Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Λάκης Βασιλειάδης για τις ενισχύσεις στους παραγωγούς σπαραγγιού της Αλμωπίας



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων των αποζημιώσεων των καλλιεργειών σπαραγγιών του Δήμου Αλμωπίας. Η απόφαση προωθείται στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ το ύψος της ενίσχυσης και ο χρόνος καταβολής θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για καλλιέργειες που επλήγησαν από το σπάνιο φαινόμενο του αεροχείμαρρου που εκδηλώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2022, και κατέστρεψε πλαστικά επικάλυψης και αψίδες, με επιπλέον κόστος στην παραγωγή από την επανατοποθέτησή τους αλλά και με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η πρωιμότητα του προϊόντος.

Ο Λάκης Βασιλειάδης από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των παραγωγών, βλέποντας τις ζημιές και υποστηρίζοντας την ανάγκη στήριξής τους για την απώλεια εισοδήματος την οποία υπέστησαν. Για το θέμα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, αλλά και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές. Επίσης, έχει καταθέσει στη Βουλή ως Αναφορές, με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, επιστολές Αγροτικών Συλλόγων και Ομάδων Παραγωγών της Αλμωπίας.

Με αφορμή την εξέλιξη, ο Βουλευτής δήλωσε πως «με συνέπεια και μεθοδικότητα, πάντα στη βάση πραγματικών στοιχείων, προχωράμε τις διαδικασίες στήριξης του πρωτογενούς τομέα». Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενίσχυσης της συγκεκριμένης καλλιέργειας και για απώλειες εξαιτίας της διατάραξης της αγοράς από την Ουκρανική κρίση. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου ήδη επεξεργάζονται τα στοιχεία, στο πλαίσιο της μεθοδολογίας που ακολουθείται και για άλλα προϊόντα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΕΤΣΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ και για να μην προβάλω το δέντρο που δεν μου φταίει σε τίποτα θα τα πούμε λιαν συντόμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάκηηηηηη ο covid σας κυνηγά στα χωράφια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TΩPA MAΣ EΠEIΣEΣ ME TIΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ ΣOY. HΔH EΔΩ KAI ENA MHNA TO ΞEPOYME. ΔΛΔ H ANEMOΘYEΛΛA KATEΣTPEΨE TA ΠANTA ΔHMAPXOΣ ΣTO ΠOΔI,ANTIΠEPIΦEPEIAPXHΣ, ΦOPEIΣ, MEΣA MAZIKHΣ ENHMEPΩΣHΣ ΠPOEBAΛAN THN KATAΣTPOΦH, YΠOMNHMATA ΣYNETAIPIΣMΩN. ΔEN KATAΦEPAN TIΠOTA; KAI OI ΦΩTOΓPAΦIEΣ ΣOY MAΣ AΠOZHMIΩNOYN ME TA 120 EYPΩ; AKOYΣE ME NEAPE ΣE ΠEPIMENA ΠIO ΣEMNO KAI ΠIO AΛHΘINO KAI AΓΩNIΣTIKO. EΔΩ XANOYME THN ΣYNΔEΔEMENH ΣΠAPAΓΓIOY 70 EYPΩ TO ΣTPEMMA KAΘE XPONO KAI KOYBENTA ΔEN APΘPΩΣEΣ .ΠΩΣ ΛENE AKPIBOΣ ΣTA ΠITOYPA ΦTHNOΣ ΣTA AΛEYPI. THN ΦΩTO ΣOY MΠPOΣTA ΣTA ΣΠAPAΓΓIA ΔEN EΠPEΠE NA THN BAΛEIΣ. NAPKIΣΣIΣMO ΔEIXNEI. AN TA ΔIABAΣEIΣ ΠIΣTEYΩ ΘA KATAΛABEIΣ TA ΛAΘH ΣOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάκη εγώ σε έμαθα από το γραφείο του καρασμανη και από τότε συνεχώς σε ψηφίζω όπου βάζεις το όνομα σου.Ομως έχω μάθει ότι τακιμιασατε με τον άλλο βουλευτή και λέτε σε υπουργούς σε βάρος του πρώην υπουργού. Αυτό δεν μου έχει αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.