Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ειδικό Δικαστήριο: Δύο χρόνια φυλάκιση στον Νίκο Παππά – Χρηματική ποινή στον Χρήστο Καλογρίτσα



Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή.
Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η πρόταση του κ. Ασπρογέρακα ήταν ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.
Ο κ. Ασπρογέρακας, αναπληρωτής εισαγγελέας, παρίστατο στη δίκη καθώς η τακτική εισαγγελέας, κ. Ολγα Σμυρλή, ήταν ασθενής.
Ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Στον Χρήστο Καλογρίτσα αναγνώρισε το δικαστήριο τα προβλεπόμενα, όπως ανέφερε η πρόεδρος, ευνοϊκά μέτρα.
Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

Δήλωση Παππά
Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί «δεν νιώθει ένοχος».
Όπως ανέφερε: «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύει, ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».
Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτίων αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε, από πλευράς του, ο Χρήστος Καλογρίτσας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. Το σανο συντροφια με μετρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους δεξιούς τους ξέραμε μία ζωή, από τους γιαλαντζί αριστερούς την πατήσαμε. Γιαλαντζί σύντροφε Παππά Καλή χώνεψη από το μέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν του έβρισκαν αδιευκρίνιστα θα τον αρχειοθετουσαν..
      Κατάλαβες ή μπαα .
      Βλάξ.

      Διαγραφή
  3. Λουλούδι ο παπάς! κολλητός του Αλέξη δεξί του χέρι αποκλείεται να τα κάνει μόνος του, και τώρα φυσικά θα πούνε ότι είναι πολιτική δίωξη, τα πρόβατα είναι πρόβατα δεν αλλάζουν, ότι τους πεις αυτό θα το πιστέψουν ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΕΤΡΆΕΙ ΌΤΙ ΉΤΑΝ ΟΜΌΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΊΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαρινάκης ελεύθερος ?

      Διαγραφή
    2. 5 χρόνια εσείς τι κάνατε για τον χοντρό; Το νοορ ήταν στα χρόνια σας;

      Διαγραφή
  4. Τελικά, έχουν πολύ πλάκα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεκατρείς (13) Ανώτατοι Δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα και αυτοί το χαβά τους, συμπεριλαμβανομένου του Πολάκη. (Πώς θα μπορούσε να απουσιάζει, άλλωστε, αυτό είναι το ψωμί του!).Πολιτική η δίωξη, πολιτική και η απόφαση. Ναι, ναι, δεκατρείς Ανώτατοι Δικαστές, αποφάσισαν με κίνητρα πολιτικά, τι καπνίζετε εκεί και δεν μας το δίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα με δίκασαν κάποτε πρίν 20 χρόνια περίπου για αλκοτεστ και ο δικαστής με ρώτησε αν θέλω να πάω σε άλλο δικαστήριο Τριμελές η να με δικάσει με την ανώτατη ποινή του κράτους αλλά επειδή ήμουν ενημερωμένος ζήτησα 5ην ανώτατη ποινή και ήταν δύο χρόνια φυλάκιση με τρία χρόνια αναστολή και τελειώσαμε εδώ άρα δεν ήθελαν άλλο να δικάσουν ούτε και να συνεχιστή η δική από την άλλη πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έπιασαν 13αρι στο προπο στο συριζα!!!!!!!!!!!!!! 13 στους 13 δικαστές οτι ο παπάς είναι ένοχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς έχουμε εις τας Αθήνας δικαστας.. ΧΑ ΧΑ το θυμάστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαμπάς Μητσοτάκης δάσκαλος του βλακοκούλη στα στημενα ,το '89 .

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να μας πει ο Σύριζας, 13 δικαστές ομόφωνα τον καταδίκασαν. Αλλωστε ειναι γνωστό τοις πάσι η ανεξαρτησία κ η ακεραιότητα των ελλήνων δικαστών. Εφεξής ας τολμησει κάποιος να αδικήσει τους σεβαστούς καναλάρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. re.ton pappa.ti.mas.ekane.ti.tha.akoyso.sto.kafenio.shmera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ομόφωνα ένοχος λέει ο Ν.Παππας.
    Φυσικά,η εισαγγελέας που πρότεινε την αθωότητα του τέθηκε ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΆΘΗΚΕ.
    Αθώοι είναι ο Πάτσης,ο Μαραβέγιας,ο Άδωνις,η Νικολάου,ο Χειμάρας,ο Κοκλωνης,ο Μίχος,ο Λιγνάδης φυσικά ξεφτίλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόβατο 13 ήτανε οι δικαστικοί ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις 13!. Ομόφωνα!!! ξέρεις τι σημαίνει ομόφωνα αλλά πού να ξέρεις και εσύ στο δεκαπενταμελές ήσουνα όλο καταλήψεις και καθόλου μάθημα.

      Διαγραφή
  12. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μην το τραβάτε το σκοινί πολύ γιατί το γέρο Μητσοτάκη με φωτογραφίες ναζι τον βρήκαν και δεν τιμωρήθηκε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να είσαι περίπου 60 με 70 χρονών τζάμπα πήγε το οξυγόνο που εκαψες

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.