Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Λιβύη καλεί Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο σε «συμφωνία» για ΑΟΖ



Άνοιγμα προς την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο απηύθυνε ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Μοχάμεντ Αούν.

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera Mubashar TV τόνισε ότι υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες εξεύρεσης φιλικών λύσεων με τις συγκεκριμένες χώρες, σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων.

Ο Μοχάμεντ Αούν αναγνωρίζει ότι οι χώρες έχουν δικαίωμα να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και από εκεί με τον κανόνα της μέσης γραμμής να οριοθετηθούν οι θαλάσσιες ζώνες.

Αφήνει μάλιστα αιχμές κατά της Τουρκίας, τονίζοντας ότι ορισμένες χώρες έχουν καταφύγει σε μονομερείς λύσεις αντί για διάλογο και συναίνεση.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο στη Λιβύη ανέστειλε – με απόφασή του – τη συμφωνία για εξερεύνηση υδρογονανθράκων, η οποία υπεγράφη πέρυσι από την προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης και την Άγκυρα.

Στις 2 Ιανουαρίου, ο Αούν επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε με τον Τζέφρι Πάιατ και με στελέχη της αμερικανικής εταιρείας ConocoPhillips, τους οποίους ενημέρωσε για το όραμα του υπουργείου για ανάπτυξη του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη.

Πηγή: libyaobserver.ly
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Οι δικοί μας είναι ικανοί τώρα να δηλώσουν ότι δε θα κάνουμε γεωτρήσεις για να μη μολύνουμε τη Μεσόγειο, στην ουσία μη στεναχωρήσουν τους Τούρκους.
    Είναι γνωστό ότι πολλοί δικοί μας είχαν δηλώσει ότι δε πρέπει να τα θέλουμε όλα δικά μας.
    Απολαύστε ένα από αυτούς
    https://www.youtube.com/watch?v=U4NgC5GrNBY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.