Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Στάθης Φουντουκίδης και επίσημα υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας - ''Μέλλον Δημιουργίας'' ο συνδυασμός (βίντεο)



Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Πέλλας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Στάθης Φουντουκίδης σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Παρασκευής. ''ΝΑΙ λοιπόν θα είμαστε υποψήφιοι για τον Δήμο Πέλλας. Ο Συνδυασμός μας θα ονομάζεται ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ένα όνομα που συνδυάζει την ΑΝΑΝΕΩΣΗ με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ'' ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του ομιλία η οποία έχει ως εξής: 

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου σε μεμονωμένα μέσα, μου ζητήθηκε να αποκαλύψω το όνομα του συνδυασμού. Είχα πει τότε πως αυτό θα γίνει σε μια συνέντευξη τύπου, που θα κληθούν όλα τα μέσα, ακριβώς γιατί πιστεύουμε στην ίση μεταχείριση των τοπικών ΜΜΕ, δεν διακρίνουμε μεταξύ «φιλικών» και «εχθρικών», σεβόμαστε το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση και την ελεύθερη έκφραση άποψης από τους δημοσιογράφους. Όλοι εδώ λοιπόν, ώστε το κοινό σας να ενημερωθεί και να μπορέσετε να υποβάλλετε τις ερωτήσεις που θέλετε. 
Η ομιλία μου θα έχει τρεις συνιστώσες, όπου η καθεμία θα έχει τον τίτλο της:
Η πρώτη συνιστώσα έχει τίτλο ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Στο σημείο αυτό θα εξηγήσουμε γιατί ο συνδυασμός μας εκφράζει το ΝΕΟ και την ΑΝΑΝΕΩΣΗ στα δημοτικά πράγματα και γιατί κρίνουμε ότι είναι αναγκαία η ανανέωση. Στο σημείο αυτό θα δώσουμε και μερικά παραδείγματα από το πρόγραμμά μας, που θα αναδεικνύουν το ΝΕΟ και την ΑΝΑΝΕΩΣΗ. 
Η δεύτερη συνιστώσα έχει τίτλο ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Θα εξηγήσουμε πως έχουμε απέναντί μας ένα σύστημα, ένα καθεστώς, το οποίο έχει καταδικάσει σε στασιμότητα τον τόπο μας και πρέπει να ανατραπεί. Στο σημείο αυτό θα υπάρξει και κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με τον όρο ανατροπή δεν εννοούμε μόνο την ανατροπή της εξουσίας, αλλά της νοοτροπίας αυτής που είναι χαρακτηριστική σε όλο το αυτοδιοικητικό φάσμα μέχρι στιγμής. Προϋπόθεση λοιπόν της ανανέωσης είναι η ολοκληρωτική ανατροπή σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, ακόμα και αν αλλάξει ο Δήμαρχος, οι πολίτες δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα αλλάξει κάτι. 
Η τρίτη συνιστώσα της ανάλυσής μου θα έχει τίτλο ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Γνωρίζω καλά ότι οι σύγχρονη πολιτική ηγεσία της περασμένης δεκαετίας μέχρι και σήμερα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, έχει καπηλευθεί και έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές αυθαίρετα και ανεύθυνα αυτή την λέξη. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, ως νεοεμφανιζόμενο πρόσωπο στα δημοτικά πράγματα, να ξεκινήσω χτίζοντας σχέσεις αναξιοπιστίας με τους κατοίκους του Δήμου. Οπότε θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κόσμο και να τους πω με ειλικρίνεια ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, η λέξη αυτή έχει πραγματικό νόημα και επιλέχθηκε μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση με τους επιστημονικούς συνεργάτες μου. 
Είναι αυτονόητο για εμάς ότι αν διαθέτεις σχέδιο, δυναμική και αξιόπιστη ηγεσία, ομαδικό πνεύμα και ικανό έμψυχο δυναμικό, τότε η ανάπτυξη είναι φυσικό επακόλουθο την ανατροπής και της ανανέωσης. Σας λέω λοιπόν υπεύθυνα ότι ΝΑΙ, η ανάπτυξη στον τόπο μας, στον Δήμο Πέλλας, δεν είναι απλά ένα ανεκπλήρωτο όνειρο, για εμένα και τον συνδυασμό μας είναι ένας υλοποιήσιμος στόχος. Μια ανάπτυξη που στο κάτω-κάτω ο δικός μας Δήμος την έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Στο σημείο αυτό θα αναπτύξω και πτυχές του προγράμματός μας, καθώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατό να αναφερθεί το σύνολο του προγράμματος σε μια συνέντευξη τύπου. Τις επόμενες ημέρες όμως θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το 80% του προγράμματός μας, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να δει τις θέσεις μας και να υποβάλλει τις παρατηρήσεις-προτάσεις του. Επίσης πρόκειται να υποβληθούν προτάσεις ξεχωριστά για κάθε οικισμό. Οπότε τα αναλυτικότερα σημεία του προγράμματός μας θα σας δοθούν μέσω του ιστότοπου του συνδυασμού, που ετοιμάζεται και θα «ανέβει» τις επόμενες ημέρες. 
Μετά την ομιλία μου, θα έχετε δικαίωμα, εφόσον το επιθυμείτε, να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας.   
ΑΝΑΝΕΩΣΗ λοιπόν, γιατί την εκφράζουμε και γιατί την χρειαζόμαστε. 
Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου στον Δήμο Πέλλας συγκεκριμένα πρόσωπα. Όλα αυτά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι άνθρωποι με πολυετή παρουσία στην πολιτική, άλλος διοικεί τον Δήμο πλέον 13 χρόνια, άλλος πολιτεύεται από την δεκαετία του 2000, άλλος από το 1986, αν το πιστεύετε. 
Στους δε συνδυασμούς τους κατά κύριο λόγο μετέχουν ως πρωτοκλασάτα ονόματα άνθρωποι που μονοπωλούν την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές εδώ και δεκαετίες. 
Όλη αυτή η ομάδα ανθρώπων, από όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε τους συνδημότες μας, δεν κατάφερε να δώσει μια ώθηση στον Δήμο Πέλλας, ένα «κοιμώμενο γίγαντα» επιτρέψτε μου να πω, με τόσες δυνατότητες, που δεν αξιοποιεί. 
Σε όλους αυτούς τους επικεφαλείς ο δικός μας συνδυασμός αντιπροτάσει έναν υποψήφιο δήμαρχο πολύ νεώτερο, συγχρόνως όμως με γνώση διοίκησης και παραστάσεις από την εικοσαετή σχεδόν εμπειρία μου στην μαχόμενη δικηγορία και την ενασχόλησή μου με τα συνδικαλιστικά του κλάδου μου σε ανώτατο πανελλαδικά επίπεδο. 
Αρκεί όμως αυτό; Όχι βέβαια. Ένας νεώτερος υποψήφιος, πλαισιωμένος από πρόσωπα του παρελθόντος, πάλι θα εξέφραζε το παλαιό.  Έτσι, στον συνδυασμό μας θα δείτε μεν κάποιους παλαιότερους και έμπειρους αυτοδιοικητικούς, που θεωρούμε ότι έχουν ξεχωρίσει με την δράση τους, μπολιασμένους όμως με πάρα πολλά νέα πρόσωπα. Νέα με την έννοια των άφθαρτων προσώπων, που είτε είχαν μικρή, είτε καθόλου συμμετοχή στα κοινά μέχρι σήμερα, συγχρόνως όμως με την κοινωνική και επαγγελματική τους παρουσία. 
Τα πρόσωπα αυτά θα εκφράζουν κάθε κοινωνική τάση και όλα τα πολιτικά πιστεύω. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο καθένας μας στις βουλευτικές εκλογές, το κοινό που μας συνδέει είναι η αγωνία για τον τόπο μας και η διάθεση να πάμε τον Δήμο Πέλλας εκεί που πραγματικά μπορεί να φτάσει και που θα έπρεπε εάν είχαμε μια ικανή δημοτική αρχή που συμβαδίζει με την εποχή. Έτσι, κριτήριο για την συμμετοχή στον συνδυασμό δεν είναι τα πολιτικά πιστεύω, αλλά η αξιοσύνη. Πρόσωπα από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, όλοι έχουν θέση και θα έχουν φωνή στον συνδυασμό μας και αυτό θα το δείτε με τα πρόσωπα που θα παρουσιαστούν.
Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την απογοήτευσή μου για την υποκρισία που επικρατεί από κάποιους. Κάποιοι λοιπόν εμφανίζονται να έχουν «χρίσμα» από συγκεκριμένο κόμμα, άλλοι παρακαλούν να έχουν την άτυπη στήριξη άλλου κόμματος, την ίδια ώρα που αυτοί οι ίδιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν εμάς ως κομματική υποψηφιότητα. Πλέον για κάποιους οι λέξεις και οι πράξεις έχουν χάσει κάθε σημασία.   
Συγχρόνως στον συνδυασμό μας  θα εκφράζονται όλες οι κοινωνικές τάξεις και επαγγέλματα. Ιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Επιχειρηματίες, Έμποροι, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί υπάλληλοι, Εργάτες και Αγρότες, άνθρωποι της αγοράς, που όπως και εγώ, είμαστε εν ενεργεία και όχι απόμαχοι της εργασίας, που γνωρίζουμε τι σημαίνει κάθε μήνα να έχεις να καλύψεις ένα σορό υποχρεώσεις, που ξέρουμε να κόψουμε ένα τιμολόγιο. Άραγε, όσοι επί δεκαετίες βρίσκονται εκτός αγοράς μπορούν να τα αντιληφθούν όλα αυτά; 
Επιπλέον,  θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γυναικών και θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό. Είναι κάτι που ούτως ή  άλλως το επιβάλει ο νόμος με προβλεπόμενη ποσόστωση στο 40%. Όμως για εμάς είναι στοίχημα να μετέχουν γυναίκες, όχι για να κλείσουμε τον απαραίτητο αριθμό, αλλά ενεργά, πρωταγωνιστικά, με την διαφορετική τους ματιά, δημιουργικότητα και ευφυΐα. Όπως γνωρίζετε μεγάλωσα σε περιβάλλον με μια δυναμική και επιτυχημένη γυναίκα και δεν με τρομάζουν τέτοιες παρουσίες, αντίθετα τις επιζητώ και θεωρώ ότι θα είναι κατάλληλες συνεργάτες στο μέλλον. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε. Οι γυναίκες σήμερα με τους πολλαπλούς ρόλους, της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης, που σε όλους τους ρόλους πρέπει να τα καταφέρει και τα καταφέρνει, τέτοιες γυναίκες θα δώσουν το κάτι παραπάνω στον συνδυασμό μας. Έχουμε την τύχη και την τιμή να μας πλαισιώνουν αρκετές γυναικείες παρουσίες, δυο εξ αυτών είναι σήμερα εδώ μαζί μας. Η κ. Αντωνία Τραίτση και η κ. Καλλιόπη Τσαλκιτζή, Συνάδελφοι δικηγόροι, μεταξύ μας υπάρχει πολυετής γνωριμία και εκτίμηση. Μητέρες, σύζυγοι και επαγγελματίες σε ένα δύσκολο εργασιακό χώρο, που τα καταφέρνουν περίφημα. 
Αρκούν όμως τα πρόσωπα για να εκφράσουν την ΑΝΑΝΕΩΣΗ; Όχι βέβαια, ούτε ένας νέος επικεφαλής, ούτε πολλοί νέοι και άφθαρτοι υποψήφιοι αρκούν, πρέπει να φέρουν και νέο αέρα, νέες πρακτικές και πολιτικές. Αυτό θα είναι κάτι που θα το δείτε. 
Ως συνδυασμός είμαστε στραμμένοι στις νέες τεχνολογίες, θα διεκδικήσουμε κάθε πρόγραμμα που θα αναδείξει τον Δήμο Πέλλας ως πρωτοπόρο στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.  
Επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές που θα βελτιώσουν την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των δημοτών, δίδοντας την ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότερες διαδικασίες να εκτελούνται ηλεκτρονικά.
Θα ασχοληθούμε εντατικά με τις πολιτικές περιβάλλοντος: 
Δεν μιλάμε απλά για την συλλογή των σκουπιδιών, αλλά για μια πολιτική ολοκληρωμένης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Θα προωθήσουμε την σταδιακή αντικατάσταση των οχημάτων του Δήμου με ηλεκτρικά, που δεν αφήνουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Θα ενισχύσουμε την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από τους δημότες μας, με δημιουργία σημείων φόρτισης και κάθε δυνατή διευκόλυνση. 
Θα προωθήσουμε την ανακύκλωση με στόχο αύξηση κατά τουλάχιστον 50% από εκεί που θα την παραλάβουμε.
Η αντικατάσταση των λαμπτήρων με τύπου LED είναι προφανώς κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα. Η δημοτική αρχή δυο φορές απέτυχε να εξασφαλίζει τις αναγκαίες συναινέσεις για αυτό στο δημοτικό συμβούλιο. 
Η σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων, που θα φέρει τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα. 
Η χρήση του ήλιου για την παραγωγή ενέργειας αποτελεί ένα στοίχημα, που θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε, προς όφελος του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας και χρηματικών πόρων, που μπορούν να διοχετευθούν σε άλλες δράσεις που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας και θα δώσουν μια σημαντική ώθηση στην οικονομία μας.   
Συγχρόνως το ΝΕΟ και η ΑΝΑΝΕΩΣΗ θα εκφραστεί και με άλλες δράσεις, που θα εκσυγχρονίσουν την εικόνα του Δήμου μας, όπως: 
- Δημιουργία ποδηλατόδρομων
- Φεστιβάλ νέων και πολιτιστικές δράσεις πέρα από τα συνηθισμένα
- Πρωτοπόρα κοινωνική πολιτική, φιλοδοξούμε ο Δήμος Πέλλας να αποτελεί πρότυπο κοινωνικής πολιτικής, στα πλαίσια φυσικά των αρμοδιοτήτων του. Στα πλαίσια αυτά αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και στοιχείο πολιτισμού η διευκόλυνση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα στο να μετέχουν στην καθημερινή ζωή. Πεζοδρόμια και δημόσιοι χώροι φιλικοί και προσβάσιμοι λοιπόν. Επίσης, δομές για ομάδες συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, όπως πχ για θύματα ενδοοικογενεαικής βίας. Ξέρετε, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω χειριζόμενος τέτοιες υποθέσεις είναι ότι τα θύματα ξέρουν ότι ακόμα και αν απευθυνθούν στις αρχές και συλληφθεί ο δράστης, μετά θα πρέπει να κατοικούν στο ίδιο σπίτι, όπου μπορεί ακόμα να μπορεί αυτός να μπει. Αναγκάζονται είτε να καλούν γνωστούς να μένουν μαζί τους για κάποιο διάστημα, είτε να μετακομίζουν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια με τα παιδιά τους. Ενώ αν υπήρχε μια δομή όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν με την σιγουριά που προσφέρει ο Δήμος, παράλληλα να είχαν κατάλληλη ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη, πολλές περιπτώσεις που λόγω φόβου μένουν στο σκοτάδι θα αναδεικνύονταν. 
 
Συμπερασματικά, απέναντι στο ΠΑΛΑΙΟ και ΦΘΑΡΜΕΝΟ υπάρχει ανάγκη ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, μια ανάγκη που φιλοδοξούμε να καλύψουμε εμείς δημιουργώντας έναν συνδυασμό πολυσυλλεκτικό, με νέα, άφθαρτα και ικανά πρόσωπα, με καινοτόμες ιδέες, έναν συνδυασμό που θα αρέσει στους συμπολίτες μας. 
Το δεύτερο σημείο της ανάλυσής μας έχει τίτλο ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Ήδη προανέφερα ότι εδώ και δεκαετίες τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα με άλλους ρόλους μονοπωλούν τα δημοτικά πεπραγμένα και ότι πλέον είναι ανάγκη για ΑΝΑΝΕΩΣΗ.
Η ανανέωση αυτή όμως θα έρθει μόνο μέσω ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ πρώτα από όλα σε ένα σύστημα διοίκησης που έχει τα ηνία του Δήμου μας εδώ και 13 πλέον έτη με επικεφαλής τον κ Στάμκο. 
Ρωτήθηκα σε προηγούμενη συνέντευξη ποια η άποψή μου για την διοίκηση του κ. Στάμκου. Επαναλαμβάνω ότι είπα: 
Με μια λέξη-ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ, 
Με μια φράση-ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
Θα ήθελα να τονίσω ότι η κριτική μου απέναντι σε κάθε πρόσωπο θα είναι πολιτική και όχι προσωπική, οι εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσω θα είναι προσεκτικές και θα αφορούν στα πολιτικά πεπραγμένα και όχι στην προσωπικότητα των ανθρώπων, που σέβομαι απόλυτα. 
Πράγματι, δεν υπάρχει άλλος δήμος που σε 13 χρόνια δεν ξεκίνησε ή/και ολοκλήρωσε ένα έργο υποδομής, δεν άφησε ένα ελάχιστο αποτύπωμα στον Δήμο.
Υπήρξε το αφήγημα της οικονομικής τακτοποίησης, για το οποίο θα αναφερθώ διεξοδικά στο μέλλον, αρκεί μόνο στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι ο Δήμος Πέλλας έλαβε από το ΥΠΕΣ (δλδ από την Τρόικα, μέσω του ΥΠΕΣ) ποσό της τάξης των 15 εκατ. Ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, που μάλιστα πληρώθηκαν μετά από «παζάρι» σε τόκους και έξοδα.  Για ποια οικονομική τακτοποίηση μιλάμε όταν το χρέος ανερχόταν (αν υπολογίσουμε τους τόκους και τα έξοδα) κατά προσέγγιση στα 20 εκατ. Ευρώ; Και τέλος πάντων, αυτό έγινε σε όλους τους Δήμους, όχι μόνο στον δικό μας, δεν ήταν επίτευγμα της διοίκησης Στάμκου, αλλά επιλογή της κεντρικής κυβέρνησης και των τότε δανειστών. 
Φτάσαμε στο σημείο έργα άλλων υπηρεσιών, όπως το φυσικό αέριο, να εμφανίζονται ως «επιτεύγματα» της διοίκησης Στάμκου. Με ότι καταπιάστηκε εμφάνισε ολιγωρία και ανικανότητα, χαρακτηριστικά η ανάπλαση στην περιοχή του Βασιλόπουλου. Ένα έργο που με ευθύνη του κ. Στάμκου παρελήφθη με ελλιπή μελέτη, που καθυστερεί εδώ και πάνω από ένα έτος να ξεκινήσει και θα έρθει προεκλογικά να εγκαινιάσει βιαστικά-βιαστικά ότι είναι έτοιμο για να «μας ρίξει στάχτη στα μάτια», αντί να απολογηθεί που στέρησε τόσο καιρό με δική του ευθύνη το έργο από τους δημότες. 
Μια δημοτική αρχή που τα έχει παρατήσει, έχει κουραστεί και μας έχει κουράσει. Καμιά παρέμβαση, καμιά ουσιαστική προβολή του Δήμου μας και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, ξένη προς τις προτεραιότητες των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίφημη «Γέφυρα του Πλατανότοπου», που κόστισε ένα κάρο χρήματα, δίχως ουδεμία χρησιμότητα. Μας είπαν ότι το ψήφισε και η αντιπολίτευση. Και; Μήπως αυτό σημαίνει ότι ξαφνικά το έργο έγινε χρήσιμο; Μας είπαν ότι αποτελεί εναρκτήριο έργο μιας ολικής ανάπλασης του Πλατανότοπου, δίχως ποτέ να μας πουν οτιδήποτε για την ανάπλαση αυτή, τι θα γίνει, πότε, πως συνδέεται η γέφυρα με τα υπόλοιπα έργα που ΘΑ γίνουν και γιατί επελέγη πρώτα αυτό το έργο παρά κάποιο άλλο, ενδεχομένως πιο χρήσιμο. 
Να μιλήσουμε για τον χώρο της παιδείας; Το μουσικό σχολείο έχει γίνει σίριαλ, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Στάμκου λειτουργεί ακόμα σε κοντέινερς. Ερειπωμένα σχολικά κτίρια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλιώς αντί να ρημάζουν. 
Να μιλήσουμε για την καθημερινότητα; Ανύπαρκτες παιδικές χαρές, παλαιωμένα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, αδυναμία στην καθαριότητα, κυκλοφοριακή συμφόρηση που καθιστά δυσχερή την μετακίνηση των πολιτών, ελλιπής φωτισμός, κακή συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλειστό γυμναστήριο του Παλαιού Μυλοτόπου, που πλέον είναι μη λειτουργικό κ.ο.κ.  
Τα παραδείγματα είναι πολλά, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα που θα ακολουθήσει, η αλήθεια είναι αυτή που βλέπουμε με τα μάτια μας, η διοίκηση Στάμκου θα φύγει δίχως να αφήσει ένα έργο, δίχως να έχει στο ενεργητικό της οτιδήποτε χρήσιμο.

Εδώ κανείς μπορεί να ρωτήσει. Εντάξει όλα αυτά, όμως υπάρχουν ήδη στην αντιπολίτευση δημοτικές παρατάξεις, γιατί δεν εμπιστεύεστε κάποια από αυτές;
Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε ακούσει από τις άλλες παρατάξεις ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, παρά μόνο αόριστα λένε ότι έχουν σχέδιο, δίχως να το παρουσιάζουν. Κυρίως αναλώνονται σε στείρα αντιπολίτευση. 
Δεν έχουμε ακούσει μια παρέμβαση, παρά μόνο τελευταία, προεκλογικά, που κάπως κινούνται.  Δεν έχουμε δει να τους απασχολούν στο ελάχιστο οι νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, οι καινοτόμες δράσεις, το νέο κοινωνικό γίγνεσθαι που εκφεύγει από την καθιερωμένη βόλτα στον πεζόδρομο και τα καφέ και έχει ανησυχίες για τον πολιτισμό, την σύγχρονη τέχνη, νέες, εναλλακτικές μορφές μετακίνησης και αθλητισμού. 
Δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ όραμα για μια ακμάζουσα σκηνή τέχνης, σε συνδυασμό με σπουδαία μουσεία και μοντέρνα αρχιτεκτονική. 
Δεν έχουμε δει να προτείνουν πρωτοποριακά και καινοτόμα βήματα όσον αφορά την τεχνολογία, την αρχιτεκτονική, τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τα κοινωνικά ζητήματα, για ένα δήμο που να αποτελεί μοντέλο νεωτερισμού.
Δεν έχουμε ακούσει να μιλάνε πέρα από πάρκα και παιδικές χαρές, για βιώσιμες, πράσινες περιοχές κ.ο.κ.
Θεωρούμε λοιπόν ότι υπάρχει ένα κενό στα δημοτικά πράγματα, αυτό το κενό θέλουμε να καλύψουμε και αυτό θα γίνει με ΑΝΑΤΡΟΠΗ όλων των παλαιών και απαρχαιωμένων προσώπων, αντιλήψεων και πρακτικών που μας κρατούν στάσιμους. 

Τέλος, στο τρίτο σημείο της ομιλίας μου θα σας μιλήσω για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, που τόσο έχουμε ανάγκη. Όπως προανέφερα, εδώ θα αναπτύξουμε πτυχές του προγράμματός μας, καθώς εμείς δεν ερχόμαστε ως «αντιστάμκος» ή αντί γενικά σε οποιονδήποτε, αλλά με δική μας, θετική πρόταση. Ήδη στις παραπάνω ενότητες ανέφερα μέρη του προγράμματός μας, κυρίως όσον αφορά στον νεοτερισμό, τις νέες τεχνολογίες και το περιβάλλον. Ήδη σας προανέφερα ότι το αναλυτικό μας πρόγραμμα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα είναι προσβάσιμο για πληροφόρηση, αλλά και προς διαβούλευση, σε όλους τους συμπολίτες μας. 
Στο σημείο αυτό της ομιλίας θα αναδείξω μόνο ορισμένες από τις παρεμβάσεις που σκεφτόμαστε για ένα νέο Δήμο, που θα λειτουργεί με κανόνες σύγχρονης διοίκησης, με κατεύθυνση την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αντί του συγκεντρωτικού μοντέλου που έχουμε σήμερα, με αυξημένο ρόλο αντιδημάρχων και τοπικών συμβουλίων, με ενεργό ρόλο των πολιτών. Ειδικά για τα τοπικά συμβούλια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα απαραίτητα μέσα ώστε να ασκούν τις αρμοδιότητες διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων των οικισμών, ώστε να μην είναι αναγκασμένος ο εκάστοτε πρόεδρος για το παραμικρό να αναζητά τον δήμαρχο να του εγκρίνει ένα μικροκονδύλιο. Με τους αναγκαίους πόρους και προσωπικό τα τοπικά ζητήματα θα επιλύονται άμεσα από τα τοπικά συμβούλια, πολύ πιο γρήγορα από ότι σήμερα και πολύ πιο αποτελεσματικά. Ήδη αυτή η παρέμβαση θεωρώ ότι θα βελτιώσει κατά 70% την καθημερινότητα των πολιτών.   
Επίσης, θα αναδείξουμε και σημειολογικά την σημασία των οικισμών μας, ότι οι συνδημότες μας αυτοί δεν αποτελούν πολίτες Β κατηγορίας. Ειδικότερα:
- Ο Δήμαρχος θα δέχεται πολίτες μια ημέρα την βδομάδα, κάθε φορά σε έδρα άλλης ΔΕ
- Κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα αίθουσας, θα πραγματοποιείται σε άλλον οικισμό. Θα βλέπουν πχ οι κάτοικοι της Λάκκας το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο στο χωριό τους, θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο να αναδείξουν τα ζητήματά τους, δεν θα νιώθουν ξένοι και απόμακροι.   

Επίσης, δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη και να μην προβάλλεις τα πλεονεκτήματα του τόπου σου. Για εμάς αποτελεί πρόβλημα η μη σωστή προβολή του Δήμου μας, υπάρχουν ακόμη συμπατριώτες μας που δεν ξέρουν που είναι τα Γιαννιτσά, που είναι η Πέλλα. Αυτό πρέπει επιτέλους να τελειώνει, δεν είναι δυνατό να ζούμε στην περιοχή που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών, να έχουμε έναν υπέροχο αρχαιολογικό χώρο και ένα σύγχρονο μουσείο, παράλληλα δε και πλούσια παράδοση, πολιτισμό και έντονο αποτύπωμα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος (βλ. Μακεδονικό Αγώνα) και παρόλα αυτά να μην έχουμε καταφέρει να «μπούμε» γεωγραφικά και πολιτισμικά στο μυαλό του Έλληνα συμπολίτη μας. Πως θα σε επισκεφθεί κανείς αν δεν ξέρει που είσαι και ποιος είσαι; 
Στα πλαίσια αυτά, θέλουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας. Τέτοια θεωρούμε: 
Α) Τον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας και το Μουσείο
Β) Τον οικισμό της Κρώμνης, ένα ορεινό στολίδι, που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες
Γ) τον χώρο του Λουδία, όπου  οραματιζόμαστε έναν πολυχώρο αναψυχής και αθλητισμού, συνδεδεμένο με την πόλη των Γιαννιτσών με ποδηλατόδρομο
Δ) Τον πλούσιο πολιτισμό και λαογραφία μας, για την ανάδειξη των οποίων σκοπεύουμε να ασκήσουμε «πολιτισμική διπλωματία».  
ΑΝΑΠΤΥΞΗ επίσης δεν μπορεί να υπάρξει δίχως υποδομές. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με υποδομές, έχουν μείνει πίσω τα πάντα. Οδοστρώματα επικίνδυνα, γεμάτα λακκούβες, δημοτικά κτίρια αφημένα στην τύχη τους, γυμναστήρια που ρημάζουν, χωριά που πίνουν ακόμα νερό από σωλήνες αμιάντου, υδατόπυργοι επικίνδυνοι κ.ο.κ. Προφανώς λοιπόν θα έχουμε πολύ δουλειά την επόμενη ημέρα στον τομέα των υποδομών. Είδαμε πρόσφατα ότι έκλεισε ο δρόμος προς Αρχοντικό λόγω της νεροποντής και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ε.ο. προς Θεσσαλονίκη. Κάθε χρόνο τα ίδια, μέχρι την επόμενη νεροποντή. Επιτέλους πρέπει ο Δήμος να εκτελέσει τα απαραίτητα τεχνικά έργα στους δρόμους αρμοδιότητάς του, συγχρόνως δε να πιέσει την Περιφέρεια για τους δρόμους δικής της αρμοδιότητας. Δεν είναι δυνατό να κλείνουν δρόμοι, να κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες και αυτό να διαιωνίζεται. 
Θα αναφερθώ και σε ορισμένες παρεμβάσεις που αφορούν στην πόλη των Γιαννιτσών, την πρωτεύουσα του Δήμου μας.
Γνωρίζουμε όλοι πλέον ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ομορφύνει η πόλη μας. Αυτά που έχουμε να τα προσέξουμε και να τα περιποιηθούμε. Ξεκινάμε από τον πεζόδρομο, έναν απαρχαιωμένο πεζόδρομο, που ελάχιστα έχει αλλάξει από τότε που δημιουργήθηκε. Στο σχέδιό μας είναι η ανάπλαση του πεζοδρόμου, η δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού χώρου με στάσεις, σκίαση, υγρό στοιχείο κλπ.
Δημιουργία κλειστής αγοράς στον χώρο της λαϊκής, όπου υπάρχει κλειστή αγορά, λειτουργεί και ως πόλος έλξης τουριστών.  Η ανάπλαση του χώρου της λαϊκής θα συνδυαστεί με ανάπλαση του Φιλιππείου. Άλλο ένα σημείο ενδιαφέροντος λοιπόν για τον κάτοικο και τον επισκέπτη της πόλης θα δοθεί με τον ενιαίο χώρο λαϊκής-Φιλιππείου.
Όλα αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν με χώρους στάθμευσης που θα εξυπηρετούν την περιοχή του πεζοδρόμου, την περιοχή του Δημαρχείου-Λαϊκής αγοράς και την περιοχή της πλατείας Γκόνου Γιώτα.  
 Με αυτές τις παρεμβάσεις η πόλη των Γιαννιτσών θα αλλάξει, θα γίνει πιο όμορφη και φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. 
Ειδικότερα στοιχεία του προγράμματός μας θα ανακοινωθούν όπως σας είπα και θα είναι προσβάσιμα σε όλους για ενημέρωση και υποβολή προτάσεων. Ο λίγος χρόνος μας δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανάλυση. 
Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω επιγραμματικά τα στοιχεία της σημερινής μας παρουσίας. 
ΝΑΙ λοιπόν θα είμαστε υποψήφιοι για τον Δήμο Πέλλας. Ο Συνδυασμός μας θα ονομάζεται ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ένα όνομα που συνδυάζει την ΑΝΑΝΕΩΣΗ με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ. 
ΝΑΙ έχουμε διακρίνει ένα κενό στα δημοτικά πράγματα, μια κακή διοίκηση και μια ανεπαρκή αντιπολίτευση, αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε.
ΝΑΙ κατεβαίνουμε με θετική πρόταση, όχι ασκώντας στείρα αντιπολίτευση, αλλά με σχέδιο και όραμα. 
ΝΑΙ φέρνουμε το νέο, τόσο όσον αφορά στα πρόσωπα του συνδυασμού, όσο και στο πρόγραμμά μας
ΝΑΙ ήρθε η ώρα για να προχωρήσουμε σε ΑΝΑΝΕΩΣΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πέλλας, για να μπουν οι βάσεις της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, να δούμε με αισιοδοξία ένα διαφορετικό ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.




 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

27 comments:

  1. ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΔΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ ΕΔΙΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΤΣΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΤΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΔΗΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αφήσαμε αυτό το σοβαρό θέμα που λες να το λύση ο δήμαρχος που ψηφησες

      Διαγραφή
  2. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ Ο ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΚΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να είναι στις επάλξεις για το νοσοκομείο μαζί με τους άλλους έδινε συνέντευξη.Πιο το ενδιαφέρον του για το δημο πελλας;στο συλαλητήριο πρώτος θα έρθει ομως για να βγει φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αρμόδιοι τόσα χρόνια φωτογραφίες έβγαζαν και το έφτασαν εδώ. Ο Φουντουκίδης σας πονάει όμως.

      Διαγραφή
  5. Φουντουκιδη με υποψήφιους τον Μηλωση τον Γυριχιδη και τον Μαγγο δεν κάνεις ανανέωση όπως διατυμπανίζεις,αλλά αναπαλαίωση......τέταρτος θα είσαι να το ξέρεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. BAPΔA KAI MΠOPEΣEI NA KANEI ΛIΓO KAΛYTEPO ΣYNΔYAΣMO AΠO AYTON ΠOY ΦAINETAI .ΠOY TO ΠIΣTEYΩ EIΔIKA META TIΣ BOYΛEYTIKEΣ. ΘA ΣAΣ ΠAPEI KAI TA BPAKIA . EΣEIΣ ΣYNEXIΣTE NA ΓPAΦETE ΓIA 15%. KAI TEΛOΣ ΓIATI NA ΠAEI ΣTO ΔHMOTIKO ΣYMBOYΛIO ME ΠOIA ΠPOΣKΛHΣH KAI ME ΠOIA ΘEΣMIKH IΔIOTHTA; KAI NA AKOYΣEI TI; KAI TO ΣYΛΛAΛHTHPIO TI ΘA KANEI; OTAN AΠO MAKPIA KANEI KPA H ΣKOΠIMOTHTA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολοι με το σταθη τιμιοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Στάθη, σε φοβούνται, μην τους ακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ 35 Ο ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ 30 ΤΟ ΚΚΕ 5 ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 30 ΘΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 16 ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ 14 ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΓΙΑ 4 ΦΟΡΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΗΚΑΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΘΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΈΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ.

      Διαγραφή
    2. ποιο χαλια απο το σταμκο δεν υπαρχει... αστο..

      Διαγραφή
  9. ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάζοντας τα σχόλια κανείς, καταλαβαίνει ότι αυτός ο τόπος δεν πρόκειται δει άσπρη μέρα. Καλός, κακός ο Φουντουκίδης είναι ο μόνος που μέχρι τώρα μας είπε πως φαντάζεται τον Δήμο Πέλλας και γνωστοποίησε τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα κινηθεί. Αν θα τα καταφέρει θα το δείξει η ιστορία. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα μας πουν τι θέλουν να κάνουν για το δήμο; Ο Στάμκος δεν χρειάζεται να μας πει, μας το έχει δείξει τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φουντουκίδης 13%, ΚΚΕ 4%, Θεοδωρίδης 14%, Καστεριδης 26 % Σταμκος 43%, και παίξτε τώρα που πληρώνει καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ; ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. 43% Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ 23% ΤΟ 2023 ΚΑΙ 20% ΤΟ 2028 ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ. ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟΝ book ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΘΑ ΣΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΕΞΩ ΜΟΝΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΘΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ..

      Διαγραφή
    2. Τα μούτρα του Στάμκου δεν είναι όπως το 14 και το 19, το 43 που γράφεις δια δυο μάλλον για να είσαι μέσα

      Διαγραφή
  12. καλα συγνωμη, ολοι οι γιαννιτσωτες κραζουν το σταμκο και τη γεφυρα, παλι αυτον λετε να ψηφισουν?πατε καλα? σταθη μπροστα με τολμη και αλλαγες και μη φοβασε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μαλλον μπερδεψες τους σταθηδες δημαρχος ειναι ο καστερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ ΓΡΑΦΕΤΕ?ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ 4ΟΣ ΚΑΙ ΙΔΡΩΜΕΝΟΣ?Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΗΤΟ.ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΟ.ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΤΡΙΤΟΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΛΛΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ.Ο ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΒΡΑΧΕΙΑ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστα.αν υπονοεις την κρυα βρυση χωριο του ετσι ειναι.εδω πρωτος ο θοδωρας με διαφορα μετα μαχη σταμκου- καστεριδη και οτι περισσεψει ο φουντουκ.δημαρχος ο καστερ στον β γυρο με αντιπαλο τον σταμκο.οι αλλοι ειναι τελειωμενοι.απο κρυα βρυση αυτα τα λιγα............

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΣΤΑΜΚΟΥ-ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟ. ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΔΥΟ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ.

      Διαγραφή
    3. Σπιτια τουσ θα πανε ολοι αυτοι οι γραφικοι που λιωνουν ολη μερα παπουτσια στον πεζοδρομο
      φευγουν απο μια παρεα και ο κοσμος γελαει πισω απο την πλατη τουσ
      με τα ανοιχτα ντεκολντε τα ποδια εξω και τισ κοιλιεσ δεν βγαινεισ δημαρχοσ
      αντε γιατι τα εχετε ξεφτιλισει ολα καποιοι
      λιγο ντροπη και τσιπα δεν περισσευει

      Διαγραφή
    4. Για την Αγαθη μιλας;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.