Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη:Η ΕΣΕΗΜ-Θ γιόρτασε τα 100 της χρόνια



Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε σήμερα η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης  (ΕΣΗΕΜ-Θ) παράλληλα με την καθιερωμένη κοπή της πίτας για το νέο έτος.
«Η ΕΣΗΕΜ-Θ συνύφανε την πορεία της με την ιστορία της χώρας και ιδιαίτερα με την ιστορία της Θεσσαλονίκης . Η λειτουργία της επηρεάστηκε από τις πιο μεγάλες και πιο δύσκολες στιγμές της  νεότερης ιστορίας μας, τις οποίες όμως και η Ένωση επηρέασε σε σημαντικό βαθμό», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Νίκος Καρράς, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στα πρώτα βήματα της Ένωσης. 
«Λίγους μήνες μετά τη μικρασιατική καταστροφή τέσσερις συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι -ήταν ο Πέτρος Λούβαρης, ο Θεόδωρος Ρηγινός, ο Βασίλειος Οικονόμου και ο Αντώνιος Θεοδωρίδης- ξεκίνησαν στα τέλη του 1922  την προσπάθεια να οργανωθεί ο δημοσιογραφικός κόσμος σε σωματείο και καθόρισαν ιδρυτική γενική συνέλευση. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα στις 6 Ιανουαρίου του 1923, ανήμερα της γιορτής των Θεοφανίων. Εγκρίθηκε τότε το πρώτο καταστατικό και εκλέχτηκε η προσωρινή πρώτη διοίκηση της Ένωσης, όπως ονομάστηκε τότε Ένωσις Συντακτών Θεσσαλονίκης», είπε, ενώ αναφέρθηκε και «στους συναδέλφους μας που εξοντώθηκαν μαζί με 50.000 Εβραίους συμπολίτες μας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανάμεσά τους τρεις διακεκριμένοι συνάδελφοί μας».
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ-HELEXPO, χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Δώρα Αυγέρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Σωκράτης Φάμμελος, Κώστας Ζουράρις, Λεωνίδας Στολτίδης και μέλη διοικήσεων Ενώσεων Συντακτών, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Χάρης Καστανίδης, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας και εκπρόσωποι οργανισμών, φορέων της πόλης και των σωμάτων ασφαλείας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.