Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου



Ο Τούρκος  πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα διεξάγει εκλογές στις 14 Μαΐου, ένα μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Το γραφείο του προέδρου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο με τον Ερντογάν να ανακοινώνει την ημερομηνία κατά τη διάρκεια συνάντησης με νέους ψηφοφόρους στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας αργά το Σάββατο, όπως μετέδωσε το Reuters.

"Είμαι ευγνώμων στον Θεό που θα βαδίσουμε δίπλα-δίπλα με εσάς, τους νέους μας που ψηφίζουν για πρώτη φορά, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου", είπε ο Ερντογάν.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι βουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές θα είναι αμφίρροπες και θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στα ηνία της χώρας.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν είχε προηγουμένως επισημάνει ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να επισπευσθεί. Αξιωματούχος του κόμματός του AKP είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εκλογές τον Ιούνιο θα συνέπιπταν με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.