Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διώξεις για το νέο “ψευτογιατρό” για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, απόπειρες και σωματικές βλάβες



Ποινική δίωξη σε βάρος του ψευτογιατρού που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και απομυζούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και βάρος του Γερμανού γιατρού.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρώτη καταγγελία έχει το 2019 όταν αδερφός ενός εκ των θυμάτων ανέφερε ότι το 2016 ο ψευτογιατρός τους απέσπασε περισσότερα από 60.000 ευρώ προκειμένου όπως τους είπε πει να περπατήσει ξανά το θύμα. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και το 2017 απεβίωσε.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο, καθώς πείστηκαν από τον 66χρονο Τ.Δ, φυσικοθεραπευτή που φέρεται να παρουσιαζόταν ως νευρολόγος, να διακόψουν την θεραπεία που ακολουθούσαν καθώς έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, προκειμένου να ακολουθήσουν μια υποτιθέμενη πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα, φυσικά με το αζημίωτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φυσιοθεραπευτής μαζί με τον Γερμανό γιατρό χορηγούσαν αμπούλες λέγοντας ότι είχαν βλαστοκύτταρα ενώ είχαν γλυκόζη.
Γερμανοί και Έλληνες αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο γραφείο σε περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης στην Γερμανία και εντόπισαν τις αμπούλες από τις οποίες πήραν δείγμα προς εξέταση.
Η υπόθεση ξεκινάει από το 2005 με τα θύματα να δίνουν μέχρι και 100.000 ευρώ όπως αναφέρεται.
Ήδη κινείται η διαδικασία για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι πολίτες που έπεσαν θύματα της απάτης.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.