Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή των αγροτών του ορεινού όγκου Άρνισσας και περιχώρων στις κινητοποιήσεις στις 22 Ιανουαρίου



Οι αγρότες του ορεινού όγκου Άρνισσας και περιχώρων θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών στις 22 Ιανουαρίου. Η συγκέντρωση των αγροτών θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία της Άρνισσας.  Τα αιτήματα των αγροτών:
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Να κάνουν παράπονα και οι αγρότες είναι απολύτως τραγελαφικό. Οι πιο ευνοημένοι επαγγελματίες. Από την πρώτη δενδροφύτευση μέχρι και το τελευταίο κιλό πώλησης. Όταν έπαιρναν τα 700ρια και τα 900ρια στο στρέμμα τι έλεγαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου εαν δεν εχουν λεφτα οι αγροτες, θα πεινασουν πολλες κοινωνικες και επαγγελματικες ομαδες, γι αυτο μην βγαζεις κακιες εναντιον τους.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι κακίες.
      Όταν πουλούσαν φρούτα και πέτρες μαζί ήταν καλά;
      Όλοι το ξέρουν.
      Εννοείται ότι ο πρωτογενής τομέας στηρίζει την οικονομία.
      Να μην μας κοροϊδεύουν.
      Επιστροφή ΦΠΑ, μειωμένο πετρελαίο, κοινωνικο τιλομολογιο και άλλα.
      Το έχουμε μάθει. Τέτοια εποχή το ίδιο.

      Διαγραφή
    3. Οι αγρότες, έχουν μόνο το όνομα ότι είναι επαγγελματίες με γεμάτες τις τσέπες.
      Εσύ για να βγάζεις τέτοια κακία, είσαι σίγουρα καθημερινός πελάτης καφετέριας με τον καφέ πληρωμένο από συντάξεις των παππούδων.
      Ένα θα σου πω, το επάγγελμα αγρότης, είναι το πιο δύσκολο.
      Όταν όμως ψάχνουν εργάτες, εσείς τεμπελιαζετε..Γιατί δεν πάτε κ αφήνετε τις δουλειές σε αλλοδαπούς;;;;;;;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.