Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τις αγορές μέσω διαδικτύου προτιμούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές


Όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι καταναλωτές που επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά αυξάνονται με σταθερό ρυθμό ενώ 6 στους 10 χρήστες του διαδικτύου χαρακτηρίζονται πλέον online αγοραστές.

Οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα αυξάνονται σταθερά αν και απέχουν ακόμα αρκετά από τις αντίστοιχες αγορές της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης όπου οι οnline shoppers αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Οι ηλικίες 25-34 κρατούν την πρωτιά στις ηλεκτρονικές αγορές.

Οι Έλληνες ξόδεψαν σε αγορές από το διαδίκτυο στο α΄ εξάμηνο του 2022, 869 ευρώ έναντι 806 το ΄21. 933 ευρώ ξόδεψαν οι άντρες και 811 οι γυναίκες. Στην Αττική ο μέσος όρος ηλεκτρονικών αγορών είναι 1065 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη 866. Ολοένα και περισσότεροι έμποροι φυσικών καταστημάτων στρέφονται και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σε ότι αφορά το τι προτιμούν να αγοράζουν οι Έλληνες από το διαδίκτυο. Ρούχα και παπούτσια σε ποσοστό 42%
και 36%, αλλά και ηλεκτρονικά είδη, καλλυντικά και ηλεκτρικές συσκευές.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.