Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απόφαση του μπλόκου Μεσημερίου για συνέχιση του αγώνα



Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Μεσημερίου Έδεσσας

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που δίνουν για τρεις και πλέον εβδομάδες τη μάχη στο μπλόκο, στον κόμβο Μεσημερίου. Χαιρετίζουμε όλους εκείνους τους φορείς, σωματεία και συλλόγους που δήλωσαν από την πρώτη στιγμή την αμέριστη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι μέσα από τον αγώνα μας, μέσα από την μαζικότητα, από τις πολύμορφες δράσεις μας, με την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις στα αιτήματά μας και να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Ο συντονισμός μας με συναδέλφους από τον υπόλοιπο Νομό, αλλά και Πανελλαδικά μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) που με ενιαίο κεντρικό πλαίσιο αιτημάτων, είμαστε όλες αυτές τις μέρες στο δρόμο, μας έκανε να είμαστε πιο δυνατοί.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, καταφέραμε, ύστερα από την ισχυρή πίεση των μπλόκων πανελλαδικά, να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με κλιμάκιο της κυβέρνησης. Το μπλόκο μας είχε την τιμή να συμμετέχει με έναν εκπρόσωπο, στην έτσι κι αλλιώς ολιγομελή πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών.

Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου από την μεριά της κυβέρνησης συμμετείχαν ο υπουργός Επικράτειας Γ. Γεραπετρίτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Θ. Πετραλιάς.

Στη συνάντηση, από μεριάς μας τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της μείωσης του κόστους παραγωγής και της αναπλήρωσης εισοδήματος όλων των κερασοπαραγωγών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η πίεση του μπλόκου μας, μαζί με αυτά της υπόλοιπης χώρας, ανάγκασαν την κυβέρνηση να εντάξει στις εξαγγελίες της για μέτρα στήριξης χαμένου εισοδήματος μαζί με τα ροδάκινα, τα μήλα, τα αχλάδια,τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα, τα σταφύλια, τα κάστανα, και τα κεράσια αφήνοντας έξω όμως το βαμβάκι. Επιπλέον επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο 76 εκ. ευρώ για το 2023. Είναι μια νίκη του μπλόκου μας, για όλους τους κερασοπαραγωγούς του Νομού, αλλά και της χώρας!!!

Ωστόσο όμως ζητάμε από τη κυβέρνηση να εξαγγείλει το ποσό που προορίζεται για τα κεράσια. Για αυτό παραμένουμε στο μπλόκο, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους της Καρδίτσας, μέχρι να υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση για το βαμβάκι.

Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον τίμιο αγώνα μας. Η απόφαση του μπλόκου είναι για συνέχιση του αγώνα. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα και πιέζουν πάντα την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η Διοίκηση
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.