Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Ουδέποτε και σε καμία περίπτωση διενεργήθηκε εφημέρευση δίχως Ειδικό Παθολόγο



Απάντηση επί δημοσιεύματος σχετικά με την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής της ΝΜ Γιαννιτσών

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών προς αποκατάσταση των γραφόμενων σε πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής ενημερώνει για τα εξής:

- Η στελέχωση σε Ιατρικό Προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής της ΝΜ Γιαννιτσών αριθμούσε στις αρχές Δεκέμβριου 5 Ειδικούς Παθολόγους (εκ τον οποίων η 1 Ιατρός βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε αναρρωτική άδεια) και 9 Ειδικευόμενους Ιατρούς (εκ των οποίων οι 5 υπηρετούσαν σε καθεστώς παράτασης). Επίσης, 1 επιπλέον Ιδιώτης Ειδικός Παθολόγος είχε συνάψει σύμβαση με καθεστώς παροχής υπηρεσιών για κάλυψη εφημεριακών αναγκών. Η πρόσφατη προκήρυξη μόνιμων θέσεων Ιατρών ΕΣΥ για 2 Ειδικούς Παθολόγους (1 θέση Διευθυντή και 1 Επιμελητή Β`) τον Αύγουστο του 2022 απέβη άγονη. Από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και την έναρξη του έτους παραιτήθηκαν σταδιακά οι 7 από τους 9 Ειδικευόμενους Ιατρούς καθώς και 1 Επικουρική Ειδική Παθολόγος. Επίσης στο ίδιο διάστημα προστέθηκαν ακόμα 2 ολιγοήμερες αναρρωτικές άδειες Ειδικών Παθολόγων.

- Ήδη από τις 05.01.2023 έχουν προηγηθεί σε συνεργασία με την Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ η μετακίνηση 1 Ειδικού Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη των αναγκών της Παθολογικής Κλινικής και 2 Γενικών Ιατρών. Υπήρξε επίσης αίτημα και ενδιαφέρον για πρόσληψη ιδιώτη Ειδικού Παθολόγου προς τους Ιατρικούς Συλλόγους (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ιατρικός Σύλλογος Πέλλας) και την Ελληνική Παθολογική Εταιρεία δίχως όμως κάποια ανταπόκριση. Επιπλέον δεν υπάρχει διαθέσιμος Ειδικός Παθολόγος και στον ηλεκτρονικό κατάλογο Επικουρικών Ιατρών που διατηρείται στην 3η ΥΠΕ. Κατόπιν γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της ΝΜ Γιαννιτσών αποφασίστηκε η ενεργοποίηση και αξιοποίηση των Ιατρών του Παθολογικού Τομέα για την περαιτέρω υποστήριξη των Παθολογικών ΤΕΠ για την διεκπεραίωση περιστατικών της ειδικότητας τους με την συνδρομή και Γενικών Ιατρών. Ουδέποτε και σε καμία περίπτωση διενεργήθηκε εφημέρευση δίχως Ειδικό Παθολόγο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Η υφιστάμενη κατάσταση σε συνδυασμό με την αποχώρηση Ειδικευόμενων Ιατρων (και δη αρκετών εξ αυτών σε καθεστώς παράτασης) για την συνέχιση της εκπαίδευσης τους σε Νοσοκομείο και επιστημονικό αντικείμενο της επιλογής τους αποτελεί δικαίωμα αναφαίρετο για κάθε νέο επιστήμονα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών σε συνεργασία με την Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και τα Επιστημονικά Όργανα του Νοσοκομείου παραμένουν σε εγρήγορση διασφαλίζοντας την επαρκή και ασφαλή διαχείριση των περιστατικών που προσέρχονται. Επισημαίνεται ότι, υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες (έξαρση ιώσεων και Covid 19) αποτελεί προϋπόθεση η σύμπραξη και συνεννόηση των εμπλεκομένων δυνάμεων εντός Νοσοκομείου Γιαννιτσών για την ασφαλή λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ - Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Mε λίγα λόγια έφυγαν οι Ειδικευομενοι και κλωτσάνε οι Ειδικοί. Συμβαίνει κατά περιόδους σε πολλά Νοσοκομεία. Αλλάξτε Διευθυντή κλινικής. Εκεί είναι το κύριο πρόβλημα.
    Παλιός Ειδικευομενος Παθολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωστό είναι το θέμα, ότι όταν δεν έχουν ειδικευόμενους, για τη λάντσα θα έλεγα, αρχίζουν τα όργανα.
      Όσο αφορά το άλλο ίσως έχεις δίκαιο και τι εννοώ χωρίς να αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση
      Όταν έχεις ένα Διευθυντή με άντερα , γνώσεις και διάθεση, για να μη χρησιμοποιήσω την άλλη λέξη που αρχίζει από α και τελειώνει σε α και οργανώνει την κλινική, είναι μπροστάρης, δείχνει στους ειδικευόμενος και τους δίνει να παράγουν έργο κοινώς εκπαιδεύει, τότε κάθε ειδικευόμενος και λάντσα να του ζητηθεί, πιστεύω ότι θα τι κάνει και με το παραπάνω.
      Έχει ελεγχθεί ο κάθε Διευθυντής αν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα παραπάνω ή μόλις έρθει το πλήρωμα του χρόνου, παίρνει τον βαθμό και όλα καλά;

      Διαγραφή
  2. Σε όλα τα μεγάλα Νοσοκομεία στα Επείγοντα εξετάζουν μαθητούδια ή γιατροί τομέα. Έχω τύχει να με εξετάζει ενδροκρινολογος στο ΑΧΕΠΑ για μια δυσφορία που ένιωσα και όταν τον ρώτησα που είναι ο Παθολόγος μου είπε Δεν ξέρω αυτή είναι η εκτίμηση που μπορώ να σου κάνω. Όσοι μπαινοβγαινουν στα Νοσοκομεία τα γνωρίζουν αυτά. Προφανώς ξεβολευονται κάποιοι εξ ου και η φασαρία. Δουλέψτε πάνω από τον ασθενή και αφήστε κατά μέρους τις πολυτέλειες και την ντεμεκ υψηλή ιατρική που νομίζετε ότι ασκείτε. Ο κόσμος σας έχει ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω την αισθηση οτι ολα οσα γραφηκαν και συνεχιζουν μεχρι και σημερα σχετικα με το Νοσοκομειο Γιαννιτσων εχουν ως μοναδικο στοχο να πληξουν τον αν. Διοικητη αυτου Ευαγγελο Λογγο. Οι γνωστοι- αγνωστοι κρυπτομενοι ως συνηθως πισω απο συνδικαλιστικες ενωσεις και επιδοξους αναλυτες υγειας, καλα θα κανουν να βαλουν τον κωλο τους κατω και να δουλεψουν τηρωντας τον ορκο που εδωσαν και να αφησουν κατα μερος την στειρα κριτικη. Ολοι γνωριζουμε την λειτουργια των μοναδων υγειας του ΕΣΥ ολων των βαθμιδων και τον λογο που καταντησαν σε αυτο το επιπεδο. Εν προκειμένω οι δολια παρουσιαζομενες εσφαλμενες ειδησεις που διαρρέουν για "κλεισιμο & συγχωνευσεις" διακινουνται εκ των ενδω απο ολους αυτους που δεν δουλεψαν ποτε τους ουτε ενα πληρες 8ωρο. Αυτους που μεχρι χθες εφημερευαν απο τα σπιτια τους. Αυτους που συνδικαλιζονται για να εχουν απαλλαγη καθηκοντων. Αυτους που ολο ζητουν, ζητουν και ξαναζητουν συνθηκες αλλων εποχων λες και ζουμε στην Σουηδια, την Γαλλια και στις ΗΠΑ. Σταματειστε επιτελους το παραμυθι αυτο γιατι λειτουργειτε σε βαρος των πολιτων (ασθενων και μη) και ειναι αδικο να χαθει εστω και μια ανθρωπινη υπαρξη. Το Νοσοκομειο μας με ολα τα προβληματα του, λειτουργει υπευθυνα, ικανοποιητικα και ανθρωπινα. Βοηθειστε λοιπον ολοι μαζι να το κανουμε καλυτερο, ειδ' άλλως θα τους δωσουμε το δικαιωμα να το κλεισουν μετατρεποντας το σε συνταγογραφειο οπως εχουν καταντησει τα Κ.Υ της περιοχης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τίνος συνήγορος είσαι;
    Όταν ορίζεται κάποιος Διοικητής ή Υποδιοικητής ή σε κάποια άλλη θέση ευθύνης σε ένα τομέα για τον οποίο η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι την ενδιαφέρει να συγχωνεύσει αλλά και να ιδιωτικοποιήσει μονάδες και εσύ αποδέχεσαι την τοποθέτηση άρα και τους στόχους που αυτή έθεσε, τότε μόνο για την υλοποίηση των στόχων που αυτή έθεσε μπορείς να εργαστείς, διαφορετικά δε θα σε τοποθετούσαν γιατί, όπως είπε κάποιος δεν είσαι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ .
    Άρα αυτά τα περί θέλουν να πλήξουν πρόσωπα κ.λ.π είναι άλλα λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε/η μου 9:20 απο που προκυπτει οτι πρεπει να σκεπτομαι οπως εσυ και με μεταφραζεις με την εις ατοπου απαγωγή; Το σχολιο μου ειναι ξεκαθαρο, γραμμενο στην μητρικη μου γλωσσα και μεσα απο αυτο απορρεουν οι αποψεις και οι εμπειριες μου για το Νοσοκομειο των Γιαννιτσων. Ουτε τον συνηγορο του Διοικητη υποκαθιστω αλλα ουτε και επιτρεπω ως πολιτης της Πελλας τον υποχθονιο πολεμο που δεχεται απο ορισμενους το συγκεκριμενο δικο μας νοσηλευτικο ιδρυμα. Μια μοναδα υγειας θελει στηριξη, θελει ικανοτητα και ανιδιοτελεια. Αν εσυ συντασσεσαι με ολους αυτους τους βαρυθυμους υπαλληλους του ανεξαρτητως ιδιοτητας, συνδικαλιστικων δικαιωματων και πολιτικων φρονημάτων να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σε ακολουθησω. Η αναπαραγωγη ψευδων ειδησεων και η στηριξη σε τεμπεληδες συνδικαλιστες που ειναι συγχρονως επιορκοι, δεν ειναι της αρεσκειας μου. Αν εσυ διαφωνεις με οσα γραφω και οσα με δολο περιγραφεις, υπαρχει λυση: εμπρος προς τον ιδιωτικο τομεα με βημα ταχυ και αφησε ησυχους εμας τους λάτρεις της δημοσιας υγειας. (Να αιτηθεις απο την Πολιτεια να ερωτασαι στην τοποθετηση διοικητων ωστε να εφαρμοσεις ολα οσα πιστευεις σχετικα με τον τροπο λειτουργιας. Αν δεν εισακουστεις υπαρχει και αλλος τροπος. Μπορεις να πολιτευτεις στην κεντρικη σκηνη, να διοριστεις Υπουργος Υγειας και να εφαρμοσεις οσα πιστευεις. Μεχρι τοτε ομως παψε να κανεις την ντουντουκα του καθε κατεργαρη...)

      Διαγραφή
  5. EKEINO ΠOY EXΩ NA ΠΩ TO EΣY META TA ΔYO XPONIA THΣ ΠANΔHMIAΣ ΣKΛHPHΣ ΔOYΛEIAΣ ANAΦYONTAI ΠPOBΛHMATA KAI EINAI ΦYΣIKO.EΔΩ EINAI ΠOY ΠPEΠEI NA ΔPAΣEI H HΓEΣIA TOY YΠOYPΓEIOY. AKOMA KAI TO NOMOΣXEΔIO ΠOY ΨHΦIΣTHKE ΠOY ΔINEI KAΠOIEΣ ΛYΣEIΣ ΔEN EΦAPMOΣTHKE . EINAI ΓEΓONOΣ OTI TO NOΣOKOMEIO ΣTON KOPNΩIO ΣTAΘHKE ΠOΛY KAΛA KAI O ΔIOIKHTHΣ ΦPONTIΣE NA TO ΣTEΛEXΩΣEI ME IATPIKO KAI NOΣHΛEYTIKO ΠPOΣΩΠIKO ME ΣHMANTIKO APIΘMO KAI HTAN NYXΘHMEPON EKEI .TA ΠHΓE KATA ΓENIKH OMOΛOΓIA ΣTA ΠΛAIΣIA TOY EΦIKTOY KAI TOY ΔYNATOY EΞAIPETIKA. ΠPEΠEI NA METAKINHΘOYN ΓIATPOI AΠO ΘEΣΣAΛONIKH KAI NA MΠEI ΦPENO ΠPOΣ ΘEΣΣAΛONIKH. ΠPOΣ TO ΠAPON AYTH EINAI H ΛYΣH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.