Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κηδεία τέως βασιλιά: Το πρόγραμμα της Δευτέρας και οι γαλαζοαίματες αφίξεις



Όλα είναι έτοιμα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η σορός του θα φύγει από το Ά Νεκροταφείο λίγο μετά τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45 το πρωί. Από τις 06:00 έως και τις 10:30 όποιος επιθυμεί θα μπορεί να αποτίσει φορο τιμής.

Λίγο πριν τις 12:00 η σορός θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στην Μητρόπολη Αθηνών για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου δηλαδή και των 12 συνοδικών Μητροπολιτών.

Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει πρείπου μία ώρα και περίπου στη 1:00 μετα το μεσημέρι η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι. Εκεί θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο διπλα από τους τάφους των γονέων του, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος. Στη συνέχεια η οικογένεια θα παραθέσει γευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Φορτηγά, μπουλντόζες, συνεργεία καθαρισμού δουλεύουν εδώ και μέρες με αμείωτο ρυθμό. Κορμοί καμένων δέντρων και κλαδιά απομακρύνθηκαν, ενώ ο χώρος στο σημείο ταφής καθαρίζεται από σκουπίδια και αλλα υλικά. Οι εργασίες εστιάζονται περιμετρικά του ναού της Αναστάσεως και του μαυσωλείου ενώ νωρίς χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση γύρω από το μνήμα.

Οι 187 καλεσμένοι
Οι καλεσμένοι ανέρχονται στους 187 και θα μπορούν να μπουν στη Μητρόπολη, αυστηρά με ονομαστική πρόσκληση. Πρόκειται για μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη. Περίπου 60 Έλληνες, στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, πολιτικοί και επιχειρηματίες, έχουν κληθεί.

Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα βρεθεί στην Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα από την περασμένη εβδομάδα είναι η αδελφή του τεως βασιλιά Κωνσταντίνου και επίτιμη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία. Η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα και ο πρίγκηπας διάδοχος, Φεντερίκ, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Χένρι και ο πρίγκηπας διάδοχος της Νορβηγίας, Χάακον με τη σύζυγό του θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να παρευρεθούν στην κηδεία.

Το παρών θα δώσουν ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας, Συμεών ενω το βρετανικό στέμμα θα εκπροσωπήσει η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

«Φρούριο» η Αθήνα
Επί ποδός θα βρίσκονται 1000 αστυνομικοί, ενω πέντε drones και δύο ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της τελετής στη Μητρόπολη, αλλά και της διαδρομής μέχρι το Τατόϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι είναι ανάποδα την οδό Μητροπόλεως, Συνταγμα, Βασ. Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδο στην Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής, ενώ έχουν σχεδιαστεί και εναλλακτικές διαδρομές.

Στο Τατόι το «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στην είσοδο της «Λεύκας» καθώς επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρχουν κάμερες στο σημείο ταφής.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. ΛΟΓΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΊΝΕΤΑΙ Ο ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ. ΟΠΩΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΦΛΩΡΑΚΗ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΙΤΙΑ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΟΣ ΚΟΥΛΗΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΚ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Β ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΛΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΜΕ ΑΝΤΕΓΚΛΙΣΕΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ; ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΡΩ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΞΩΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΛΛΑ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΡΡΟΗΣ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΙΣΟΥΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΝΑΡΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν πατρίδα του δεν ήταν Ελληνας μα έκανε ρεζίλι διεθνώς για να υφαρπάξει τον ιδρώτα του λαού.

      Διαγραφή
    2. Με την χαζή λογική σου έπρεπε και σε Παπαδόπουλο ιωαννιδη κτλπ να τους έκαναν κηδεία επίσημη

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου όποιος γουστάρει πηγαίνει.
      Τώρα γιατί η Κουλοπαρέα το ανέδειξε σε πρώτο θέμα, αυτός το ξέρει και οι νοήμονες το αντιλαμβάνονται, αλλά είπαμε όταν βγαίνουν πρωθυπουργοί με 50% αποχή, αυτά τα πρόσωπα και τα ευτράπελα έχουμε.
      Το ερώτημα προς τον Κούλη είναι: Ο τέως στη κηδεία του δικού σου πατέρα ήταν παρών αν δεν κάνω λάθος.
      Εσύ τι θα έπρεπε να κάνεις;

      Διαγραφή
    4. 2:21 μ.μ. οι κουτσομπόλες της γειτονιάς είναι πιο αξιόπιστες απο σενα

      Διαγραφή
    5. 12.48 Ρεζίλι σε έκανε αυτός που σε έστηνε στα atm με 40 βαθμούς, αυτός που σε έβαλε να κάνεις δημοψήφισμα και το όχι το έκανε ναι,αυτός που σε είπε ότι δεν θα κυρώσει την συμφωνία των πρεσπων και δεν έκανε τίποτα.

      Διαγραφή
    6. Ο Παπανδρέου του στέρησε τα πολιτικά του δικαιώματα και αφαίρεσε την ιθαγένεια, άρα Έλληνας παύει να υπάρχει, άρα Έλληνας δεν υφίσταται και νόμιζε πως αδικήθηκε ας πήγαινε στο διεθνές δικαστήριο.

      Διαγραφή
    7. Επειδη ρε φιλε ο Παπανδρεου του πηρε την ιθαγενεια και του στερησε τα δικαιωματα, τι παει να πει αυτο; Τι ηταν ο Ανδρεας; Δικαστηριο ωστε να του επιβαλλει ποινη; Την εισηγηση μηπως του την εκανε ο Τσοχατζοπουλος; Αντε σοβαρευτειτε λιγο και κατανοειστε οτι ο εμφυλιος τελειωσε. Ζουμε σε μια χωρα δημοκρατικη παρα τις κακιστες παρεμβασεις της κυβερνησης προς τις αλλες εξουσιες αλλα κανενας δεν θα εθετε σε κινδυνο το πολιτευμα μας. Η ιστορια τον εγραψε ως αρχηγο κρατους και ετσι επρεπε να ταφει. Αποτελεσε αναποσπαστο κομματι της ιστοριας της Ελλαδας και του λαου της. Οποιος αρνειται την ιστορια του ειναι επικινδυνος. Ηταν αρχηγος κρατους αλλα αλλου πολιτευματος. Η Δημοκρατια ειναι γεναιοδωρη και ειδικα σε αυτους που φευγουν απο την ζωη. Ο Βασιλιας κριθηκε απο τον λαο, το πολιτευμα επισης, οποτε ολα τα αλλα περι νοσταλγιας και υποθαλψης αντιδημοκρατικων πρακτικων ειναι ατοπα. Μπραβο και απο μενα προς την Εκκλησια που θα τον μνημονευσει αυριο ως βασιλια με την εννοια οχι του γαλαζοαιματου αλλα του αρχηγου, του καθοδηγητη, του ποιμενα. Ζ.Ζ

      Διαγραφή
  2. Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ; Ο ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΑ; ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ; Η ΠΟΠΗ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΗΤΑΝ ΦΙΛΗ ΤΟΥ; Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Γ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ; ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ. ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΓΓΟΝΙ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Β" ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο Παραδεισο στον Βασιλιά Κωνσταντίνο. Ντροπη σου Μητσοτάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.