλικά συστήματα που αποκτά η Ελλάδα.

Μιλώντας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ανέφερε: «Γιατί στις μέρες μας, ο δυτικός πολιτισμός – στο σύνολό του – δέχεται μία επίθεση που ανοιχτά επιδιώκει την ακύρωσή του. Είναι μια επίθεση σε ό,τι μας συγκροτεί ως πρόσωπα, ως έθνη και ως πολιτιστικές ταυτότητες, Στο όνομα, δήθεν, των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα! Και να μπαίνει όποιος θέλει, όπου θέλει. Παράνομα! Σε όλη τη Δύση. Και μόνο στη Δύση…

Φέρνοντας εδώ όσα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στη χώρα του. Και απαιτώντας πολλές φορές, να προσαρμοστούμε εμείς στα δικά τους ήθη και έθιμα.
Κι αυτό πότε; Όταν σε χώρες όπως το Ιράν, νέες κοπέλες θυσιάζουν και τη ζωή τους ακόμα, για να αποτινάξουν την Τυραννία της Μαντήλας. Τους αληθινούς πρόσφυγες, προφανώς τους αγκαλιάζουμε. Τους νόμιμους μετανάστες, τους σεβόμαστε. Αλλά την παράνομη διακίνηση εργαλειοποιημένων ανθρώπων δεν τη δεχόμαστε!

Το σύγχρονο δουλεμπόριο που ασκείται σε βάρος αυτών των ανθρώπων δεν το δεχόμαστε. Ούτε τους δουλεμπόρους. Ούτε όσους συνεργάζονται με δουλεμπόρους.

Αυτή τη στιγμή οι παράνομες ροές λαθρομεταναστών και τα διεθνή κυκλώματα που τους διακινούν, έχουν γίνει αληθινή μάστιγα, που αποσταθεροποιεί την Ευρώπη, που υπονομεύει ολόκληρη τη Δύση.

Και ιδεολογικά προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η παράνομη είσοδος σε μία χώρα, είναι το… “υπέρτατο δικαίωμα”! Ότι η απόλυτη παρανομία είναι η… “υπέρτατη νομιμότητα”!.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σύγχρονο δουλεμπόριο, είναι το άκρον άωτον της… “προοδευτικότητας”! Εμείς στην Ελλάδα καταγγέλλουμε – και πολύ σωστά – ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί εργαλειοποιημένους παράνομους μετανάστες, σε βάρος και της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αλλά παντού οργιάζει η προπαγάνδα των πάσης φύσεως “δικαιωματιστών”, των πάσης φύσεως “διακινητών”, των πάσης φύσεως “ψευτο-προοδευτικών”.

Όλων αυτών που θέλουν να μας κάνουν να έχουμε ενοχές και να ντρεπόμαστε, για ό,τι ακριβώς οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι!

Να ντρεπόμαστε για την πατρίδα μας και για τον πατριωτισμό μας. Να ντρεπόμαστε για την Θρησκευτικότητά μας και για την Πίστη μας. Να ντρεπόμαστε για την Ιστορία μας και για τις αξίες μας.

Υπάρχει ακόμα η τάση, σε κάποιες δυτικές χώρες, να υποκατασταθεί το ιερό Πρόσωπο της Μάνας και του Πατέρα, στα επίσημα έγγραφα, με περιφράσεις του τύπου: “Γονέας ένα” και “γονέας δύο”».
Για το ουκρανικό ανέφερε: «Προφανώς καταγγέλλουμε τη Ρωσία που εισβάλλει στην Ουκρανία. Αλλά για την Τουρκία που έχει ήδη εισβάλλει στην Κύπρο εδώ και πενήντα χρόνια, να μην λέμε κουβέντα;

Γιατί όποιος το τολμήσει, είναι λέει, “εθνικιστής”; Κάτι τέτοιο είναι αχαρακτήριστο και ασυγχώρητο! Σας το λέω εγώ, που όταν η Χρυσή Αυγή εγκλημάτησε, την έστειλα στη δικαιοσύνη σιδεροδέσμια. Κι από εκεί βρέθηκαν στη φυλακή!

Καθαρές κουβέντες: Άλλο πράγμα οι απεχθέστατοι νεοναζί κι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός! Χωρίς τον οποίο δεν υφίσταται καμία κοινωνία και δεν στέκει καμία δημοκρατία!

Για αυτό και το ίδιο το Σύνταγμά μας, στο ακροτελεύτιο άρθρο του, εναποθέτει την τήρησή του, πού ακριβώς; Στον Πατριωτισμό των Ελλήνων! Γι’ αυτόν τον αγνό πατριωτισμό, δεν θα μας κάνει κανείς να ντρεπόμαστε».

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και τις αυξημένες τιμές, δήλωσε ότι: «Σήμερα η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολύ υψηλές τιμές ενέργειας. Που δεν θα κρατήσουν μόνο κάποιους μήνες. Κι έτσι η Ευρώπη απειλείται με αποβιομηχάνιση λόγω της ακριβότερης ενέργειας στην οποία έχει εγκλωβιστεί.
Αυτό πια το βλέπουν όλοι, το ομολογούν όλοι, αλλά τι κάνουν για να το αντιμετωπίσουν;

Συζητούν για ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Σε μία αγορά όπου κυριαρχούν ποιοι;

Όχι εμείς οι αγοραστές, άλλα όσοι πουλούν το αέριο! Sellers market το λένε αυτό…

Και προτείνουν πλαφόν σε τόσο υψηλά επίπεδα, που θα είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου πλαφόν. Και σήμερα αποφασίζουν πλαφόν και στο ρωσικό πετρέλαιο, στα 60 δολάρια το βαρέλι. Το οποίο όμως, θα μπορεί να «ξεπλένεται» από τρίτες χώρες και να φτάνει στην Ευρώπη από αλλού, σε αυξημένη, βέβαια, τιμή.

Από την οποία και θα χάνει η Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και θα κερδίζουν οι “μεσάζοντες”.

Το λέω απλά: Η Ευρώπη δεν θα αγοράζει από την Ρωσία ευθέως. Η Ρωσία όμως θα πουλάει, ας πούμε στην Ινδία ή την Κίνα. Που μετά, εκείνες θα το πουλάνε σε μας, τους ευρωπαίους, σε ψηλότερες τιμές.

Έτσι, τελικά, το «απαγορευμένο» ρωσικό πετρέλαιο, θα πουλιέται πάλι στην ίδια την Ευρώπη, μέσα από τρίτες χώρες…

Μιλάμε για αληθινή φαρσοκωμωδία».

Επίσης ανέφερε πως: «Η Ευρώπη χρειάζεται εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου για δεκαετίες.
Υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο- ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, ΑΟΖ Ισραήλ και Αιγύπτου – έχουν αποθέματα και είναι πρόθυμες να πουλάνε στην Ευρώπη».

Ως προς την Τουρκία τόνισε πως «ετοιμάζει το λαό της και τη διεθνή κοινή γνώμη, ακόμα και για μια σύγκρουση με την Ελλάδα. Τώρα πια το παραδέχονται και όσοι μέχρι πρόσφατα το αμφισβητούσαν. Εντός κι εκτός Ελλάδας.

Η Άγκυρα επιδιώκει σήμερα ανοικτά να υφαρπάξει το μεγαλύτερο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη θάλασσα – κυρίως στην ΑΟΖ, στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι αυτό που ονομάζει “Γαλάζια Πατρίδα”. Εγώ βέβαια “Γαλάζια Πατρίδα” ξέρω μόνο την Ελλάδα μας, Όπως κι όλος ο κόσμος».

Συνέχισε λέγοντας πως κορυφαίο πρόβλημα της χώρας το δημογραφικό. Απαράδεκτη η άποψη ότι η λύση μπορεί να συνδέεται με το μεταναστευτικό. Απαιτείται εθνική πολιτική για να κάνουν τα ζευγάρια περισσότερα παιδιά. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

Για το Σκοπιανό ανέφερε πως όταν το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τη συμφωνία των Πρεσπών η παράταξη μας καταδίκαζε ως εθνικά επιζήμια είχα προβλέψει ότι θα δημιουργηθούν φορείς που θα διαδίδουν τη μακεδονική γλώσσα αυτό έγινε στη Φλώρινα.
Η συμφωνία των Πρεσπών έχει ανατραπεί.
Στα σκοπιά παραμένουν τα αλυτρωτικά σύμβολα στα σχολικά τους βιβλία
Σε μερικά χρόνια θα μας ζητήσουν να αναγνωρίσουμε μακεδονική μειονότητα.
Δεν υπήρχε τότε Κώστας Καραμανλής να απειλήσει με Βέτο όπως είχε κάνει στο Βουκουρέστι.

Για το θέμα των υποκλοπών τόνισε πως δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε συνομιλίες θα ήταν αδιανόητο!! Αν ίσχυε είναι αντιδημοκρατική εκτροπή !! Πρέπει μα δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, όχι δικαιολογία το απόρρητο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως: «Ξέρουμε να συνεργαστούμε και με αντιπάλους μας χωρίς να χάσουμε την ταυτότητα μας. Η κυβέρνηση με τον Ευ. Βενιζέλο, παρακαταθήκη εθνικής συνεννόησης».

Σκοπός του Ιδρύματος Α. Σαμαράς, είναι «η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Δεν αναλαμβάνεις εσύ να μας σώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι αποτυχημένοι πολιτικοί σκαρφίζονται και ένα ίδρυμα .
    Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμφανίστηκε και ο ακροδεξιός καταστροφέας της χώρας προ εκλογών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.