Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΟ Θεσ/νικης - Έδεσσας: Στο ίδιο έργο θεατές! Απαράδεκτο, μεσαιωνικό και επικίνδυνο το σκηνικό από την σφοδρή βροχόπτωση



 Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση του δρόμου παρά τις παρεμβάσεις…

Οργή, αγανάκτηση, αλλά και φόβο ένοιωσαν -για μια ακόμη φορά- οι οδηγοί που χρειάστηκε να διασχίσουν σήμερα την Εθνική οδό Έδεσσας- Θεσσαλονίκης και -ειδικότερα- στο κομμάτι από τα Γιαννιτσά προς την Χαλκηδόνα και αντίστροφα.
Το «έργο» το ζούμε συχνά τα τελευταία χρόνια και ειδικά όταν επικρατούν συνθήκες ακραίων καιρικών συνθηκών και οι βροχοπτώσεις είναι έντονες (όπως χθες τη νύχτα αλλά και σήμερα), η κατάσταση γίνεται άκρως επικίνδυνη! Αυτό που συμβαίνει σε πολλά σημεία του τμήματος της Εθνικής Οδού από τα Γιαννιτσά στην Χαλκηδόνα, εν έτη 2023, είναι πρωτοφανές, είναι απαράδεκτο, είναι μεσαιωνικό και -σε τελική ανάλυση- είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς που βρίσκονται στον δρόμο αυτό όταν βρέχει.
Ειδικά όταν οι βροχοπτώσεις είναι ισχυρές, προκαλούνται σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ειδικότερα στο κομμάτι Γιαννιτσών- Χαλκηδόνας, σε κάθε βροχόπτωση, σε κάθε καταιγίδα και γενικά σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων, πολλά σημεία συνιστούν «κίνδυνο- θάνατο» για οδηγούς και οχήματα. 
Στο ύψος του κομματιού αυτού, εξαιτίας της βροχόπτωσης και των φερτών υλικών που κάλυψαν το οδόστρωμα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνονταν με δυσκολία και σε επικίνδυνες συνθήκες. Από την περασμένη νύχτα, λόγω της συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας υδάτων από την έντονη βροχόπτωση, σε κάποια σημεία του συγκεκριμένου κομματιού της Ε.Ο. (ειδικά μπροστά στα εκκοκκιστήρια του Πρ. Παυλίδη και έξω από την Χαλκηδόνα στο επιπλάδικο), η κυκλοφορία των οχημάτων, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο δρόμος είχε μετατραπεί σε λίμνη, οι χείμαρροι που είχαν σχηματιστεί από τα ορμητικά νερά και με κατεύθυνση από βορά προς το νότο «χυνόντουσαν» στον δρόμο, συνέθεταν σκηνικό με εικόνες βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία του Χόλυγουντ.

Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα
Για άλλη μια φορά το θέμα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα- όρια Νομού Πέλλας έρχεται στην επικαιρότητα και καθίσταται άκρως αναγκαίο. Το Οδικό δίκτυο αποτελεί τον κυριότερο αναπτυξιακό παράγοντα για την οικονομική δραστηριότητα και για την ποιότητα ζωής και ασφάλειας των πολιτών του κάθε τόπου. Το οδικό δίκτυο του Ν. Πέλλας -κάθε άλλο παρά «Εθνική Οδό» θυμίζει- συνεχίζει να εξυπηρετεί ένα τεράστιο όγκο μετακινήσεων αφού αποτελεί το κύριο οδικό δίκτυο για τις μεταφορές εξαγώγιμων προϊόντων του Νομού Πέλλας αλλά και τουριστικό προορισμό χιλιάδων επισκεπτών. Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα- όρια Νομού Πέλλας εδώ και χρόνια είναι το βασικό αίτημα όλων παραγωγικών τάξεων, φορέων και κατοίκων του Νομού Πέλλας.
Είναι ένα αναπτυξιακό έργο ζωής για την περιοχή μας που σήμερα γίνεται πιο αναγκαίο από ποτέ.
 
Βίντεο αρχείου



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Ακριβώς όπως το δημοσιευαιται είναι ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΌ Αλλά και τα αρχαία εκεί κοντά κάποια μέρα βροχερή στο Θερμαϊκό θα καταληξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αξιοπερίεργο είναι ότι και εδώ στην Αριδαία, όποτε βρέχει σε εν σημείο γίνεται λίμνη.
    Η σύμπτωση είναι ότι όπως και στα Γιαννιτσά έτσι και στην Αριδαία, μπροστά από το κατάστημα του καπέλη συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.
    Ήμουν νιος και γέρασα έφτασα τα 50 και παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές και στα Γιαννιτσά και στην Αριδαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ 50 είμαι αλλά να λέμε και την αλήθεια πρώτη φορά βλέπω να καθαρίζεται σωστά Η ταφρος 66 Ελπίζω να ολοκληρωθεί το έργο

      Διαγραφή
  3. Ας μας εξηγήσουν οι γνωστοί αυλοκόλακες, τσάτσοι και ρουφιάνοι της εξουσίας πως πλυμμήρισε αυτός ο ολοκαίνουριος δρόμος. Αυτό το κόσμημα χωρίς διόδια. Ή τουλάχιστον ας βγουν να κατηγορίσουν τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.