Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη



Οι θερμοκρασίες του αέρα στις αρχές Ιανουαρίου έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη, ενώ καταρρίφθηκαν σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, μετρήθηκε θερμοκρασία 18,9 βαθμών Κελσίου την Κυριακή, ενώ στο Μπιλμπάο της Ισπανίας ο υδράργυρος στο θερμόμετρο «πήδησε» στους 25,1 βαθμούς, που είναι ακόμη και 10 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο, μετέδωσε το BBC. Ο ήπιος χειμωνιάτικος καιρός στην Ευρώπη συνέπεσε με ένα ισχυρό κύμα καταιγίδας πάγου που τύλιξε μεγάλο μέρος της Βόρειας Αμερικής σε χιόνι και πάγο και στοίχισε περισσότερες από 60 ζωές.

Ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στους χειριστές πίστας σκι και στους λάτρεις των αλπικών σπορ αυτή την εποχή. Παράλληλα, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Ατλαντικού, ο καιρός στις αρχές της νέας χρονιάς ήταν σε πολλά σημεία ευχάριστος.

Οι θερμοκρασίες στην Ολλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Τσεχία, την Πολωνία, τη Δανία και τη Λευκορωσία έσπασαν εθνικά ρεκόρ και στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ουκρανία καταρρίφθηκαν τα ρεκόρ των σταθμών μέτρησης. Στην Ελβετία, οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 20 βαθμούς Κελσίου και ο ζεστός καιρός απείλησε την εποχή στα χιονοδρομικά κέντρα στις Άλπεις.

Ωστόσο, δεν κάνει ζέστη παντού στην Ευρώπη, γιατί σε περιοχές της Σκανδιναβίας οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ψυχρότερες μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι και αναμένεται στη Μόσχα η θερμοκρασία να πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: politika.rs
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.