Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οριστική λύση για τους εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι»: Κατατίθεται Τροπολογία



Την οριστική επίλυση του ζητήματος που είχε ανακύψει με το σύνολο των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι με τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα ρυθμίζεται το ζήτημα των 164 εργαζομένων που είχαν μείνει εκτός προγράμματος έπειτα από σχετική απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε την αυξημένη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας που τους είχε παραχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς την προκήρυξη 4Κ/ 2022 του Α.Σ.Ε.Π.
Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε προηγουμένως θεραπευτεί το ζήτημα των 2.909 επιτυχόντων της προκήρυξης 4Κ/2020 που είχαν μείνει στον «αέρα» έπειτα από τη σχετική απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. και οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν.
Με τη νέα τροπολογία, επιλύεται και το ζήτημα των 164 μη επιτυχόντων του διαγωνισμού οι οποίοι επανέρχονται στις θέσεις τους με τη σχέση εργασίας που είχαν πριν την προκήρυξη, καθώς όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός δεν υπάρχει άλλη νομική λύση.
Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τη στελέχωση της ΑΑΔΕ έπειτα από τον χαμηλό αριθμό επιτυχόντων που σημειώθηκε στον σχετικό διαγωνισμό ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι απεδέχθη την τροποποίηση που κατεβάζει τη βάση στο 50 μέσο όρο για όλους τους βαθμούς, εναρμονίζοντας την με τη βάση του Α.Σ.Ε.Π.
Αποσαφήνισε δε ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση δεν καλύπτει το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί αλλά είναι η ορθή νομικά προσέγγιση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.