Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατ. Ιγνατιάδου: Εδώ και χρόνια φωνάζουμε ότι η Σκύδρα χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία (φωτο)



"Δεν έχουμε σταματήσει να φωνάζουμε ότι η Σκύδρα είναι ο τελικός αποδέκτης όλων των υδάτων που κατεβαίνουν από ψηλά, από Αριδαία, από Έδεσσα και ότι χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία."
Αυτό επισημαίνει με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, με αφορμή την έντονη κακοκαιρία (η οποία να σημειωθεί ότι συνεχίζεται) και την μεγάλη δοκιμασία που έζησε η περιοχή αυτές τις μέρες. Παράλληλα, η δήμαρχος καλεί τους συνδημότες της που υπέστησαν ζημιές σε οικίες, αποθήκες, αντλιοστάσια κ.λ.π. να ενημερώσουν τις δημοτικές υπηρεσίες.
Η ανάρτηση -η οποία συνοδεύεται με πλούσιο και συγκλονιστικό φωτογραφικό υλικό- έχει ως εξής:
"Δεν έχουμε σταματήσει να φωνάζουμε ότι η Σκύδρα είναι ο τελικός αποδέκτης όλων των υδάτων που κατεβαίνουν από ψηλά, από Αριδαία, από Έδεσσα και ότι χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία.
Δεν έχουμε σταματήσει να φωνάζουμε ότι η τάφρος 66, τάφρος χειμάρρου Δροσερού και όλοι οι τάφροι που δέχονται τα νερά και Αλμωπαίου και Εδεσσαίου, χρειάζονται συντήρηση, χρειάζονται τεχνικά έργα, χρειάζονται αναχώματα, χρειάζονται καλό καθαρισμό.
Χθες δυστυχώς ζήσαμε μία μεγάλη δοκιμασία, καθώς από την πίεση και τον όγκο του νερού υποχώρησε το ανάχωμα στην τάφρο του Δροσερού και το νερό με ορμή και ταχύτητα πλημμύρισε την γύρω περιοχή: αγροκτήματα, ισόγειες κατοικίες, καταστήματα, η εκκλησία της Παναγίας της Κίρεζλι, δρόμοι, αντλιοστάσια, ο βιολογικός σταθμός Σκύδρας για ακόμη μία φορά, αγροτικές γέφυρες υποχώρησαν, αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν...
Δόξα τω Θεώ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, από χθες είμαστε στην πρώτη γραμμή με όλα τα μηχανήματα του Δήμου, με ιδιώτες επαγγελματίες, με όλους τους υπαλλήλους, συνεχίζουμε σήμερα καταγράφοντας και αποκαθιστώντας ζημίες.
Όποιοι από τους συνδημότες μας, υπέστησαν ζημίες σε οικίες, αποθήκες, αντλιοστάσια κλπ, παρακαλώ να μας ενημερώσουν. Εμείς φυσικά είμαστε σε διαρκή επαφή με τους προέδρους για την καταγραφή των ζημιών.
Επαναλαμβάνουμε τα αιτήματά μας, αιτήματα από το 2014, αλλά και παλιότερα, προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την τάφρο 66, τάφρο Δροσερού και γενικά για τα ποτάμια, να προβεί στα απαραίτητα τεχνικά έργα, έργα συντήρησης και αποκατάστασης όλων των τάφρων και ποταμών, να θωρακίσει και να προστατεύσει τη Σκύδρα.
Καλή δύναμη σε όλους μας, καλή δύναμη και στους κατοίκους και στη δημοτική αρχή Αριδαίας." Dski


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Όλα τα Ρέματα στο ΡΙΖΟ έχουν καλυφθεί από αναρριχωμενα φυτά Μόνο όσοι μένουν κοντά τα βλέπουν Οι υπεύθυνοι πετούν χαρταετό Ίσως θέλουν να διαφυλάξουν την χλωρίδα του τόπου τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να φοβούνται να κοντεύουν γιατί κρύβονται σαρκοφάγα ζώα Έχουμε και ΠΑΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αλεπούδες και τη μέρα κόβουν βόλτες Μόνο λύκους δεν ειδαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ στον κύριο Ιορδάνη ΠΑΛΙΚΆΡΙ στα δύσκολα αποδείχθηκε ΑΞΙΟΣ στο τιμόνι που κρατειγιατι και η ταφρος 66 συνεχίζεται και στην Ημαθία Τρεμαν όλοι νύχτα οι κτηνοτρόφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως αν δεν ήσουν με όλους μαλωμένη θα κατάφερνες να τους πείσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη για να πετυχεις κατι που ειναι αυτοοητο η πρεπει να κανεις τουμπεκι, η να τους γλυφεις. Ειδαμε και το δημαρχο στην πελλα με τον κολητο του τον βουλευτη πως εχει κανει τον δημο μας.....ΠΡΟΤΥΠΟ. Και στην τελικη η συμβουλος που εχει και θεση σε γραφειο βουλευτη τι κανει, δεν ενδιαφερεται για τον δημο της, η αλλο εχει στο μυαλο της.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.