Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για το θέμα των αποζημιώσεων των παραγωγών μήλων και αχλαδιών Πέλλας και Ημαθίας



Η ανάγκη ταχύτερης και δικαιότερης καταβολής αποζημιώσεων στους μηλοπαραγωγούς και στους αχλαδοπαραγωγούς Πέλλας και Ημαθίας επισημάνθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (09.01.2023) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Αθήνα, με επικεφαλής τον Υπουργό Γεώργιο Γεωργαντά και με τη συμμετοχή των βουλευτών της ΝΔ  Διονύση Σταμενίτη (Πέλλας), 
Λάζαρου Τσαβδαρίδη (Ημαθίας), του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, του  Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, του Αντιδημάρχου Νάουσας Παύλου Αδαμίδη και αντιπροσωπείας αγροτών από την Ημαθία και την Πέλλα.  
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών, λόγω των συνθηκών της αγοράς αλλά και εξαιτίας της επιτακτικής ανάγκης για ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών των δύο νομών για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις περσινές βροχοπτώσεις.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε κατά τη σύσκεψη ότι θα αποζημιωθούν (με οριζόντιο τρόπο και ανάλογα με την ποικιλία) και τα μήλα και τα αχλάδα της Ημαθίας και της Πέλλας από τη στιγμή που έχουν σταλεί από τις τοπικές ΔΑΟΚ οι τεκμηριώσεις των ζημιών και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν άμεσα σχετικές ανακοινώσεις για την διαδικασία των αποζημιώσεων.
Αντίστοιχα για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις ποικιλίες που αποζημιώνονται με βάση την αξιολόγηση και το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ, καθώς και συγκεκριμένα ποσά ανά στρέμμα, ενώ οι πληρωμές θα ακολουθήσουν, όπως είπε,  αμέσως μετά.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ενίσχυση στα μήλα και στα ροδάκινα και πολύ σωστά. Τα κεράσια του ορεινού όγκου που πουλήθηκαν στο κόστος και με προβλήματα λόγω βροχόπτωσης τα ξεχάσατε. Θα σας ξεχάσει και ο κόσμος στις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς αν τα βερίκοκα είναι μέσα;
    Κάνεις κ πουθενά δεν λέει για αυτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με το χαλαζι στα ΑΘΥΡΑ τι γινεται στον Αγιο ΠΕΤΡΟ και λεφτα πηραν αλλα και ποριζματα στα κηπευτηκα βγηκαν ξερει κανεις τι συμβαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΠOΣEΣ ΣYΣKEΨEIΣ KANATE ΣTAMENITH;
    NA ΣOI ΠΩ EΓΩ 5 .ΠENTE ΦOPEΣ EBΓAΛEΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ XΩPIΣ AΠOTEΛEΣMA. KAI TΩPA ΠAΛI ΦΩTOΓPAΦIA EBΓAΛEΣ.
    MAΣ EIΠEΣ ΘA ΠAPOYME ΓIA TIΣ BPOXOΠTΩΣEIΣ 300EYPΩ TO ΣTPEMMA. TΩPA AΛΛA ΛEΣ. OYTE TA MIΣA. TON ΣEΠTEMBPIO EIΠEΣ AΠO THN ΣYΣKEΨH ΣTHN AΛEΞANΔPEIA ΓIA AMEΣH ENIΣXYΣH. ΠOY EINAI; MAYPA XPIΣTOYΓENNA. EΣEIΣ TA TΣEΠΩΣATE. MHN NOMIZEIΣ OTI XAYTOYME MYΓEΣ ME TA ΨIXOYΛA ΠOY ΘA ΔΩΣETE. ΔIKAIOYMAΣTE ΔIKAIEΣ KAI ΠPAΓMATIKEΣ AΠOZHMIΩΣEIΣ. ΘA ΔEIΣ TI AΠOZHMIΩΣH ΘA ΠAPEIΣ AΠO THN KAΛΠH.
    NTPOΠH ΔEN YΠAPXEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από φωτογραφιες χορτάσαμε Θα μείνουν αξέχαστες να τις κρατήσετε για τα γεράματα Κοντευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.