Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διευκρινήσεις ΠΕ Πέλλας και Ημαθίας για τις ζημιές στα ροδάκινα



Όλες οι ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων υπέστησαν ζημιά την περίοδο 2022, απαντούν στο ΥΠ.Α.Α.Τ. οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Ημαθίας.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων, λόγω των βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού του 2022, ζήτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Ημαθίας.

Σε απάντησή τους οι ΠΕ Πέλλας και Ημαθίας, τονίζουν ότι, εξαιτίας των βροχοπτώσεων, δημιουργήθηκαν προβλήματα στο σύνολο των ποικιλιών ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων ( έντονες προσβολές από μυκητολογικές ασθένειες και καρπόπτωση). Επιπλέον παρουσιάσθηκαν και μετασυλλεκτικά προβλήματα κατά την τυποποίηση και μεταφορά των προϊόντων.

Ο μέσος όρος του ποσοστού των ζημιών που προκλήθηκαν στα παραπάνω προϊόντα υπολογίζεται στο 50%.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Γιατι δεν ρωταει το υπουργειο τον γραμματεα αγροτικου κο Θωμαιδη. Αυτος τα αγροτικα τα παιζει στα δαχτυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποικιλίες που πρέπει να μπουν στην λίστα..
    Α37
    Ρεντ γκολ
    Σκάρλετ
    Ρουαγιάλ Τζεμ
    Βένους
    Από βερίκοκα
    Κιοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ινστιτουτο φυλλοβολων το καλοκαιρι ειχε εκτιμησει 70% ζημια 400ευρω το στρεμμα στο επιτραπεζιο ροδακινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νικ θωμαιδης γνωρίζει καλά ως πρωην αναπληρωτής γραμματέας των εμπόρων τα προβλήματα τους . Ξαφνικά από του πουθενά έγινε έκτος (6') αναπληρωτής γραμματέας των αγροτών. Θέλει πολλά ψωμιά και πολύ χαλβά να φάει και πολύ ψαλτηρι. Την άλλη φορά τον βλέπω Αναπληρωτή γραμματέα ειδικό σχολιαστή στο διαδίκτυο. Οσονούπω δημιουργείται. Ο κατάλληλος άνθρωπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.