Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φάρσα η ειδοποίηση για βόμβα στο Boeing της Ryanair – Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος


Φάρσα αποδείχθηκε τελικά η ειδοποίηση για βόμβα στο Boeing της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 19:20 οι έλεγχοι στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Κατοβίτσε της Πολωνίας – Αθήνα.  Νωρίτερα υπήρξε τεράστια κινητοποίηση, καθώς ζεύγος ελληνικών F-16 συνόδευσε το αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Με ασφάλεια προσγειώθηκε στις 17:45 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Πολωνία με προορισμό την Αθήνα και ειδοποίησε για βόμβα. Πρόκειται για Boeing 738 της Ryanair που συνοδευόταν από ελληνικά F-16.

Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα. Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο.

Eνεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο renegate το οποίο είχε ενεργοποιηθεί και τον Νοέμβριο με την πτήση της Emirates. Το εν λόγω πρωτόκολλο δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ενεργοποιείται σε περίπτωση υψηλού και μη αναστρέψιμου κινδύνου.

Η πληροφορία για τη βόμβα υπήρξε από την ώρα που απογειώθηκε και στη συνέχεια σήμανε συναγερμός στο νατοϊκό στρατηγείο. Άμεσα δόθηκε εντολή σε ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη και σε ελληνικά F-16 να το συνοδεύσουν.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.