Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Σκύδρας: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές Τουρκίας και Συρίας



Συγκινητική ήταν η άμεση ανταπόκριση των πολιτών στην κινητοποίηση του Δήμου Σκύδρας για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους φονικούς, καταστρεπτικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν προσφέρει συμπολίτες μας, όπως ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές κ.ά., αφού συσκευάστηκαν ανά είδος, μεταφέρθηκαν, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στον κεντρικό χώρο συλλογής, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου αναφερόμενη στο γεγονός δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τις απώλειες των ανθρώπων και τις καταστροφικές συνέπειες του μεγάλου σεισμού των 7,8 ρίχτερ που έπληξε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Δήμος Σκύδρας στέκεται με συμπόνια κι αλληλεγγύη στους σκληρά αυτούς δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό προσκλητήριο για τη στήριξη των συνανθρώπων μας. Δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων, παρά τις προσπάθειες των σωστικών ομάδων, όπως της Ε.Μ.Α.Κ., είναι μεγάλος και συνεχώς αυξάνεται. Επίσης είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη ιατρικής φροντίδας, προστασίας, στέγασης, σίτισης κι ένδυσης. Γι΄αυτό το λόγο θα θέσω στα συνδικαλιστικά μας όργανα, Π.Ε.Δ.Κ.Μ. και Κ.Ε.Δ.Ε., που πρωτοστάτησαν στην πανελλαδική κινητοποίηση ανθρωπιστικής βοήθειας, να συνεχίσουμε τη συγκέντρωση και την εκ νέου αποστολή βοήθειας προκειμένου να ελαφρύνουμε τον πόνο και τη δυστυχία των ανθρώπων αυτών. Ελπίζουμε ότι η αποκατάσταση των ζημιών και οι ανοικοδομήσεις θα γίνουν το συντομότερο δυνατό και οι άνθρωποι θα επανέλθουν στις εστίες τους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.