Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους



Ο Αντώνης Σαμαράς εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και σε αυτή αναφέρει πως «ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι – ούτε μπορεί να είναι – πολιτική είδηση. Δεν κλείνει κανένα “πολιτικό κεφάλαιο” – αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια».
«Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του. Φαίνεται πως η απόφαση για κηδεία του τέως βασιλιά ως ιδιώτη δεν βρίσκει σύμφωνο τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά
Ο τέως βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή. Είναι ιερή -και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων- μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου να στέκονται με σεβασμό. Κι αυτό πέρα από Ελληνική είναι και παγκόσμια παράδοση Πολιτισμού.
Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα άνθρωπο που υπήρξε ο συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς.

Οι Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στο θεσμό της Βασιλείας – ήδη από το 1974. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε από τότε. Η Ιστορία θα τον κρίνει κι αυτή…
Ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι – ούτε μπορεί να είναι – πολιτική είδηση. Δεν κλείνει κανένα “πολιτικό κεφάλαιο” – αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια. Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διχάζει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό πρόβλημα.

Ο θάνατος ενός πρώην Ανώτατου Άρχοντα όμως – πέρα από την ανθρώπινη πλευρά – έχει συμβολική σημασία. Δείχνει το πώς οι Έλληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους.

Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες… Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του”.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Ειδικά αν είναι ένδοξο.
    Έτσι δεν είναι Αντώνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ ειμαι αλλα να τα λεμε τα καλά ο κουλης το χειρίστηκε άψογα άσε τους ακροδεξιούς να κράζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε ρε πονηρεεεε που είσαι ΠΑΣΟΚ,βρώμας ΣΥΡΙΖΑ και αριστεριλα από χιλιόμετρα.

      Διαγραφή
    2. Κάτι ξέρεις από βρωμιά εκεί γεννήθηκες πάω πάσο

      Διαγραφή
    3. Εσένα ρε μπουμπι 9:33 ποιος σου έδωσε τον λόγο;Είσαι αντιπολίτευση όταν θα γίνεις κυβέρνηση ξανά(κλαίω) θα μπορείς να κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα,Γκαιμπελισκε!

      Διαγραφή
    4. Ότι πεις αδελφούλα

      Διαγραφή
    5. Αν δεν έχεις κάτι να πεις απλά μην γράφεις γίνεσαι ρεζίλι.Ησυχασε μπουμπι όλα θα πάνε καλά για λίγο καιρό μέχρι και τα αποτελέσματα των εκλογών θα αποκτήσει νόημα η ζωή σου.

      Διαγραφή
  3. Αντώνης: ο καταπιεσμένος ακροδεξιός που έχει σκάσει με τη νέα. Τάξη πραγμάτων. Γιατί κύριε Αντώνη δεν λες αυτό που νοιώθεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκπτωτος και όχι τέως... Ο λαός αποφάσισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.