Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μία Ελληνίδα, η Ησαϊα Κιοϊλόγλου, ανάμεσα στους 25 «Νέους Ηγέτες» που επέλεξε η ΔΟΕ από όλο τον κόσμο


 
Μία Ελληνίδα, η Ησαϊα Κιοϊλόγλου, είναι ανάμεσα στους 25-και μόλις 6 από την Ευρώπη- νέους «Young Leaders» (νέους ηγέτες) που επέλεξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για να ενταχθούν στο τετραετές πρόγραμμά της «που θα τους υποστηρίξει στη δημιουργία πρωτοβουλιών βασισμένων στον αθλητισμό βάσης με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων στις κοινότητές τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της ΔΟΕ. 

 Οι νέοι «Young Leaders» - ισορροπημένοι ως προς το φύλο και την ποικιλομορφία, και από 25 χώρες σε πέντε ηπείρους - επιλέχθηκαν από περισσότερους από 360 υποψηφίους και έχουν δείξει το πάθος τους να χρησιμοποιούν τον αθλητισμό ως εργαλείο κοινωνικής και οικονομικής αλλαγής.

 «Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι Young Leaders της ΔΟΕ θα επωφεληθούν από τη διαδικτυακή μάθηση, την καθοδήγηση και την πρακτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να γίνουν αποτελεσματικοί ηγέτες και φορείς κοινωνικής αλλαγής μέσω του αθλητισμού. Κάθε νέος ηγέτης της ΔΟΕ θα λάβει επίσης συνολική χρηματοδότηση 10.000 ελβετικά φράγκα για να τον βοηθήσει να φανταστεί, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το δικό του βιώσιμο κοινωνικό έργο που βασίζεται στον αθλητισμό.
 Τα έργα τους που βασίζονται στον αθλητισμό θα σχεδιαστούν για να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον έναν από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs), ευθυγραμμίζοντας με την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020+5 και συμβάλλοντας στη στρατηγική Olympism365 της ΔΟΕ που επικεντρώνεται στην ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού ως σημαντικός παράγοντας για τα Ηνωμένα Έθνη», σημειώνεται.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.