Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το χωριό των 500 κατοίκων που έφτασε στους «8» του Κυπέλου Ελλάδας



Ιστορία έγραψε ο Απόλλων Παραλιμνίου, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα Γ' Εθνικής που φτάνει στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Για να το κατορθώσει αυτό, ο Απόλλων επικράτησε στην παράταση με 2-1 του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, και πλέον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Λαμία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ξεχωριστό επίτευγμα να φτάσει μια ερασιτεχνική ομάδα στις οκτώ καλύτερους μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Σημειώνεται ότι τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας διεξάγονται στο Δημοτικό Γήπεδο Παραλιμνίου, χωρητικότητας μόλις 800 θεατών, ενώ το Παραλίμνιο είναι ένα μικρό χωριό στις Σέρρες, με περίπου 500 κατοίκους. 

Πως "γεννήθηκε" ο Απόλλων
Ο Απόλλων «γεννήθηκε» επισήμως το 1971 από τη συγχώνευση δύο ομάδων: του «Διγενή» και του «Ηρακλή Παραλιμνίου». Ο πρώτος τίτλος έρχεται τη σεζόν 2000-2001 με την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Σερρών, ενώ την επόμενη χρονιά η ομάδα κατακτά το ντάμπλ της τοπικής ένωσης αποκτώντας το δικαίωμα συμμετοχής στην Δ΄ Εθνική.
Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της ομάδας, μετά το 2006 ακολουθούν χρόνια δύσκολα... μέχρι το 2011 όταν βρίσκονται τα απαραίτητα κονδύλια για να «αναγεννηθεί» η ομάδα: αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το νέο ξεκίνημα γίνεται με παίκτες που κατάγονται από το Παραλίμνιο.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, με πιο σημαντική επιτυχία να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης το 2018, με την ομάδα να συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου για την άνοδο στη Β΄ Εθνική, με αντιπάλους τον Ηρακλή, τον Ν.Π.Σ. Βόλου και τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Αυτή ήταν η πιο σημαντική επιτυχία του Απόλλωνα μέχρι σήμερα: πριν δηλαδή από την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, με την ομάδα του Παραλιμνίου να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική της σελίδα στη διοργάνωση. 
Πηγή: efsyn.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.