Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τσίπρας: Αποσυρόμαστε από τις ψηφοφορίες στη Βουλή -Να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές



Την άμεση διάλυση της Βουλής και την διεξαγωγή μετά από αυτή εντός τριών εβδομάδων εθνικών εκλογών, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα απέχουν από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την εκτροπή.
«Ο λαός και όχι οι 156 βουλευτές να αποφασίσει: με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή», επσήμανε χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη αμετανόητο καταχραστή της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός.
Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή. Και από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει της προεκλογικής περιόδου παρουσιάζει στη 1 το μεσημέρι στην Αίθουσα 5 του Ζαππείου.

Ακολουθεί η εισαγωγή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.
Τα αδιάψευστα πλέον στοιχεία για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού, παρακολουθήσεις που αφορούσαν τη στρατιωτική ηγεσία, υπουργούς, αρχηγό ​κόμματος, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων, καθώς και η εξέλιξη της 3ήμερης συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν, κατά τη γνώμη μας, νέα δεδομένα που κανείς πια δεν δικαιούται να αγνοεί.
Η συζήτηση και η κατάληξη της πρότασης δυσπιστίας που καταθέσαμε, πέραν της ενοχής του πρωθυπουργού, αποκάλυψε ότι η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας, αλλά και η παράλληλη και επικίνδυνη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, έχουν δυστυχώς προχωρήσει πολύ βαθιά.
Η κακοποίηση του κράτους δικαίου έρχεται να επιβάλει και να καλύψει μια τεράστια αναδιανομή που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα πλούτου υπέρ λίγων και ισχυρών και εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η αισχροκέρδεια, που κοστίζει δραματικά στα νοικοκυριά, νομιμοποιείται και προστατεύεται με τον πιο απροσχημάτιστο και προκλητικό τρόπο.
Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι, τα ουρανοκατέβατα κέρδη γίνονται κανονικότητα, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία, η μεσαία τάξη, οι εργαζόμενοι, ωθούνται στο περιθώριο της ανασφάλειας, της φτώχειας και της αγωνίας για το αύριο.
Και η διαφθορά είναι αυτή που χαρακτηρίζει δυστυχώς κάθε κυβερνητική πράξη, όπως δείχνουν τα συνεχή σκάνδαλα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, το όργιο των απευθείας αναθέσεων, και οι τελευταίες θλιβερές αποκαλύψεις για διαπλοκή τομέων του κράτους ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα. Ποτέ άλλοτε μια κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήταν τόσο εκτεταμένα συνδεδεμένη με τόσο σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς. Ονόματα κυβερνητικών στελεχών, όπως Πάτσης, Στάσης, Χειμάρας, Μαραβέγιας, Νικολάου, Πέτσας, είναι σήμερα δυστυχώς συνώνυμα με μεγάλα κυβερνητικά σκάνδαλα.
Κατά την εκτίμησή μας  το δίκτυο των υποκλοπών, που στήθηκε επιμελώς μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν ήταν μια αστοχία, ένα λάθος, μια τυχαία εξέλιξη. Ήταν ένα συνειδητό και πολύπλοκο σχέδιο που ήρθε να συμπληρώσει και να καλύψει τα δίκτυα της κλοπής και της διαφθοράς. Αυτός ο ζόφος των δικτύων της διαφθοράς και της ασέλγειας στο κράτος δικαίου είναι αυτό ακριβώς που ονομάσαμε από τη πρώτη στιγμή καθεστώς Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης, αποδεδειγμένα πια και με τη βούλα της αρμόδιας κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης αρχής, είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός. Καταχραστής μάλιστα αμετανόητος όπως απέδειξε η στάση του από την πρώτη μέρα που άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του παρακράτους. Διότι οι αποδείξεις που η αρμόδια αρχή περισυνέλλεξε από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, κατά την εκτίμησή μας, είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου. Καθώς οι νομότυπες επισυνδέσεις αφορούσαν μονάχα σε περιπτώσεις στόχων που για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιούσαν το κακόβουλο λογισμικό. Δεν απαντούσαν στις παγίδες, στα μηνύματα-παγίδες που ελάμβαναν στο κινητό τους τηλέφωνο.
Και οι στόχοι αυτοί ήταν δεκάδες. Η ιδιωτική ζωή του πολίτη έγινε βορά ενός εγκληματικού δικτύου υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του ίδιου του πρωθυπουργού, με προφανή στόχο τον εκβιασμό, την διανομή των ιματίων του κράτους, τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων, τη φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης.
Η εθνική ασφάλεια, που συνεχώς επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει τις τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες των τελευταίων τριών χρόνων, έγινε δυστυχώς και αυτή θύμα παιγνίων εξουσίας και χρήματος με μεθόδους μαφίας. Και ακολούθησε μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης με κάθε μέσο. Με ψέματα, με εκβιασμούς, με τρομοκράτηση, με χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με επίκληση του απορρήτου, με δολοφονίες χαρακτήρα.
Τελευταίο σκαλοπάτι σ’ αυτή τη σκάλα του κακού η προηγούμενη Παρασκευή. Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όργανο αυτής της εκτροπής. Εξουδετέρωσε τη Βουλή και εκμηδένισε τον αναντικατάστατο ρόλο της στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας και την προστασία των θεσμών και της δημοκρατίας.
Το θέαμα όμως μιας πλειοψηφίας, που ομόφωνα εγκρίνει την κατάχρηση εξουσίας από τον αρχηγό της, αποτελεί σήμα κινδύνου για κάθε δημοκράτη πολίτη.
Το θέαμα στόχων της ΕΥΠ, που στηρίζουν στην ουσία την παρακολούθησή τους, παραμένουν στις θέσεις τους, συντάσσονται με τους αυτουργούς των υποκλοπών, ένα θέαμα που παράγει αποτροπιασμό και πολιτική παρακμή. Μια τέτοια κατάσταση σήψης και πολιτικής παρακμής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό άνθρωπο.
Δηλώνουμε λοιπόν σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως ο μεγάλος κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας, ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να τη νομιμοποιήσουν. Μετά τις αποκαλύψεις των αποδείξεων της εκτροπής, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να δώσει έστω μια εξήγηση, έστω και μια απάντηση στη Βουλή, αυτή η κυβέρνηση για εμάς, αλλά και για κάθε δημοκρατικό πολίτη, είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε στιγμή παραπάνω και να ασκεί εξουσία, να αποφασίζει για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τον ελληνικό λαό.
Ζητάμε, συνεπώς, την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, όπως το Σύνταγμα ορίζει άμεσα, εντός των επόμενων τριών εβδομάδων το λιγότερο.
Ζητάμε ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι πιθανώς εκβιαζόμενοι βουλευτές της Ν.Δ., στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο. Στο ερώτημα: Με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή; Και μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από το Κοινοβούλιο στο λαό. Τον ανώτατο κριτή. Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Ταυτόχρονα, δηλώνουμε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει δηλαδή άμεσα στην κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η αξιωματική αντιπολίτευση και, επαναλαμβάνω, κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο και, ως εκ τούτου, έχοντας μια βαθιά δημοκρατική ευθύνη, όσο αρνείται ο κ. Μητσοτάκης να προσφύγει στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που αποδεδειγμένα πια είναι κυβέρνησης εκτροπής.
Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας -για ευνόητους λόγους- στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας σε αυτή τη διαδικασία, εάν υπάρξει νομοθετική διαδικασία γι’ αυτό, από εδώ και στο εξής θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή. Και από σήμερα ξεκινάμε τη πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί -και έφτασε, πιστεύω, η ώρα- να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Τέλος, καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την  αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας.
Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατίας στα χέρια τους. Με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει όσο η υπεράσπισή της είναι υπόθεση του κάθε πολίτη.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. δυο φορές μας κορόιδεψες τρίτη δεν θα υπάρχει θα φας μαύρο και μακάρι μετά τις εκλογές πάρεις και παπούτσι από το κόμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο Μήτσος δεν σε κορόιδεψε εεε? Στους συνταξιούχους αυξήσεις από το 85% είδαν μόνο το 55% αυτών. Οι γιατροί ακόμη να λάβουν το περιβόητο 10%. Καλά που ήταν ο Πολάκης και τους γλύκανε. Ρεύμα αγοράζει φθηνό και μας το πουλάει ο μαυραγορίτης χρυσάφι. Συνεννοημένος με τους παρόχους. Τα τρόφιμα απλησίαστα. Και εκεί συνεννοημένος. Οργανωμένο έγκλημα καταλήστευσής μας. Και μιλάς για το Τσίπρα? Δίνει ψίχουλα επιδόματα και ξαναδίνει εξαγοράζοντας συνειδήσεις. Μας επιβλέπει ως μεγάλος αδερφός μην ξεστρατήσουμε. Καλά που ζεις? Δεν χορτάσατε σανό? Μπορεί ο Τσίπρας να ξέχασε τη μεσαία τάξη αλλά δεν τρελάθηκε στις απευθείας αναθέσεις λόγω πανδημίας. Η πανδημία έληξε παγκοσμίως και εδώ ο Κίτσος την εκμεταλεύεται ακόμη για να σκάσουν οι ημέτεροι. Ακόμη δεν χόρτασαν οι αχόρταγοι.

      Διαγραφή
    2. Αμόλησε τα κοματοσκυλα το γραφειο

      Διαγραφή
  2. δηλαδή η ΝΕΑ δημοκρατία που σε κοροιδευει μια ζωή τι πρέπει να την κάνεις ρε φίλε? Σιγα μην σε κορόιδεψε αδερφε.Ευτυχώς ήρθε ο Τσίπρας στην επιφάνεια και φανερώθηκαν αυτοί που κρύβουν τη Χρυσή Αυγή στη ψυχή τους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κακός απαντάω σε κομματόσκυλα αλλά δεν πειράζει ναι η νδ κρύβει την χά, εσύ τι κρύβεις; τους τρομοκράτες 17ν η αυτούς που έκαψαν την μαρφιν (για δες τι γνώμη έχουν στελέχη σας) οι φασίστες είναι και στις 2 άκρες ΥΓ ΜΑΘΕ ΚΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΞΥΠΝΑ

      Διαγραφή
    2. Την ίδια όμως (χρυσή αυγή) δεν την δίκασε κατά τη διάρκεια τίς πρωθυπουργίας του,ο δήθεν αριστερός.

      Διαγραφή
    3. είναι αστείο να ασχολείσαι με το τσιπρα που κυβέρνησε 40 χρονων άπειρο παιδί και να βγάζεις τα απωθυμένα σου και να μην ασχολείσαι με τους Δεινόσαυρους που σε κυβερνάνε 200 χρόνια ...
      Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη(π.χ.) έχεις μάθει από πότε βγάζει βουλευτή στην Ελλάδα? διάβασε απόφοιτε δημοτικού κι έλα πάλι...
      Επιτέλους το να σχολιάζουν άνθρωποι που δεν διαβάζουν 1 βιβλίο το μήνα σε τρελαίνει !!!

      Διαγραφή
  3. Και εγω διάβασα αποσυρόμαστε και χάρηκα αλλά βλέπω δυστυχώς είναι μόνο για λίγο! στα τσακίδια γιαλαντζί αριστεροί με ΜΕΓΑΛΕΣ δεξιές τσέπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά τι έγινε σακούλες με λεφτά και σε εσάς!!! Πέφτω από τα σύννεφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το Βουλευτή Πάτση λες που κονομούσε εν ενεργεία βουλευτής ?ή για τον Χειμάρα ?

      Διαγραφή
  5. Τσιπρα είσαι εσύ που έκανες τον κουλη πρωθυπουργό, και είσαι εσύ που τον συντηρείς με την ανικανότητα σου, και θα είσαι εσύ που θα ξανακάνεις αυτόν πρωθυπουργό, φύγε και άδειασε μας την γωνία μπας και δούμε άσπρη μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είχα πει σε ξυριζαίους φίλους από τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης ΞΥΡΙΖΑ και δικαιώθηκα παρά τον χλευασμό τους.
      ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ο συνδετικός κρίκος των δύο, το ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο και το αυτό.
      Άπλα οι μεν έχουν το ζαβό που είτε δεν ξέρει να κρύβεται είτε είναι τόσο προκλητικός που
      φτύνει τον κόσμο στα μούτρα του

      Διαγραφή
  6. 156 βουλευτές ψήφισαν όχι στην δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 64% ψήφισαν ΟΧΙ και 36%ΝΑΙ,την κατάληξη την ξέρεις, οπότε μην μιλάς μόνο για το ζαβο.

      Διαγραφή
  7. Τσίπρας Και Μητσοτάκης δεν έχουν και μεγάλες διαφορές.Και οι δύο ακολουθούν την σύγχρονη ευρωπαική ατζέντα γιατί απλά η γραμμή είναι ίδια.Στις λεπτομέρειες ο μεν Μητσοτάκης για να το πετύχει αυτό θέλει να διώξει απ το κόμμα του όλα τα ακροδεξιά εθνικιστικά βαρίδια και απ την άλλη ο Τσίπρας έχει πάρει όλο το ΠΑΣΟΚ.
    Άλλο το συναίσθημα κι άλλο η πραγματικότητα.Οι εποχές άλλαξαν.Σήμερα βία δεν είναι το χαστούκι, είναι η βρισιά!
    Ακροδεξιός δεν είναι αυτός που ψηφίζει χρυσή αυγή...είναι αυτός που συνέχεια βγάζει σημαίες στα μπαλκόνια του.
    Πηγαίνουμε προς ήρεμες χαλαρές απόψεις κι όποιος ζορίζεται μπορεί να πηγαίνει πιο εύκολα στο ψυχολόγο.
    Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων .Θα ζορίζονται μόνο οι αδιάβαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.