Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με επιστολή του ο Ι. Τζαμτζής προς ΥΠΑΑΤ ζητεί άμεση οικονομική ενίσχυση για τους μηλοπαραγωγούς της Πέλλας



Την οικονομική ενίσχυση για τους μηλοπαραγωγούς της Πέλλας ζητεί, για άλλη μία φορά, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, στην οποία παραθέτει αναλυτικά όλα τα στοιχεία για την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών, εξαιτίας της απώλειας εισοδήματος που έχουν.

Ο κ. Τζαμτζής επισημαίνει για άλλη μία φορά την απώλεια εισοδήματος, η οποία με στοιχεία αποδεικνύεται ότι είναι 1.010 ευρώ ανά στρέμμα και τον κίνδυνο να συρρικνωθεί στο μέλλον η καλλιέργεια μήλων, λόγω των αντίξοων συνθηκών στην παραγωγή και διάθεσή τους. Τόνισε ότι ανάλογα προβλήματα υπάρχουν στα κεράσια, τα αχλάδια, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα ακτινίδια, για τις ζημιές των οποίων έγιναν ειδικές αναφορές και στον Πρωθυπουργό, ενώ εκπονούνται από τη ΔΑΟΚ οικονομοτεχνικές εκτιμήσεις. Ήδη ο κ. Τζαμτζής έχει αποστείλει όλα τα στοιχεία για την αποζημίωση των σπαραγγοπαραγωγών.

Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με σημαντικά προβλήματα έκλεισε το έτος 2022 για την καλλιέργεια των μήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, λόγω της δυσκολίας στη διάθεση και της μεγάλης μείωσης των τιμών, ως αποτέλεσμα των αλλαγών στις πληρωμές των εξαγωγέων που επέβαλε η Αίγυπτος, του εμπάργκο που επέβαλε η Λευκορωσία, του πολέμου στην Ουκρανία, των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς και του αυξημένου κόστους παραγωγής. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, η καλλιεργούμενη έκταση φτάνει τα 11.988,7 στρέμματα (ΟΣΔΕ 2022), εκ των οποίων σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛ.Γ.Α, τα 9.240 στρέμματα βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία. Η μεγαλύτερη παραγόμενη ποσότητα πωλείται στο εξωτερικό κυρίως σε τρίτες χώρες (ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ, ΙΟΡΔΑΝΊΑ κ.λπ.). Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες φαίνονται συγκεντρωτικά στο συνημμένο πίνακα 1.

Στον πίνακα 2, η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών για το έτος 2022, εκτιμήθηκε από τη ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας σε 1.010 €/στρ.

Ζητούμε την οικονομική ενίσχυση των μηλοπαραγωγών, οι οποίοι λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να καλλιεργήσουν για την ερχόμενη περίοδο.

Κύριε Υπουργέ τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες καλλιέργειες όπως τα κεράσια , τα αχλάδια, τα ροδάκινα ,τα νεκταρίνια και τα ακτινίδια θα ακολουθήσουν οικονομοτεχνικές εκτιμήσεις και για όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Ιορδάνης Τζαμτζής



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΜΤΖΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ? ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ Η ΑΓΙΑ? ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΟΜΑΣΤΕ? ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eμεις με τά βερίκοκα δεν είμαστε αγρότες; είχαμε καί εμείς ζημιές.κυριε τζαμζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την Ουκρανία θα έρθει η αποζημίωση η από την usa;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦIΛE O TZAMTZHΣ HTAN EINAI KAI ΘA EINAI KONTA MAΣ KAI TO EXEI AΠOΔEIΞEI. EIΔIKA O NEAPOΣ BOYΛEYTHΣ ΣYNANTHΘHKE OΠΩΣ ΛEEI ΣTH BOYΛH, OI ΣYNAΔEΛΦOI TOY ΛENE ΣTO ΔIAΔPOMO THΣ BOYΛHΣ ΓIA ΦΩTO KAI MAΣ EIΠE AYTA ΠOY ANAKOINΩNOYN TA AΓPOTIKA ΣAIT. TΣIMOYΔIA ΓIA TA MHΛA. OΠΩΣ EKANAN AΓΩNA OI OI ΛAPIΣAIOI. KAI BΓAINEI TΩPA NA MAΣ ΠEI EK TΩN YΣTEPΩN META THN ΓKAΦA THΣ ANAKOINΩΣHΣ ΓIA TA MHΛA THΣ AΓIAΣ OTI ΘA ΘA.OΣO ΓIA TON YΠOYPΓO TOY NOMOY MAΣ EXEI AΠOΔEIΞEI OTI EXEI ANTEPA OΠΩΣ TA ΛEΣ KAI KAKKAΛA. ΓIAYTO TON POYΦIANEYOYN OTI ΔHΘEN KANEI ANTIΠOΛITEYΣH.. .KAI AΠO OTI AKOYΩ EINAI ΠOΛY ΘYMΩMENOΣ ME AYTA ΠOY ΓINONTAI KAI YΠAPXEI ΠEPIΠTΩΣH NA TA BPONTHΞEI KAI NA AΠOXΩPHΣEI ΠAPA TIΣ ΔHMOΣKOΠHΣEIΣ ΠOY TON ΦEPNOYN ΠPΩTO. YΠAPXEI ΠOΛY ΣAΣΠENΣ. XAXAXA.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.