Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Τζαμτζή Γεωργαντά (φωτο)



Τη διαβεβαίωση ότι θα αποζημιωθούν οι μηλοπαραγωγοί της Πέλλας, με βάση τα ισχύοντα σε άλλες περιοχές, έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Δήμαρχο Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε επιπλέον τον Υπ.Α.Α.Τ. για την απώλεια εισοδήματος των παραγωγών ροδάκινων, νεκταρινιών, ακτινιδίων, δαμάσκηνων, αχλαδιών, κάστανων και άλλων προϊόντων της Πέλλας. Επανέφερε το θέμα της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών σπαραγγιού, στην Αλμωπία, εξαιτίας του αεροχείμαρρου της 8ης Φεβρουαρίου 2021, για το οποίο η Π.Ε. Πέλλας έχει καταθέσει φάκελο με πλήρη στοιχεία.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις οποίες επεξεργάζεται η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας» δήλωσε ο κ. Τζαμτζής κατά τη συνάντηση με τον κ. Γεωργαντά, τονίζοντας ότι «ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία της Κυβέρνησης να στηρίξει οικονομικά τους αγρότες, που υπέστησαν απώλεια του εισοδήματός τους και διαβεβαίωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τις ενισχύσεις στα ροδάκινα και τις άλλες καλλιέργειες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, συζήτησε με τον ΥΠ.Α.Α.Τ. και το θέμα των αντιχαλαζικών διχτυών και όπως τόνισε, σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες με τους δικαιούχους του προγράμματος.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης, την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης ακινήτων, από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στην Π.Ε. Πέλλας, όπως της έκτασης του πρώην ΚΕΓΕ Σκύδρας και έκτασης στο Δήμο Αλμωπίας, καθώς τα ακίνητα αυτά ήδη έχουν παραχωρηθεί από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Νωρίτερα, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Έδεσσας, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και συζήτησαν τη νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση των ανταλλάξιμων εκτάσεων και οικοπέδων στις περιοχές Ντερέ, Άγιος Μάρκος και Καραμάν της Έδεσσας καθώς επίσης και των εκτάσεων πέριξ των πρώην στρατοπέδων Φιλιππάκου και Καψάλη. «Το σχετικό νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες θα δοθεί προς διαβούλευση», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε, επιπλέον, ότι θα παραχωρηθεί στο Δήμο Έδεσσας το δημόσιο κτήμα με ταυτότητα ΑΒΚ 460, έκτασης περίπου 37 στρεμμάτων, (στρατόπεδο Πηλίκα Καλέντζου), μόλις επιβεβαιωθεί ότι το ακίνητο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Κύριε τζαμτζη γιατί δεν αναφερθήκατε και για τα βερίκοκα;;;
    Μη ξεχνάτε ότι στον Δήμο σας υπάρχουν πολλά στρέμματα με βερίκοκα.
    Αυτά δεν πάθαμε ζημιά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο βροχοπτωσεις ΟΧΙ. Για απωλεια εισοδηματος το δεχομαι.

      Διαγραφή
    2. Πόσο νυχτωμενις είσαι αδερφέ;
      Μάλλον είσαι πίσω από το βουνό εσύ.
      Όλα τα βερίκοκα είχαν ζημιές

      Διαγραφή
  2. Μη ξεχνάτε ότι στον Δήμο σας.....
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η΄ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
    Η ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΥΡΑΓΟΥΣ Π.Ε ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Δανη! 300 ευρω η λαρισσα για μηλα τα οποια συγκομιζονται 2 μηνες μετα τα νεκταρινια.( Ενταξει το παραδεχομαι και το γνωριζω καλα πως οι Θεσσαλοι βουλευτες ΠΑΝΤΑ προηγουνται εναντι των αλλων και σε κονδυλια και σε εργα και παντου).300 ευρω κανονησε και για ημαθια ο ΖΟΡΟ. Τα νεκταρινια ρε Δανη κατοπιν εορτης και 140 ευρω? Εισαστε καλα?Που ειναι τα 300 που σιγουρα θα περναμε κατα τα λεγομενα του Βασιλειαδη και του Σταμενιτη? Εστω και για μια φορα πολιτικοι κυριοι του τοπου μας,προσπαθηστε να μην ειστε βουλευτες β' διαλογης εν συγκριση με συναδελφους σας. 300 μινιμουμ τα νεκταρινια μεχρι και τα αμιγκα τουλαχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.