Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι πρώτοι 5 μήνες λειτουργίας του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης – Απολογισμός & Παρουσίαση του σχολείου



Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 , στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης ,πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Οι πρώτοι 5 μήνες λειτουργίας του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης – Απολογισμός & Παρουσίαση του σχολείου» σε συνδιοργάνωση με τη Δ.Δ.Ε Πέλλας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γ.Γ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ κ. Βούτσινος Γεώργιος.

Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αν.Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ.Μπαχαράκης Θωμάς, ο Αν.Διευθυντής Δ.Δ.Ε Πέλλας κ.Γερεμτζές Δημήτριος, η Αν. Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ Πέλλας κ.Βυρώζη Βάσω, ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης κ.Παπαδόπουλος Χρήστος και Διευθυντές σχολικών μονάδων του Δήμου Πέλλας.

Από την τοπική Αυτοδιοίκηση παρευρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Τζαμτζής Ιορδάνης, ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας κ.Στάμκος Γρηγόριος , ο Αντιδήμαρχος Δ.Ενότητας Κρύας Βρύσης κ.Σεραϊδης Πέτρος , από την τοπική κοινότητα Κρύας Βρύσης κ. Αμιτζόγλου Λύσανδρος , η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιαννιτσών κ. Γκαδάκη Σταυρούλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Θεοδωρίδης Θεόδωρος & Αμιτζόγλου Λύσανδρος (τέως Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης).

Ακόμη, μας τίμησαν με την παρουσία τους και οι Βουλευτές του Νομού μας κ.Βασιλειάδης Λάκης, κ.Σταμενίτης Διονύσιος.

Ο Γ.Γ κ. Βούτσινος περιηγήθηκε στους χώρους και τις αίθουσες του σχολείου. Σε μία από αυτές, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα νέα μαθήματα της Α’ Τάξης σχετικά με την προσωπική τους γνώμη για την υλοποίηση της διαθεματικότητας και της συνεργασίας μεταξύ καθηγητών διαφορετικών ειδικοτήτων. Επιπρόσθετα, απευθύνθηκε και στους μαθητές του τμήματος της Α΄Τάξης του Π.ΕΠΑΛ ρωτώντας τους για τη φύση και το περιεχόμενο των νέων μαθημάτων σπουδών, λαμβάνοντας απαντήσεις ενθουσιασμού από το σύνολο των παιδιών.

Στην συνέχεια, κατευθύνθηκε στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου και απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους παριστάμενους. Κατά την έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στα Πρότυπα ΕΠΑΛ, την ίδρυσή τους και την προσπάθεια της συνολικής αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ξεκινώντας από τα Πρότυπα ΕΠΑΛ., μέσω των οποίων θα διαχυθούν όλες οι καλές πρακτικές σε όλα τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ της χώρας,

Αναφέρθηκε στις καινοτομίες που υλοποιούνται στα Πρότυπα ΕΠΑΛ καθώς και στη χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στο κάθε ένα από τα συνολικά 25 σε όλη την χώρα.

Ακολούθησε η παρουσίαση της Διευθύντριας του Π.ΠΕΠΑΛ κ. Παπαδοπούλου Λεμονιάς για το νομοθετικό πλαίσιο των Π.ΠΕΠΑΛ, τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης, τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του νέου και καινοτόμου προγράμματος σπουδών της Α΄Τάξης καθώς και του καινοτόμου προγράμματος Σπουδών των μαθημάτων, των τομέων της Β΄τάξης.

Στην παρουσίασή της η Διευθύντρια αναφέρθηκε τόσο στις προκλήσεις και τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη αλλά και στους τρόπους επίλυσης αυτών, κυρίως κατά την εφαρμογή και την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Σπουδών. Ταυτόχρονα, επεσήμανε τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν τον νέο θεσμό όλοι οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου. Τέλος, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποίησε το σχολείο μέχρι σήμερα.

Ο επόμενος ομιλητής, Λαμπρινός Αθανάσιος Άγγελος, μαθητής της Α΄τάξης αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε μαζί με τους γονείς του το Π.ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης, κατέθεσε την εμπειρία του από τα μαθήματα που παρακολουθεί τονίζοντας ότι η δωρεάν μετακίνησή του από τον τόπο διαμονής του -που είναι τα Γιαννιτσά - προς το σχολείο, διευκολύνει και ενισχύει θετικά την αρχική του επιλογή να φοιτήσει στο Π.ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης.

Στην συνέχεια η Εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Γερακοπούλου Όλγα , παρουσίασε την πορεία των 6 νέων διαθεματικών μαθημάτων της Α΄τάξης μέσα από τις ομαδικές εργασίες των μαθητών , καταθέτοντας ταυτόχρονα τις γνώμες και τις απόψεις όλων των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται τόσο με τα νέα αυτά μαθήματα όσο και γενικά με το Π.ΠΕΠΑΛ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις όσων συμμετείχαν και κυρίως με την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που εξέφρασε ο Γ.Γ κος Βούτσινος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά την ικανοποίηση του, να βλέπει από κοντά την έναρξη και υλοποίηση ενός νέου θεσμού να παίρνει μορφή, γεμίζοντάς τον με χαρά και αισιοδοξία, κάτι που ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά σε εισήγησή του και την επόμενη μέρα σε άλλη εκδήλωση.

Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το σχολείο μας και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ ακολουθούν τα QRcodes που οδηγούν στο Φυλλάδιο Ενημέρωσης του Π.ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης και στην παρουσίαση της Διευθύντριας.

Η Δ/ντρια
Παπαδοπούλου Λεμονιά
prekv


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.