Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κινητοποίηση στα Γιαννιτσά: ''Όχι στην συγχώνευση κλινικών & τμημάτων των νοσοκομείων του Ν. Πέλλας'' (φωτο)


Την άμεση απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης για συγχώνευση τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, αλλά και της "επικίνδυνης" -όπως χαρακτηρίστηκε- απόφασης για «διατομεακή εφημέρευση» του παθολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ζήτησαν σήμερα εκπρόσωποι φορέων, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και πολίτες στην μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 12.30 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου Γιαννιτσών, μετά από σχετική πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.). Παράλληλα, κατέστησαν σαφή το αιτήματα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων ΣτΕ & Αρείου Πάγου για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και μονιμοποίησης όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
"Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας με την πολιτική τους, που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας και αφήνουν τον λαό της περιοχής στο έλεος της μοίρας του και στα νύχια των μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο της υγείας". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΙΠ Μπάμπης Αποστολίδης, καταγγέλοντας λειτουργική κατάρρευση και εν συνεχεία συγχώνευση κλινικών και τμημάτων των δύο νοσοκομείων, προσθέτοντας: "Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πέλλας για «διατομεακή» εφημέρευση του παθολογικού τμήματος. Η κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων του παθολογικού τομέα, είναι μία απόφαση επικίνδυνη για ασθενείς και γιατρούς!!Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, έχουν στη διάθεση τους όλα τα εργαλεία, όλα τα μέσα, για να εξασφαλίσουν τη λειτουργία των τμημάτων των δύο νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού. Δεν θα τους επιτρέψουμε να οδηγήσουν σε κατάρρευση το ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Δεν θα τους επιτρέψουμε να οδηγήσουν σε διάλυση το ογκολογικό ιατρείο του νοσοκομείου Γιαννιτσών." 

Η ΕΝΙ Πέλλας
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, για να μην υλοποιηθεί ο νέος νόμος για τη παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, απαιτεί:
- Να αποσυρθεί η απόφαση για «διατομεακή εφημέρευση» του Παθολογικού Τομέα. Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών των δύο νοσοκομείων του νομού ή των κέντρων υγείας!
- Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).
- Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας. Προκήρυξη με ταχύρρυθμες διαδικασίες της θέσης ακτινολόγου του νοσοκομείου Γιαννιτσών που κενώθηκε πρόσφατα και άμεση σύσταση και προκήρυξη τουλάχιστον τριών επιπλέον μόνιμων θέσεων ακτινολόγων. Προκήρυξη των τριών διαθέσιμων μόνιμων θέσεων παθολόγων και άμεση σύσταση και προκήρυξη τουλάχιστον τριών επιπλέον μόνιμων θέσεων παθολόγων. Να ενισχυθεί ΤΩΡΑ το ογκολογικό ιατρείο με την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων, με υποδομές και μέσα, ώστε αυτό να λειτουργεί με ασφάλεια και με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα. Επικαιροποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου και πρόβλεψη ογκολογικού ιατρείου.
- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ! Να φύγουν οι Εργολάβοι και τα «δουλεμπορικά» γραφεία ενοικίασης εργαζομένων από τα Νοσοκομεία. Αποζημίωση των συναδέλφων που τέθηκαν σε αναστολή για όσο διάστημα τέθηκαν εκτός υπηρεσίας.
- Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάση τις ανάγκες λειτουργίας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. 
- Την ανάπτυξη, ενίσχυση των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης και τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής. 
Στην κινητοποίηση μίλησαν επίσης, ζητώντας να σταματήσουν τα σχέδια για συγχώνευση κλινικών & τμημάτων των νοσοκομείων του Ν. Πέλλας, ο γιατρός- αιματολόγος του νοσοκομείου Γιαννιτσών Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Σίμος Φωστηρόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Πέλλας Λευτέρης Αβραμίδης. 
Δ. Μπ.







 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Οι συνδικαλιστές μας έχουν ρημάξει την Ελλαδιτσα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΕΠΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.
      ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:
      ME ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
      ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

      Διαγραφή
    2. Όταν χρειαστούμε ιατρική φροντίδα πληρώνουμε και όπου θέλουμε πάμε Δεν θα σας προσκυνήσουμε ούτε τα θυμωμένα μούτρα σας είμαστε υποχρεωμένοι να βλεπουμε

      Διαγραφή
  2. Δουλέψτε πάνω από τον ασθενή. Αντί να τιμάτε τον όρκο σας βγαίνετε στα κανάλια. Διεκδικήστε καλύτερους μισθούς αλλά μην λησμονατε τον όρκο σας. Ξαφνικά δεν μπορείτε να κάνετε αυτό για το οποίο το ελληνικό κράτος επένδυσε πάνω σας. Όλο προσκόμματα και προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτάσαμε στο σημείο να κάνουν γνωματεύσεις από το γραφείο τους ή το σπίτι τους και το κουπί το βαράνε οι ανειδίκευτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.