Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Διαμαρτυρία ομάδας κρουστών ''Κάρανος''



Την γνωστή ομάδα κρουστών ''Κάρανος'' από την Έδεσσα απασχολεί η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει και όπως σημειώνει παρά τις επανειλημμένες επαφές με τον Δήμο Έδεσσας και προσωπικά με τον Δήμαρχο δεν επιλύθηκε οριστικά το πρόβλημα. Όπως τονίζει η ομάδα, αν δεν υπάρξει λύση, χωρίς προετοιμασία, 
δεν θα μπορεί να παρευρεθεί στις σημαντικές καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης. Συγκεκριμένα η ομάδα κρουστών ''Κάρανος'' αναφέρει: 
 
''Είμαστε οι Κάρανος, μια ομάδα (κρουστών και όχι μόνο) από τον δήμο Έδεσσας, η οποία αγαπάει τον τόπο της και την μουσική. Την ομάδα αυτή δημιουργήσαμε το 2013, και από τότε έχουμε συμμετάσχει κινούμενοι στους ρυθμούς της Βραζιλίας (samba reggae, samba Afro, funk..) σε ποικίλες εκδηλώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές, που αφορούν καρναβάλια, μαραθώνιους, φεστιβάλ, εκδηλώσεις δήμων και event μαγαζιών, και που έχουν λάβει χώρα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη μέχρι Δράμα και Οχρίδα. 
     Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, όχι μόνο τον τελευταίο καιρό, αλλά εδώ και 2 χρόνια. Αρχικά, και κατά κύριο λόγο, δεν έχουμε στέγη, ενώ έχουν γίνει άπειρες προσπάθειες προσέγγισης εκ μέρους μας προς τον Δήμο Έδεσσας, χωρίς καμία ανταπόκριση. Παρ’όλ’αυτά, εδώ και 4 μήνες ξανά προσπαθήσαμε και ήρθαμε σε επαφή με τον δήμο Έδεσσας και τον ίδιο τον δήμαρχο, ώστε να βρεθεί μια λύση, για να μπορέσουμε να οργανωθούμε όσο πιο νωρίς γίνεται για το Εδεσσαικο καρναβάλι 2023, αλλά και για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε με αγάπη και μεράκι εδώ και τόσα χρόνια. Αυτό που έκανε ο κ. Γιάννου, ήταν να μας βρει έναν χώρο ο οποίος θα φτιαχνόταν υποτίθεται γρήγορα, όπως υποσχέθηκε , ωστόσο εδώ και σχεδόν έναν μήνα εμείς περιμένουμε να μπούμε στον χώρο και μας το αναβάλει από βδομάδα σε εβδομάδα. Σήμερα έχουμε 28/01, έχουμε φτάσει λοιπόν 2-3 εβδομάδες πριν το καρναβάλι, και είναι αδύνατον να μπούμε μέσα να κάνουμε πρόβες, καθώς οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Δεν  υπάρχει πάτωμα, δεν υπάρχει θέρμανση και από το ταβάνι στάζουν νερά και το χειρότερο είναι πως μας ζητάνε να επιδιορθώσουμε εμείς τις ζημιές με δικά μας έξοδα, σε ένα κτήριο που ανήκει στον δήμο Έδεσσας.
     Όποτε εμείς πρέπει, σε άγνωστο περιορισμένο χρόνο, να προετοιμαστούμε και να βγάλουμε ένα ολόκληρο πρόγραμμα στον συγκεκριμένο χώρο που προαναφέρθηκε, ώστε να εμφανιστούμε αξιοπρεπώς την Τσικνοπέμπτη και στα καρναβάλια, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει. Αν δεν υπάρξει άμεση λύση, ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κόσμο της Έδεσσας που δεν θα καταφέρουμε να παρευρεθούμε και να γεμίσουμε μουσικές τους δρόμους τις ημέρες των καρναβαλιων.

Υ.Γ Η μουσική δεν έχει χρώματα, δεν ανήκει σε πολιτικές παρατάξεις. Σκοπός της είναι να αγγίξει την καρδιά και την ψυχή των ανθρώπων και να τους κάνει να ξεχαστούν έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας τους. Όποιος χρησιμοποιεί τη μουσική για αντίθετους σκοπούς, απέχει πολύ από την ουσία της τέχνης και του πολιτισμού''.

Οι φωτογραφίες είναι από τον χώρο που υποδείχθηκε.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Ο χώρος είναι μια χαρά λίγο καθάρισμα θέλει σιγά μην σας βάλουν και μοκέτα και θέρμανση για 10 ώρες συνολικά πρόβες, η ανακοίνωση από πίσω έχει πολιτικά κίνητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαλε εσυ δικα σου μουσικα οργανα και αφησε τα σε μερος που σταζει νερα απο το ταβανι , ειναι πνιγμενος στην υγρασια και μπαζει αερα απο τον εξαερισμο που φαινεται και στη φωτογραφια.
      Το μονο που υποδεικνυει πολιτικη χροια ειναι η απεχθεια σου σε οτιδηποτε πολιτιστικο.Μονο κατι ακροδεξια ορκ επιφυλασσουν τετοια αντιμετωπιση στην πολιτιστικη παραγωγη.

      Διαγραφή
    2. Σιγά εσύ με το επαγγελματικό τύμπανο του εκατομμυρίου . Όλος ο κόσμος τα παίρνει μαζί του στις πρόβες . Φτάνει πια όλοι οι φαντασμενοι

      Διαγραφή
    3. Πας καλά ρε τα τενεκεδένια βαρέλια τα λες μουσικά όργανα !!!!!! παρτα σπίτι σου αν έχει υγρασία

      Διαγραφή
  2. Καλά μιλάμε για τελείως ξεφτίλα.. σιγά βρε παιδιά ,επιστήμονες που θέλετε και υποδαπεδια θέρμανση . Θέλετε και κάποιον να κάνει μασάζ στα διαλείμματα ; Άιντε έχετε ξεφύγει όλοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δήμαρχε μια ψήφο απο μένα γλυτώσαμε απο την φασαρία και την ηχορύπανση μια χρονια ήταν στην ανοιχτό θέατρο και τους άκουγε η μισή πόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διαληθει και ο εδεσσαικος να μη κανουνε φασαρια στο γηπεδο κυριακη μεσημερι. Μια ψηφο δημαρχε απο μενα που εφερες το παλιιο προπονητη

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑΝΝΟΥ ΒΑΛΕ ΛΑΜΙΝΕΙΤ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΜΟΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΚΑΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΞΟΔΕΨΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑ! ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
    Υ.Γ ΚΑΦΕΔΕΣ ΠΟΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΝΙΣΟΥΝ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουράσατε πληρωμένοι. Το μαύρο άσπρο δεν γίνεται. Σπίτια σας μαζί με τον Δήμαρχο σας. Φτάνει χορτάσατε.

      Διαγραφή
    2. Κομμενα πλατανια για τραπεζακια Δημαρχαραααα

      Διαγραφή
  5. Τεμπέληδες και λίγο πρωσοπικη δουλειά δεν βλάπτει.δτο κάτω κάτω βάλτε και κάνα φραγγο από την τσέπη σασ.η ζητήσετε καμία χορηγεια από τα μαγαζιά που θα συμμετέχουν στο καρναβαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τούβλο μάθε ορθογραφία

      Διαγραφή
    2. Όταν αυτός μάθει ορθογραφία τότε εσύ θα γίνεις άνθρωπος μέχρι τότε περπατά στα 4

      Διαγραφή
  6. Στο 606 να πάτε να ησυχάσουμε μην μπερδεύεται την μουσική με την φασαρία, μεγάλη πλάκα έχετε που θέλετε και οργανωμένο κτίριο για μένα κακός ο δήμος έδωσε και έκανε έξοδα για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κάπου στη μέση είναι η αλήθεια. Η έδεσσα δεν είναι ούτε Σκύδρα ,ούτε Αριδαία για να συζητάει γα αποθήκες.Θεωρείται μια ευρωπαική πολη και πρέπει στα θέματα πολιτισμού να είναι ψηλά.Το θέμα είναι με πολιτισμένα επιχειρήματα οι εμπλεκόνενες πλευρές να καταλήγουν σε λύσεις.Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν την προσοπαθεια διατήρησης υψηλού επιπέδου διαβίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Έδεσσα είναι ψηλά έχει επίπεδο.και αν απομονωθούν αυτοί οι λίγοι που νομίζουν ότι θα κάνουν κακό στην πόλη μασ θα είναι ακόμη καλυτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια σουίτα ας βρεθεί στην αναγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημαρχε κακός ξοδέψεις λεφτά του κόσμου για αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Της φασαρίας το κάγκελο, ήταν μια εποχή στην γαβαλιωτισσα και και τους άκουγε όλη η περιοχή από την φασαρία, δεν είναι για μέσα στην πόλη και δεν παράγουν πολιτισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στα σπίτια σας δεν έχετε υγρασία Είναι όλα πεντακάθαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια σε αυτους που αντιστέκονται για τον πολιτισμό και την τέχνη είστε άξιοι της μοίρα σας διώξατε από την πόλη 2500 χιλιάδες νέους με την συμπεριφορά σας και με ένα ανύπαρκτο δήμο 3 φορές εκλεγμένος σύνολο 13 χρόνια άνευ ουσίας σε όλα τα επίπεδα από πολιτιστικά αθλητικά τουριστικά και κοινωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.